Γενικά

Το προφίλ της Άντερλεχτ

Η Άντερλεχτ είδε την περασμένη σεζόν για δεύτερη συνεχή σεζόν την πλάτη της Σταντάρ Λιέγης χάνοντας τον τίτλο σε αγώνα μπαράζ. Ούτε στην Ευρώπη τα κατάφερε, καθώς αποκλείστηκε στον δεύτερο προκριματικό γύρο από την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και έμεινε πρόωρα εκτός μάχης. Φέτος το ξεκίνημά της ήταν σαφώς καλύτερο, καθώς απέκλεισε την τουρκική Σίβασπορ συντρίβοντάς τη με 5-0 στο Βέλγιο και χάνοντας με 3-1 στον επαναληπτικό.

Η Άντερλεχτ είδε την περασμένη σεζόν για δεύτερη συνεχή σεζόν την πλάτη της Σταντάρ Λιέγης χάνοντας τον τίτλο σε αγώνα μπαράζ. Ούτε στην Ευρώπη τα κατάφερε, καθώς αποκλείστηκε στον δεύτερο προκριματικό γύρο από την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και έμεινε πρόωρα εκτός μάχης. Φέτος το ξεκίνημά της ήταν σαφώς καλύτερο, καθώς απέκλεισε την τουρκική Σίβασπορ συντρίβοντάς τη με 5-0 στο Βέλγιο και χάνοντας με 3-1 στον επαναληπτικό. Στο βελγικό πρωτάθλημα μπήκε με το δεξί, καθώς το περασμένο Σάββατο για την πρώτη αγωνιστική νίκησε με 2-0 την Κόρτραϊκ εκτός έδρας.

Κατά την προσφιλή της τακτική, η ομάδα των Βρυξελλών ενισχύθηκε αυτό το καλοκαίρι με παίκτες από το βελγικό πρωτάθλημα, ενώ απέκτησε δανεικό τον Τσέχο μέσο Οντρέι Μάζουχ από τη Φιορεντίνα και τον Βραζιλιάνο Ρενάν Μπουφλέρ από τη Σάντος. Μεγάλο αστέρι της ομάδας είναι ο Μαροκινός μέσος Μπαρκ Μπουσουφά, οι διεθνείς Βέλγοι Βαν Ντάμε (αμυντικός), Ζιλέ (μέσος) και Ντε Σούτερ (επιθετικός) και ο Αργεντινός φορ Νίκολας Φρούτος.

Προπονητής της Άντερλεχτ είναι ο Άριελ Γιάκομπς και πρόεδρος ο Ρότζερ Βάντεν Στοκ, γιος του Κονστάν Βάντεν Στοκ, που υπήρξε παίκτης και πρόεδρος του συλλόγου και το όνομά του έχει δοθεί στο γήπεδο της ομάδας (χωρητικότητας 22.000 θεατών). Αξιοσημείωτο γεγονός είναι ότι η Άντερλεχτ έχει ιδρυθεί την ίδια χρονολογία με τον Παναθηναϊκό, το 1908. Συνολικά έχει κατακτήσει 29 πρωταθλήματα και 9 Κύπελλα Βελγίου, καθώς επίσης δύο Κύπελλα Κυπελλούχων (1976, 1978) και ένα Κύπελλο UEFA (1983).

Η Άντερλεχτ έχει βρεθεί αρκετές φορές στο δρόμο ελληνικών ομάδων. Απέναντι στον Παναθηναϊκό σε τέσσερις αγώνες μετρά μία νίκη, μία ήττα και δύο ισοπαλίες. Αναλυτικά:

Β’ γύρος Κυπέλλου Πρωταθλητριών 1974/75

Άντερλεχτ - Ολυμπιακός 5-1
Ολυμπιακός - Άντερλεχτ 3-0

Όμιλος Κυπέλλου Πρωταθλητριών 1991/92

Άντερλεχτ - Παναθηναϊκός 0-0
Παναθηναϊκός - Άντερλεχτ 0-0

Δ’ γύρος Κυπέλλου UEFA 2002/03

Παναθηναϊκός-Άντερλεχτ 3-0
Άντερλεχτ-Παναθηναϊκός 2-0

Φάση Ομίλων Champions League 2006/07:

ΑΕΚ-Άντερλεχτ 1-1
Άντερλεχτ – ΑΕΚ 2-2

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x