Γενικά

Το προφίλ της Σέλτικ

Η Σέλτικ τερμάτισε δεύτερη στο σκωτσέζικο πρωτάθλημα την περασμένη περίοδο με συνέπεια να υποχρεωθεί να διεκδικήσει την πρόκριση στους ομίλους του Champions League μέσα δύο προκριματικών γύρων. Την περασμένη περίοδο περιορίστηκε στην κατάκτηση του Λιγκ Καπ, ενώ στο Champions League τερμάτισε πίσω από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Βιγιαρεάλ, αλλά και την Άαλμποργκ στη φάση των ομίλων μένοντας πρόωρα εκτός Ευρώπης.

Η Σέλτικ τερμάτισε δεύτερη στο σκωτσέζικο πρωτάθλημα την περασμένη περίοδο με συνέπεια να υποχρεωθεί να διεκδικήσει την πρόκριση στους ομίλους του Champions League μέσα δύο προκριματικών γύρων. Την περασμένη περίοδο περιορίστηκε στην κατάκτηση του Λιγκ Καπ, ενώ στο Champions League τερμάτισε πίσω από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Βιγιαρεάλ, αλλά και την Άαλμποργκ στη φάση των ομίλων μένοντας πρόωρα εκτός Ευρώπης. Φέτος έφτασε στον… προθάλαμο της διοργάνωσης με μεγάλη δυσκολία, καθώς ηττήθηκε στη Γλασκώβη από τη Σέλτικ με 1-0 από τη Ντιναμό, αλλά επικράτησε με 2-0 στη Μόσχα χάρη σε γκολ του Γιώργου Σαμαρά στις καθυστερήσεις.

Μετά τη λήξη της περασμένης σεζόν υπήρξαν σημαντικές αλλαγές στο σύλλογο, με την αποχώρηση του Γκόρντον Στράχαν από την τεχνική ηγεσία και την ανάληψή της από τον Τόνι Μόουμπρεϊ. Αλλαγές υπήρξαν και στο ρόστερ, μιας και αποχώρησαν παίκτες με πολυετή προσφορά όπως οι Νακαμούρα, Χάρτλεϊ, Μπαλντέ και Φένεγκορ οφ Χέσελινκ. Οι «καθολικοί» δεν έκαναν σημαντικές μεταγραφές πέρα από τον επιθετικό Μαρκ-Αντουάν Φόρτσουν από τη Νανσί.

Πρόεδρος του συλλόγου είναι ο Τζον Ριντ και έδρα της ομάδας το χωρητικότητας 60.000 θεατών «Σέλτικ Παρκ». Η Σέλτικ έχει κατακτήσει 42 φορές το πρωτάθλημα και 34 το Κύπελλο, ενώ το 1967 πανηγύρισε το Κύπελλο Πρωταθλητριών νικώντας με 2-1 την Ίντερ στον τελικό της Λισαβόνας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x