Stoiximan Super League

Ζ. Σίλβα: «Φεύγω μόνο αν δεν με θέλει η ομάδα»!

Οποιαδήποτε σενάρια αφορούσαν το μέλλον της καριέρας του μακριά από τον Παναθηναϊκό μάλλον πρέπει να διαγραφούν. Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα αποκάλυψε πως αισθάνεται ευτυχισμένος στη χώρα μας και μοναχά αν του ζητηθεί από τη διοίκηση θα αποχωρήσει από το ρόστερ του «τριφυλλιού»!

Οποιαδήποτε σενάρια αφορούσαν το μέλλον της καριέρας του μακριά από τον Παναθηναϊκό μάλλον πρέπει να διαγραφούν. Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα αποκάλυψε πως αισθάνεται ευτυχισμένος στη χώρα μας και μοναχά αν του ζητηθεί από τη διοίκηση θα αποχωρήσει από το ρόστερ του «τριφυλλιού»!

«Ειλικρινά δεν ξέρω τίποτα, ούτε για ενδιαφέρον, ούτε για πρόταση ομάδας. Νιώθω όμορφα στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό, είμαστε ευτυχισμένοι με την οικογένειά μου και δεν έχω κανέναν λόγο να φύγω. Μόνο αν η ομάδα θελήσει να φύγω… (γέλια). Αν αυτή δεν με θέλει, είναι άλλη ιστορία», τόνισε ο Βραζιλιάνος μέσος μετά τη χθεσινή νίκη της ομάδας του επί της Σπάρτα Πράγας για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και συνέχισε αναφερόμενος στο παιχνίδι:

«Είχα πει κατά στη συνέντευξη Τύπου ότι πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και να παίξουμε με πειθαρχία. Ήμασταν πολύ πειθαρχημένοι και αυτό φάνηκε στο γήπεδο. Πήραμε μια πρόκριση που χρειαζόμασταν πολύ για ψυχολογικούς λόγους. Κανείς μας δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι θα μείνουμε εκτός συνέχειας του Τσάμπιονς Λιγκ τόσο πρόωρα. Ημασταν αποφασισμένοι να ανατρέψουμε το σκορ του πρώτου αγώνα και ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Αξίζουν πολλά μπράβο στην ομάδα και για το αποτέλεσμα, αλλά και για την εμφάνιση. Ηταν περισσότερο θέμα δικό μας το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Για κάποιο λόγο εμφανιστήκαμε πολύ νευρικοί και όσο δεν μας πήγαινε το παιχνίδι, τόσο αυξανόταν ο εκνευρισμός μας με αποτέλεσμα να βρεθούμε προ δυσάρεστης εκπλήξεως. Κάναμε πολλά λάθη στην πορεία του αγώνα, σε αντίθεση με απόψε, που τα περιορίσαμε στο ελάχιστο».

Καταλήγοντας, ο πολύπειρος χαφ αναφέρθηκε και στην κλήρωση της Παρασκευής στη Νιόν της Ελβετίας, εκεί όπου η κληρωτίδα των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ ενδέχεται να φέρει στο δρόμο της ομάδας του μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου: «Το λογικό είναι ότι στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσουμε ομάδα ανώτερου επιπέδου, κάτι που σημαίνει ότι αν επαναλάβουμε τα λάθη που κάναμε στην Πράγα, θα έχουμε πολύ δύσκολο έργο. Θα πρέπει ειδικά στα εκτός παιχνίδια να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να μην επιτρέψουμε σε αντίπαλο να πετύχει τόσα γκολ, ακόμα και αν δεν βρεθούμε σε καλή μέρα. Γιατί απέναντι σε ποιο ποιοτικό αντίπαλο, θα είναι τρομακτικά δύσκολο να διορθώσουμε το λάθος στον επαναληπτικό, όπως κάναμε κόντρα στη Σπάρτα».

Μάριο Γκαλίνοβιτς: «Κάναμε ένα φανταστικό παιχνίδι όλοι μας όχι μόνο εγώ. Ήμασταν καλοί και στο πρώτο μέρος όπου χάσαμε πολλές ευκαιρίες αλλά και στο δεύτερο όπου καταφέραμε να βάλουμε τα δύο γκολ που μας έδωσαν τελικά τη πρόκριση. Ήταν φανταστικό το δεύτερο».

Στο τέλος είναι η αλήθεια ότι καρδιοχτυπήσατε...

«Κάνανε μια φάση αρκετά σημαντική αλλά είχαμε την τύχη με το μέρος μας. Μια ευκαιρία θα την κάνανε».

