Stoiximan Super League

ΑΕΚ: Ετοιμάζεται... εκτόξευση!

Αποφασισμένοι να προβούν σε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην ΑΕΚ πριν από το τέλος του χρόνου εμφανίζονται παλιοί και νέοι μέτοχοι της ΠΑΕ. Οι δύο πλευρές, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «SportDay», έχουν συμφωνήσει να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους επιχειρηματίες της ΠΑΕ να έχουν λόγο στην επόμενη αύξηση του Μ.Κ., ώστε να συνεισφέρουν στη διαδικασία και να μείνουν στο «κόλπο». Στον Ζόρζε Μέντες στηρίζεται η «Ένωση» για τη μεταγραφή του Εντίνιο στη Μάλαγα.

Αποφασισμένοι να προβούν σε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην ΑΕΚ πριν από το τέλος του χρόνου εμφανίζονται παλιοί και νέοι μέτοχοι της ΠΑΕ. Οι δύο πλευρές, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «SportDay», έχουν συμφωνήσει να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους δυνατούς επιχειρηματίες της Εταιρείας να έχουν λόγο στην επόμενη αύξηση του Μ.Κ., ώστε να συνεισφέρουν στη διαδικασία και να μείνουν στο «κόλπο».

Επίσης, φέρονται να έχουν συμφωνήσει πως μπορεί όποιος (από τους παλιούς ή νέους μετόχους) θέλει να μείνει εκτός της αύξησης, ενώ παρατηρήθηκε ταύτιση απόψεων στο να μην κυριαρχήσει μόνο ένας από τις δύο πλευρές. Άλλωστε, δεν αναμένεται να διαφοροποιηθούν σημαντικά τα ποσοστά στην επόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ, ενώ ο Νίκος Νοτιάς πολύ δύσκολα δεν θα παραμείνει ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ για τα επόμενα δύο χρόνια.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Θανόπουλος όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει χρονικός ορίζοντας στη συμφωνία με τους νέου μετόχους (θα πάρουν σε πρώτη φάση το 21%), ανέφερε: «Κανείς δεν πρόκειται να σταματήσει κάποιον που θέλει να πάει μπροστά την ΑΕΚ. Οι άνθρωποι αυτοί ήρθαν στην ΑΕΚ διότι έχουν φιλοδοξίες. Άρα, θα κοιτάξουμε το καλύτερο για το μέλλον».

Η συμφωνία με τους νέους επενδυτές είναι πιθανό να ανακοινωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αν μπουν τα 8,5 εκατ. ευρώ στην τράπεζα. Το deal δεν αναμένεται να χαλάσει και η ομάδα του «άγνωστου Χ» δεν θα παρουσιαστεί στον κόσμο της ΑΕΚ, διότι ίσως ο ισχυρός «παίκτης» δεν επιθυμεί καμία προβολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «SportDay», ο Κρις Αναστασίου έχει έρθει κοντά στην ΑΕΚ μέσω του συμπατριώτη του, Πόλυ Χατζηϊωάννου. Πρόκειται για τον Κύπριο επενδυτή, ο οποίος στήριξε σημαντικά την «Ένωση» και δεν θέλει να αναφέρεται το όνομά του. Όσον αφορά τον κ. Αναστασίου, είναι 50 ετών και λιγότερο παθιασμένος με το ποδόσφαιρο σε σχέση με τον 25χρονο γιο του.

Ελπίζει στον Μέντες

Στον Ζόρζε Μέντες στηρίζεται η ΑΕΚ για τη μεταγραφή του Εντίνιο στη Μάλαγα. Η «Ένωση» είχε συμφωνήσει πριν από 10 μέρες με την ισπανική ομάδα για τη μετακίνηση του Πορτογάλου μεσοεπιθετικού, χωρίς ακόμα να ανακοινωθεί κάτι επίσημα. Ο λόγος που δεν προχωράει η υπόθεση είναι ότι ο πρόεδρος των Ανδαλουσιάνων, Φερνάντο Σανθ, προσπαθεί να πείσει τον προπονητή, Λόπεθ Μουνίθ, για την αξία του διεθνούς παίκτη.

Ο Νίκος Θανόπουλος έχει καθημερινή συνομιλία με τον διάσημο μάνατζερ, ο οποίος διαβεβαιώνει πως δεν θα προκύψει πρόβλημα για την «Ένωση». Ο κ. Μέντες αισιοδοξεί πως θα υπάρξει θετική έκβαση στην υπόθεση, παρότι εμφανίζεται ενοχλημένος από τη στάση της Μάλαγα στο συγκεκριμένο θέμα.

* Τα εισιτήρια του αγώνα ΑΕΚ-Boca Juniors.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x