Γιώργος Χελάκης

Για τη Σέριφ αρκεί ο Κετσπάγια

SportDay

Για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα στο Τίρασπολ με αντίπαλο τη Σέριφ δεν χρειάζεται ούτε ο Μαρκ Γκονζάλες ούτε ο Κάριου, ο Μπομπό ή ο Μαντσίνι. Αρκούν η σοβαρότητα και η εμπειρία του Τιμούρ Κετσπάγια και οι διαπιστωμένες ικανότητες των 20 ποδοσφαιριστών που πήρε μαζί του στην Υπερδνειστερία. Επομένως, στην απίθανη περίπτωση που σπάσει ο διάολος το πόδι του θα είναι κρίμα κι άδικο οι περισσότερες ευθύνες να φορτωθούν στον Σωκράτη Κόκκαλη. Υπάρχει όμως κανείς που να πιστεύει ότι η Σέριφ είναι μεγαλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ ή τη Λάρισα, με την οποία παίζει τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος;

Ετσι, λοιπόν, φασαρία γίνεται γιατί όποιον κι αν φέρει ο Ολυμπιακός -αν φέρει κάποιον-, στην ουσία δεν θα είναι διαθέσιμος για τις πρώτες κρίσιμες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Καθυστέρηση υπάρχει και μάλιστα μεγάλη. Το επιχείρημα που διαρρέει δεξιά και αριστερά, ότι οι τιμές στη μεταγραφική αγορά έχουν πέσει μετά τον Δεκαπενταύγουστο, στερείται λογικής εκτός κι αν στην πειραϊκή ομάδα θεωρούν ότι αγόρασαν φθηνά τον Ντιόγο πέρυσι περί τα τέλη του Αυγούστου... Η ουσία πρέπει να αναζητηθεί στην παλιά παροιμία «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει πέντε μέρες κοσκινίζει». Υπάρχει και μια άλλη, σχετικά πρόσφατη, που αναφέρει: «Ελλειψις χρημάτων, στάσις εμπορίου».

Είναι κοινό μυστικό ότι ο Ολυμπιακός προκειμένου να βγει από τη δεινή οικονομική θέση στην οποία βρίσκεται, εκτός από το ρευστό του κάθε Μαρινάκη που πρόκειται να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, υπολογίζει στα λεφτά από τους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Και δεν μιλάμε γι' αυτούς τους ομίλους, αλλά για τους επόμενους, στους οποίους ο πρωταθλητής συμμετέχει αυτοδικαίως χωρίς την ψυχοφθόρα διαδικασία των προκριματικών. Θεωρητικά, λοιπόν, ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη και κόψιμο να ενισχυθεί σημαντικά προκειμένου να κατακτήσει και αυτό το πρωτάθλημα.

Ομως η αναπηρία στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής παραμένει τόσο καιρό αθεράπευτη παρά την παρέλαση δεκάδων ονομάτων ως υποψήφιων μεταγραφικών στόχων. Κάποιοι που αρέσκονται σε συγκρίσεις, προκειμένου να οδηγηθούν σε συμπεράσματα λένε ότι και ο μεγάλος ανταγωνιστής ψάχνει να βρει σέντερ μπακ, ενώ παίζει ήδη δύο από τα κρισιμότερα παιχνίδια της χρονιάς με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Στην περίπτωση αυτή μάλλον συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Ο Παναθηναϊκός για να καλύψει τα κενά στη θέση αυτή (στόπερ) αγόρασε δύο ποδοσφαιριστές: τον Μπιέρσμιρ και τον Καντέ. Αλλης τάξης ζήτημα είναι αν και οι δύο δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη.

Στον Ολυμπιακό το κενό είναι τόσο μεγάλο που δεν επιτρέπεται καμία σκέψη για μη κάλυψη. Οσο για το διαρρέον επιχείρημα ότι στο τέλος της σεζόν πέφτουν οι τιμές, ας μας πουν όσοι το συμμερίζονται αν η Μπέτις πούλησε φθηνότερα στην ΤΣΣΚΑ τον Γκονζάλες απ' όσο τον είχε κοστολογήσει ή εάν η Πόρτσμουθ ετοιμάζεται να πάρει μισοτιμής τον Γκουτιέρες από τη Νιούκαστλ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x