Βαγγέλης Νεραντζιάς

Σαν να βρίσκεται ήδη σε όμιλο…

www.sportfm.gr

Λιγοστές είναι πλέον οι πιθανότητες του Παναθηναϊκού για πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά τη χθεσινή ήττα από την Ατλέτικο στο ΟΑΚΑ. Οι πράσινοι έπαθαν τη ζημιά από αυτούς ακριβώς που περίμεναν μια και οι Φορλάν, Αγκουέρο και Μάξι Ροντρίγκεζ πέτυχαν από ένα γκολ ο καθένας. Ωστόσο, η γεύση που αφήνει η χθεσινή αναμέτρηση στο «τριφύλλι» είναι γλυκόπικρη. Η ομάδα προσπάθησε και έδειξε καλά στοιχεία, ενώ η ήττα ήρθε από έναν ποιοτικό αντίπαλο.

Από την ημέρα της κλήρωσης, που ήταν η χειρότερη δυνατή, στον Παναθηναϊκό γνώριζαν τον μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Ο Τεν Κάτε προετοίμασε την ομάδα και παρέταξε ένα «γεμάτο» κέντρο ώστε να μην δώσει τη δυνατότητα στην Ατλέτικο να κάνει το παιχνίδι της. Στην επανάληψη ο Ολλανδός ρίσκαρε και έπαιξε πιο επιθετικά, η ομάδα σκόραρε αλλά έδωσε χώρους στους Ισπανούς με τα γνωστά αποτελέσματα. Τόσο στο πρώτο γκολ όπου έγινε η μεγάλη ζημιά, όσο και στα άλλα δύο, η διαφορά έγινε από την ποιότητα του αντιπάλου.

Πλέον, εδώ που έχει φτάσει η ιστορία, οι πράσινοι καλούνται να αγωνιστούν στο «Βιθέντε Καλντερόν» για την αξιοπρέπεια τους και αν προκύψει κάτι θα είναι καλοδεχούμενο. Ωστόσο, από τη χθεσινή βραδιά μπορούν να προκύψουν αρκετά οφέλη. Αρχικά δεν πρέπει να λησμονούμε ότι ο διαφαινόμενος αποκλεισμός οδηγεί αυτομάτως την ομάδα στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Από την άλλη, το «τριφύλλι» έκανε ένα τεστ των δυνατοτήτων του στα τέλη του Αυγούστου κόντρα σε ένα δεμένο και πολύ ποιοτικό σύνολο. Ταυτόχρονα, όπως ξεκαθάρισε και ο Τεν Κάτε πρώτος στόχος της ομάδας είναι το πρωτάθλημα, ενώ τα δύο παιχνίδια με την Ατλέτικο είναι σαν να βρίσκεται ήδη σε όμιλο. Πάντως, όπως κύλησε το παιχνίδι η ισοπαλία δεν θα ήταν άδικο αποτέλεσμα.

Σε ότι αφορά τώρα την απόδοση των παικτών σε ατομικό επίπεδο ο Σαλπιγγίδης ήταν και πάλι συγκλονιστικός και κορυφαίος του «τριφυλλιού». Από κοντά σε απόδοση και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, που αγωνιζόμενος στο κέντρο της άμυνας πραγματοποίησε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του στην ομάδα. Σε καλά επίπεδα ήταν και η απόδοση των Καραγκούνη, Βύντρα, ενώ ο Σπυρόπουλος πήγε καλά αλλά την πάτησε από τον Αγκουέρο στο τρίτο γκολ.

Στη μεσαία γραμμή ο Κατσουράνης ήταν θετικός αλλά φάνηκε ότι είναι πίσω στον τομέα της φυσικής κατάστασης. Όταν θα φτάσει σε επιθυμητό σημείο, ο Παναθηναϊκός θα είναι ένα κλικ πιο πάνω. Ο Μάτος πλήρωσε την αγωνιστική του απραξία, χωρίς όμως να είναι κακός. Όσο για τον Σισέ, είναι φανερό ότι του λείπει το γκολ. Σίγουρα η ομάδα περιμένει περισσότερα από αυτόν, αλλά έχω την αίσθηση ότι ακόμη δεν τροφοδοτείται όσο θα έπρεπε. Ο Σιμάο ταλαιπωρήθηκε από τον Φορλάν, αλλά έτρεξε και κάλυψε πολλούς χώρους.

Αδύναμος κρίκος για τους πράσινους ήταν ο Μπράις Μουν, ο οποίος ήταν μέτριος επιθετικά και κακός αμυντικά. Είναι φανερό και το έχουμε ξαναγράψει ότι με τον Νοτιοαφρικανό δεν βγαίνει η χρονιά στα δεξιά. Όσον αφορά τώρα τον Γκαλίνοβιτς τίποτα δεν άλλαξε. Δεν έκανε το μοιραίο λάθος, αλλά για μια ακόμη φορά κυμάνθηκε στην μετριότητα που τον διακρίνει και δεν ενέπνεε σιγουριά στους αμυντικούς του.

Όπως και να έχει το πράγμα, αυτό το παιχνίδι ανήκει στο παρελθόν. Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε την κακή κλήρωση, η οποία προέκυψε από τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα. Έτσι, το μυαλό όλων πρέπει να είναι πλέον στον Εργοτέλη ώστε να ξεκινήσει με το «δεξί» και να κερδίσει ουσία και ψυχολογία για τη συνέχεια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x