Μπάμπης Χριστόγλου

Να μην τον... παρασύρει

SportDay

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Ο Ολυμπιακός νίκησε και πέρασε από το πρώτο ματς στους ομίλους. Κρατάω τη νίκη και τίποτα παραπάνω. Οι περισσότεροι θα μείνουν στο «διπλό» και μόνο σε αυτό. Είναι επιτυχία, δεν μπορώ να πω. Στο τέλος το αποτέλεσμα μετράει. Οι πρωταθλητές είχαν στόχο να «καθαρίσουν» από το πρώτο παιχνίδι την πρόκριση. Το κατάφεραν και σκέπτονται πλέον μόνο το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Η ποιότητα του Ντουντού και η εκτελεστική δεινότητα του Μήτρογλου έδιωξαν κάθε άγχος για τη ρεβάνς. Αυτό όμως είναι αρκετό; Εγώ από τη συνολική εικόνα δεν έμεινα ικανοποιημένος. Ας μην ξεχνάμε ότι απέναντί του ο Ολυμπιακός δεν είχε κανένα μεγαθήριο. Το καλό είναι ότι δεν έμπλεξε σε περιπέτειες όπως πέρυσι με την Ανόρθωση και μπορεί να προγραμματίζει άνετος το οικονομικό του μέλλον έχοντας κρατήσει ατσαλάκωτο το πρεστίζ του. Σαν ομάδα έδειξε και πάλι κενά. Σέριφ στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν θα βρει.

Τόσο χαμηλής δυναμικότητας αντίπαλο η Σούπερ Λίγκα δεν θα δώσει στον Ολυμπιακό. Πολύ περισσότερο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ας μην παρασυρθεί κανείς από αυτό το «διπλό». Αλίμονο αν υπήρχε θέμα πρόκρισης κόντρα σε μια ομάδα από τη Μολδαβία. Στο πρώτο μέρος το πρόβλημα της ανάπτυξης ήταν ολοφάνερο. Η έλλειψη σε αριστερό χαφ και στην ικανότητα δημιουργίας φάσεων ήταν ολοφάνερη. Θα πούμε περισσότερα στο ραδιόφωνο και στο αυριανό άρθρο.

Το σίγουρο είναι πως η ανάγκη για μεταγραφική ενίσχυση ήταν και πάλι εμφανής και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καλυφθεί από αυτή την εκτός έδρας νίκη στη Μολδαβία. Τώρα πια λεφτά θα υπάρχουν από την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Τι άλλο να περιμένει πια η διοίκηση του Ολυμπιακού για να ενισχύσει την ομάδα; Η συνέχεια είναι δεδομένο πως θα είναι πολύ πιο δύσκολη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x