Stoiximan Super League

ΠΑΟ για μπακ και ίσως για στόπερ

Την περίπτωση να αποκτηθεί ένας ακραίος μπακ εξετάζει η διοίκηση του Παναθηναϊκού, μετά την πρόκριση της ομάδας στα πλέι οφ του Champions League. Οι διοικούντες το «τριφύλλι» θεωρούν ότι υπάρχει ένα «κενό» στη θέση του αριστερού οπισθοφύλακα, όπου υπάρχει μόνο ο Νίκος Σπυρόπουλος. Σε ό,τι αφορά το θέμα του στόπερ, οι «πράσινοι» δεν αναζητούν παίκτη για το κέντρο της άμυνας αλλά δεν το αποκλείουν κιόλας. Τον λόγο για τον οποίο αποχώρησε από τη συνέντευξη Τύπου εξήγησε ο Τεν Κάτε.

Την περίπτωση να αποκτηθεί ένας ακραίος μπακ εξετάζει η διοίκηση του Παναθηναϊκού, μετά την πρόκριση της ομάδας στα πλέι οφ του Champions League. Οι διοικούντες το «τριφύλλι» θεωρούν ότι υπάρχει ένα «κενό» στη θέση του αριστερού οπισθοφύλακα, όπου υπάρχει μόνο ο Νίκος Σπυρόπουλος. Δεν αποκλείεται να παραμείνει ο Φίλιππος Δάρλας και έτσι η λύση θα δοθεί εκ των έσω.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο θέμα θα το κρίνει ο Χενκ Τεν Κάτε, ο οποίος δεν φαίνεται να υπολογίζει τον 26χρονο παίκτη. Μόνο αν βρεθεί κάτι εξαιρετικό από εξωτερικό θα κινηθούν οι «πράσινοι» για την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή. Στον Παναθηναϊκό εμφανίζονται διατεθειμένοι να προσφέρουν μέχρι 2 εκατ. ευρώ για έναν μπακ και έχουν ξεκινήσει τις επαφές με διάφορους μάνατζερ, χωρίς να έχουν προκρίνει κάποια περίπτωση.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του στόπερ, ο Παναθηναϊκός δεν αναζητεί παίκτη για το κέντρο της άμυνας. Αν τελικά αποκτηθεί κάποιος παίκτης, θα πρέπει να είναι καλύτερος από τους υπάρχοντες. Μάλιστα, στο «τριφύλλι» προτάθηκε εκ νέου ο Φαμπρίτσιο Κολοτσίνι, του οποίου η περίπτωση είχε απορριφθεί στο παρελθόν (λόγω κόστους και λόγω κάποιων χαρακτηριστικών που ζητεί ο Τεν Κάτε). Πάντως, ο Νικόλας Πατέρας επανέλαβε μετά το παιχνίδι με τη Σπάρτα Πράγας ότι οι μεταγραφές εκτός απροόπτου τελείωσαν.

«Να σταματήσουν τα πειράματα»

Στον Παναθηναϊκό φαίνεται πως δεν εφησυχάζουν, ύστερα από την πρόκριση της ομάδας στα πλέι οφ του Champions League. «Χρειάζονται ηρεμία και συνέπεια. Να σταματήσουν ορισμένοι τα πειράματα και να κάνουν αυτό που πρέπει, ώστε να αποδώσει η ομάδα αυτό που μπορεί. Εχει επενδύσει πολλά λεφτά ο σύλλογος και περιμένουμε καλό ποδόσφαιρο και αποτελέσματα», λένε άνθρωποι του «τριφυλλιού» με νόημα στέλνοντας ξεκάθαρα μηνύματα.

Τεν Κάτε: «Ήρθα για να νικήσω»

Τον λόγο για τον οποίο αποχώρησε από τη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τη Σπάρτα Πράγας εξήγησε ο Χενκ Τεν Κάτε, μιλώντας στο «Goal News». Ερωτηθείς αν ήταν «φορτισμένος» από όσα είχαν γραφτεί και ειπωθεί την εβδομάδα που ακολούθησε τον αγώνα στην Τσεχία, απάντησε:

«Όχι. Αυτό που ήθελα να ξεκαθαρίσω προς όλους είναι πως δεν είμαι θυμωμένος με τους Έλληνες δημοσιογράφους. Σε καμία περίπτωση. Είμαι, όμως, απογοητευμένος από ορισμένα media. Κριτική έχω μάθει να δέχομαι για τη δουλειά μου και μάλιστα πολύ σκληρή, σε όλες τις ομάδες που εργάστηκα. Όμως η κριτική πρέπει να γίνεται με επιχειρήματα, πάνω σε συγκεκριμένα πράγματα κι όχι απλά να γίνεται κριτική για την… κριτική. Έχω σεβασμό προς όλους τους Έλληνες δημοσιογράφους, προς όλους τους δημοσιογράφους γενικά, και πάντα αφιερώνω το χρόνο μου για να απαντήσω στις ερωτήσεις σας. Αυτή τη φορά, όμως, ήθελα να κάνω μία συγκεκριμένη δήλωση…».

Με μία «ατάκα» που έχει ήδη συζητηθεί πολύ…

«Με αυτό ακριβώς ήθελα να τονίσω πως δεν ήρθα στον Παναθηναϊκό για να… επιζήσω. Κάποιοι άλλοι μπορεί να ενδιαφέρονται για αυτό, πώς επιβιώσουν απλά. Εγώ, όμως, είμαι νικητής. Ήρθα για να νικήσω και σε αυτό ακριβώς έχω αφοσιωθεί εξ ολοκλήρου».

Ρεπό την Πέμπτη, φιλικό την Κυριακή

Μετά το χαλάρωμα και την αποθεραπεία της προπόνησης της Τετάρτης, την Πέμπτη οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα έχουν ρεπό. Την προσεχή Κυριακή οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν στη Βουδαπέστη τη Χόνβεντ, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου. Στην Ουγγαρία θα μεταβούν πιθανότατα όλοι οι παίκτες που είναι ετοιμοπόλεμοι, ωστόσο το πιθανότερο είναι να πάρουν αρκετό χρόνο συμμετοχής όσοι δεν έπαιξαν κόντρα στη Σπάρτα Πράγας.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x