Στίβος

Στον τελικό ο Ιακωβάκης

Το «παρών» στον τελικό των 400 μέτρων με εμπόδια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στίβου του Βερολίνου, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη, θα δώσει ο Περικλής Ιακωβάκης. Ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε την τρίτη θέση στη δεύτερη ημιτελική σειρά του αγωνίσματος, σημειώνοντας χρόνο 48.73, ήτοι την καλύτερη φετινή του επίδοση και, έτσι, πήρε απευθείας το «εισιτήριο», χωρίς να περιμένει τον χρόνο.

Το «παρών» στον τελικό των 400 μέτρων με εμπόδια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στίβου του Βερολίνου, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη, θα δώσει ο Περικλής Ιακωβάκης. Ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε την τρίτη θέση στη δεύτερη ημιτελική σειρά του αγωνίσματος, σημειώνοντας χρόνο 48.73, ήτοι την καλύτερη φετινή του επίδοση και, έτσι, πήρε απευθείας το «εισιτήριο», χωρίς να περιμένει τον χρόνο. Μάλιστα, με βάση τις επιδόσεις της πρώτης ημιτελικής σειράς, δύσκολα θα μπορούσε να διεκδικήσει, μέσω αυτού, την πρόκριση. Πρώτος στη σειρά τερμάτισε ο πάγκόσμιος πρωταθλητής του 2005, ο Αμερικανός Μπερσόν Τζάκσον με 48.23.

Κορυφαίος των ημιτελικών ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2007, ο Αμερικανός Κερόν Κλέμεντ με 48.00, ενώ στον τελικό προκρίθηκαν, επίσης, οι Ντέιβιντ Γκριν (Μ. Βρετανία, 48.27), Φέλιξ Σάντσες, παγκόσμιος πρωταθλητής του 2003 και "χρυσός" Ολυμπιονίκης το 2004 (Δομηνικανή Δημοκρατία, 48.34), Χαβιέρ Κούλσον (Πουέρτο Ρίκο, 48.43), Ντάνι ΜακΦαρλέιν (Τζαμάικα, 48.49) και Τζεχούε Γκόρντον (Τρίνινταντ & Τομπάγκο, 48.77). Εκτός τελικού έμεινε ο Νοτιοαφρικανός Ελ Τζέι Βαν Ζιλ, ο οποίος με 47.94 έχει σημείωσει την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο.

Ιακωβάκης: «Ο… Περικλής είναι για τελικούς»

Ικανοποιημένος από την κούρσα του εμφανίστηκε ο Ελληνας πρωταθλητής. «Όσο χάλια και να είναι ο Περικλής, είναι για να τρέχει σε τελικούς!», σχολίασε ο ίδιος, αμέσως μετά την κούρσα, ενώ όταν ρωτήθηκε για την προπονήτριά του, Μαρία Σωτηρακοπούλου, φρόντισε να της αφιερώσει αυτήν την εμφάνιση, λόγω της ονομαστικής της εορτής, το Σάββατο. «Είχε δίκιο που επέμενε να έρθουμε εδώ, ήταν σίγουρη πως μπορούμε καλύτερα» και της αφιέρωσε την πρόκριση. «Οι κούρσες είναι "κουμπωμένες", όχι απελευθερωμένες, γιατί δεν έχω αυτοπεποίθηση. Όπως και να έχει, όμως, είναι μια μεγάλη επιτυχία και είναι το δώρο μου στη Μαίρη για τη γιορτή της», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η Σερίφ δεν είναι… Ρεάλ»!

Σε ό,τι αφορά στις προημιτελικές και ημιτελικές κούρσες, υπογράμμισε: «Έχουμε και εκπλήξεις. Τώρα, πρέπει να ξεκουραστούμε και να κοιμηθούμε, γιατί δεν έχουμε κοιμηθεί πολύ τις τελευταίες ημέρες», είπε και κατέληξε: «Την Τρίτη καλώ τους Έλληνες φιλάθλους, αν και ο τελικός είναι την ίδια ώρα με τον Ολυμπιακό, να αφιερώσουν δύο λεπτά να δουν μια μεγάλη κούρσα. Άλλωστε, η Σερίφ δεν είναι Ρεάλ και δε θα χάσουν το υπερθέαμα».

Δε θα δώσει το «παρών» στον τελικό του τριπλούν ο Δημήτρης Τσιάμης.

Την πρόκριση στον τελικό του ακοντισμού στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου πήρε η Σάββα Λίκα, με καλύτερη βολή στα 59.46 εκατοστά.

Στην 20η θέση του επτάθλου με 4.157 βαθμούς βρίσκεται μετά από την ολοκλήρωση των πέντε πρώτων αγωνισμάτων η Αργυρώ Στρατάκη.

Την 6η θέση με χρόνο 2.06.39 πήρε η Ελένη Φιλάνδρα στην 4η προκριματική σειρά των 800μ. με συνέπεια να αποκλειστεί από τη συνέχεια.

Την 21η θέση στον τελικό των 20 χιλ. βάδην στο 12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου, που γίνεται στο Βερολίνο πήρε η Ευαγγελία Ξυνού (1:35.56 ο χρόνος της). Η άλλη ελληνίδα που συμμετείχε στον τελικό, η Μαρία Χατζηπαναγιωτίδου, ακυρώθηκε αφού οι αγωνοδίκες την χρέωσαν με τρεις παρατηρήσεις.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης, Χρήστος Κυριαζής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x