Βαγγέλης Νεραντζιάς

Ο Κλέιτον και το δίλημμα του Παναθηναϊκού

www.sportfm.gr

Προβληματισμός και κατήφεια είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούν στον Παναθηναϊκό, μια μέρα μετά την ήττα στην Πράγα. Οι διοικούντες την ομάδα και ο πρόεδρος, Νικόλας Πατέρας είναι περισσότερο στεναχωρημένοι, παρά εκνευρισμένοι. Βέβαια, η εβδομάδα που διανύουμε είναι αναμονής, αλλά πλέον κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι ο Τεν Κάτε δεν κινδυνεύει, ειδικά, σε περίπτωση αποκλεισμού από τους Τσέχους.

Ένα δείγμα της αλλαγής κλίματος που υπάρχει για τον Ολλανδό, προέκυψε τη χθεσινή ημέρα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Κώστας Αντωνίου και οι άνθρωποι της διοίκησης σκέφτονται για πρώτη φορά να «παρακάμψουν» τον Τεν Κάτε και κόντρα στην εισήγηση του να κρατήσουν στην ομάδα τους Κλέιτον και Δάρλα. Η σκέψη των ανθρώπων του Παναθηναϊκού έχει λογική.

Τόσο στη θέση του επιτελικού μέσου, όσο και σε αυτή του αριστερού μπακ δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις στο ρόστερ. Τα χαρακτηριστικά του Κλέιτον, με το κάθετο ποδόσφαιρο να είναι στο ρεπερτόριο του, τον καθιστούν κατάλληλο για να αποτελέσει μπακ απ του Καραγκούνη, μιας και ο αρχηγός δεν είναι στα 25 του να παίζει 45 παιχνίδια τη σεζόν. Ο Ρουκάβινα υποτίθεται ότι είναι η δεύτερη λύση του Τεν Κάτε για αυτή τη θέση. Σέβομαι το ταλέντο του Κροάτη, αλλά στην παρούσα φάση δεν με πείθει, η στην τελική θεωρώ πιο κατάλληλο τον Κλέιτον, ο οποίος έχει στην πλάτη του μια «γεμάτη» πενταετία με πρωταγωνιστικό ρόλο στις ομάδες που έπαιζε. Για να το πω αλλιώς, ο Σισέ τέτοιους συμπαίκτες θέλει για να τον «ταΐσουν»…

Στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Νίκος Σπυρόπουλος τραβάει τον δρόμο της μοναξιάς και θεωρητικά, ο Σαντρίκ Καντέ είναι ο αναπληρωματικός του. Το γεγονός τώρα, ότι δεν έχουμε δει τον Γάλλο στόπερ στη συγκεκριμένη θέση είναι μια άλλη ιστορία. Για τον Φίλλιπο Δάρλα ισχύουν τα αυτονόητα. Δεν νομίζω ότι ένας παίκτης που έπαιξε βασικός στον περσινό ΠΑΟΚ να μην μπορεί να πλαισιώσει τον «Σπυρό».

Η λογική λέει ότι σε αυτές τις θέσεις το «τριφύλλι» θέλει παίκτες. Το θέμα είναι αν στον Παναθηναϊκό αν πρέπει να βάλουν για μια ακόμη φορά το χέρι στην τσέπη και να πάρουν ρίσκο, ή να κρατήσουν τους Κλέιτον και Δάρλα που ξέρουν, παρά τη εισήγηση του Τεν Κάτε. Αν ήταν η πρώτη φορά που είχαμε τέτοιου τύπου θέμα θα στήριζα τον Ολλανδό, αλλά με τα όσα έχουν συμβεί αυτό τον χρόνο, έχω την αίσθηση ότι πρέπει οι «πράσινοι» να κρατήσουν στην ομάδα τους δύο παίκτες και ειδικά τον Κλέιτον.

Θα πει κανείς ότι ο προπονητής πρέπει να στηρίζεται, ασφαλώς και πρέπει, αλλά στο ποδόσφαιρο υπάρχουν τα βασικά, όπως για παράδειγμα το να διαθέτεις δύο παίκτες για κάθε θέση. Από κει και πέρα ήδη υπάρχουν οι Μάντζιος και Τζιόλης στην καραντίνα, ενώ δόθηκαν «κοψοχρονιά» οι Ίβανσιτς και Μόρις. Αυτό που προκύπτει, είναι ότι με τον Ολλανδό στον πάγκο έχουν δαπανηθεί(πέρσι και φέτος το καλοκαίρι) κοντά στα 35 εκατ. και οι «τρύπες» στο ρόστερ παραμένουν. Όπως και οι αλλοπρόσαλλες αποφάσεις του και η αλλαγή άποψης για τους παίκτες ανα μήνα. Μη ξαφνιαστείτε αν μείνει ο Κλέιτον, να παίξει τελικά και να γίνει και πάλι το αγαπημένο του παιδί…Και κάτι ακόμη, ο Βραζιλιάνος έχει καταλάβει σε μεγάλο βαθμό τα όποια λάθη του, αλλά «καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα»…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x