Βαγγέλης Νεραντζιάς

Διόρθωσε τα λάθη και προκρίθηκε

www.sportfm.gr

Η πολυπόθητη νίκη-πρόκριση ήρθε τελικά για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ήταν σαφώς ανώτερος των Τσέχων και πλέον στρέφει το ενδιαφέρον του στην κλήρωση της Παρασκευής. Ωστόσο, όπως τόνισε μετά το ματς και ο Κώστας Κατσουράνης, οι πράσινοι απλά διόρθωσαν το λάθος της Πράγας. Βέβαια, αν συνυπολογίσουμε τον βαθμό ετοιμότητας της ομάδας στην παρούσα φάση, το κακό θα μπορούσε κάλλιστα να είχε γίνει.

Αυτό που φάνηκε εξ αρχής στην αναμέτρηση, ήταν ο θιγμένος εγωισμός των παικτών του «τριφυλλιού», οι οποίοι δεν μπορούσαν να δεχτούν τον αποκλεισμό από τον συγκεκριμένο αντίπαλο. Έτσι, με μια ενδεκάδα που είχε λογική, αλλά και με την απαραίτητη σε αυτές τις περιπτώσεις συμπαράσταση των οπαδών, το επιθυμητό αποτέλεσμα ήρθε και το ενδεχόμενο της συμμετοχής στους χρυσοφόρους ομίλους παρέμεινε ανοιχτό.

Οι αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με την ήττα από την Σπάρτα στον πρώτο αγώνα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Ο Σαριέγκι όχι μόνο ήταν καλός στα αμυντικά καθήκοντα και άνοιξε το σκορ, αλλά έδωσε την απαραίτητη αυτοπεποίθηση στον Βύντρα, που σε σχέση με τον πρώτο αγώνα ήταν «άλλος» παίκτης. Για τον Κατσουράνη τι να πει κανείς…Φυσικά και τον ξέρουμε, αλλά η χθεσινή του παρουσία ήταν καταλυτική. Πρέσινγκ, συνεχόμενες οδηγίες στους συμπαίκτες, γρήγορες και μυαλωμένες μεταβιβάσεις ήταν στο ρεπερτόριο του, όπως και το γκολ όταν του δόθηκε η ευκαιρία. Με λίγα λόγια, να είναι καλά ο Ένχελλαρ που δεν μας προτίμησε!

Όσον αφορά τώρα τον Σεμπάστιαν Λέτο, αν γίνει πιο απλός θα είναι όλα καλύτερα. Ο Αργεντινός έδωσε άλλη πνοή στην αριστερή πτέρυγα και στο πρώτο ημίχρονο ήταν γενικά πολύ καλός. Όπως και να έχει, το νούμερο «11» απέδειξε ότι είναι απαραίτητο στη φετινή ενδεκάδα του Παναθηναϊκού. Για τον Μπράις Μουν τώρα, τα πράγματα είναι απλά. Στο δεύτερο ημίχρονο που πήγε ο Σαλπιγγίδης δεξιά και ο Σισέ στην κορυφή ήταν καλός, σε αντίθεση με το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο που εκτέθηκε κάποιες φορές. Πάντως, η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι οι πράσινοι θα πρέπει να εξετάσουν εκ νέου την απόκτηση ενός ακόμη δεξιού μπακ.

Από τους υπόλοιπους παίκτες τώρα, πολλά μπράβο αξίζουν στον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Το πάθος και η αγωνιστικότητα του πρέπει να γίνει παράδειγμα και στους υπόλοιπους. Όσο για τον Σισέ, με τέτοια θέληση που δείχνει δεν πρέπει να ανησυχεί κανείς, γιατί τα γκολ θα έρθουν και εκτιμώ ότι θα είναι και αρκετά. Αντίθετα, ο «αδύναμος» κρίκος στον χθεσινό Παναθηναϊκό ήταν ο Ζιλμπέρτο.

Το θέμα είναι ότι η δουλειά έγινε, γιατί ο πιθανός αποκλεισμός θα έφερνε αναταράξεις στην Παιανία με το «καλημέρα» στην χρονιά. Τώρα υπάρχει χρόνος για να ηρεμήσει η ομάδα και να προσηλωθεί στις επόμενες υποχρεώσεις. Ο Τεν Κάτε άφησε χθες κάποιες από τις εμμονές του στην άκρη και το αποτέλεσμα ήταν το αναμενόμενο. Μακάρι το πάθημα της Πράγας να γίνει μάθημα και για τον ίδιο(εκτός από τους παίκτες) και να συνεχίσει τη δουλειά του χωρίς νέα «πειράματα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x