Ακολούθησε και μια δύσκολη επέμβαση από σένα στις καθυστερήσεις;

«Δεν ήταν τόσο δύσκολη όσο φάνηκε. Απλά δεν έβλεπα καλά την μπάλα λόγω του ότι είχα μπροστά μου τον Σαριέγκι και για αυτό την έβγαλα κόρνερ. Αλλά δεν ήταν τόσο δύσκολο».

Πως περιμένετε τη συνέχεια;

«Τώρα που περάσαμε την Σπάρτα, ήμαστε πιο ήρεμοι και περιμένουμε τον επόμενο αντίπαλο».

Νίκος Σπυρόπουλος: «Πιστεύω ότι μπήκαμε αποφασισμένοι από το πρώτο λεπτό. Είπαμε από πριν να μην κάνουμε τα λάθη που κάναμε στο πρώτο παιχνίδι. Γιατί πιστεύω ότι το πρώτο ματς κρίθηκε από δικά μας προσωπικά λάθη. Εμείς από την αρχή ήμασταν πολύ καλύτεροι από την Σπάρτα, δημιουργούσαμε ευκαιρίες και πίστευα ότι φαινόταν ότι το πρώτο γκολ θα ερχόταν αργά ή γρήγορα που θα μας έδινε άλλη ψυχολογία και σίγουρα θα κυνηγούσαμε την πρόκριση με καλύτερες προϋποθέσεις. Το γκολ τελικά ήρθε σε ένα πολύ καθοριστικό σημείο. Ήταν δύο-τρία λεπτά πριν βγει το ημίχρονο. Νομίζω ότι πήραμε ψυχολογία, στο δεύτερο μέρος είπαμε να μπούμε δυνατά, τα καταφέραμε και στη πρώτη ευκαιρία κάναμε γκολ και είχαμε ένα σκορ πρόκρισης από το 55’. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι παίξαμε αρκετά έξυπνα. Η Σπάρτα δημιούργησε μόνο μια ευκαιρία. Ήταν καλή ευκαιρία πάλι από δικά μας λάθη αλλά σίγουρα ομάδα είναι και αυτή καλούς παίκτες έχει και σίγουρα θα έκαναν μια ευκαιρία σε ολόκληρο το 90’. Ήμασταν όμως πολύ καλύτεροί και δικαιούμασταν την πρόκριση».

Είχες παίξει και πέρσι κόντρα στην Σπάρτα, ασπάζεσαι και εσύ την άποψη ότι οι Τσέχοι ήταν χειρότερη ομάδα από πέρσι;

«Δεν θα έλεγα ότι ήταν χειρότερη ομάδα από πέρσι και αν θυμάμαι καλά μόνο ένας παίκτης της έφυγε, το αριστερό μπακ που πήγε στην Λεβερκούζεν και ήταν απώλεια. Σήμερα έλειπε και ο Ρέπκα αλλά τι να κάνουμε και εμείς μπορεί σε κάποια παιχνίδια να μην παίζει ο ένας η ο άλλος. Για αυτό είναι οι ομάδες, έχουν πολλούς να αναπληρώνει το κενό οποιουδήποτε. Δεν θα έλεγα ότι ήταν χειρότερη από πέρσι. Πάνω κάτω ίδια ομάδα ήταν. Εμείς απλά ήμαστε πολύ καλύτεροι φέτος κατά τη γνώμη μου».

Αυτό όμως δεν το είδαμε και στα δύο παιχνίδια. Είναι θέμα χρόνου…

«Ήμαστε καινούρια ομάδα, ήρθαν αρκετά καινούρια πρόσωπα και μέχρι να μπουν στην ομάδα. Θα μου πείτε βέβαια από την άλλη ότι τα παιχνίδια για προκριματικά είναι πολύ σημαντικά. Τουλάχιστον καταφέραμε στο δεύτερο παιχνίδι και δείξαμε τον πραγματικό μας εαυτό και πήραμε την πρόκριση. Από εδώ και πέρα θα βρεθούμε σαν ομάδα και θα παίξουμε ακόμα καλύτερο ποδόσφαιρο».

Εσείς το πιστεύατε ή είχατε την αμφιβολία ότι ίσως δεν περάσατε;

«Εμείς πιστεύαμε ότι θα περάσουμε και το δείξαμε από το πρώτο λεπτό που μπήκαμε αποφασισμένοι και κυνηγήσαμε το σκορ πρόκρισης»

Πλέον τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα στον επόμενο γύρο, υπάρχει κάποιος αντίπαλος πιο προσιτός;

«Δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Τώρα πρέπει να ξεκουραστούμε, να χαρούμε την πρόκριση γιατί περάσαμε μια δύσκολη εβδομάδα με πολύ κριτική. Τώρα κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι και βλέπουμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x