Στίβος

Πρωταγωνιστές Μπεκέλε και Αμερικανοί

Έγραψε ιστορία ο Κενετίσα Μπεκέλε. Ο Αιθίοπας πρωταθλητής μεγάλων αποστάσεων, με τη νίκη που σημείωσε στα 5 χλμ των ανδρών, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου του Βερολίνου, έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του κλασικού αθλητισμού!

Έγραψε ιστορία ο Κενετίσα Μπεκέλε. Ο Αιθίοπας πρωταθλητής μεγάλων αποστάσεων, με τη νίκη που σημείωσε στο 5 χλμ των ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου του Βερολίνου, έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του κλασικού αθλητισμού!

Έχοντας κερδίσει και τα 10χλμ στην ίδια διοργάνωση, πριν μερικές μέρες, έγινε ο πρώτος αθλητής στην ιστορία του παγκόσμιου στίβου που κατακτά χρυσά μετάλλια σερί σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στα δύο αγωνίσματα.

Στην τελευταία ημέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στίβου, ξεχώρισαν και οι ομάδες σκυταλοδρομίας των ΗΠΑ. Στους άνδρες, η κλάση των Αμερικανών φάνηκε για άλλη μια φορά, αφού στα 4Χ 400 κατέκτησαν με ευκολία το χρυσό μετάλλιο. Το ίδιο συνέβη και στις γυναίκες με τις Αμερικανίδες, οι οποίες, χωρίς να έχουν αντίπαλο στον τελικό, πανηγύρισαν το χρυσό και αυτές, με τη σειρά τους.

Στα άλλα αθλήματα της ημέρας, ο Αντρέας Θόρκιλντσεν στον ακοντισμό, μετά από δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια, πήρε και ένα ακόμα, αυτήν τη φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

«Τσάμπα» χάρηκε τη νίκη της στα 1.500 γυναικών η Ισπανίδα Νατάλια Ρoντρίγκεζ. Η αθλήτρια από την Ιβηρική φάνηκε ότι έσπρωξε την Αιθιοπή Μπούρκα κατά τη διάρκεια της κούρσας, κάτι που αποτελεί παράβαση, την οποία διαπίστωσαν οι κριτές βλέποντας το βίντεο. Ως αποτέλεσμα αυτού, είχαμε την ακύρωση της Ροντρίγκεζ και το χρυσό μετάλλιο πήγε στη Γιουσούφ Τζαμάλ από το Μπαχρέιν, παγκόσμια πρωταθλήτρια της Οζάκα.

Ο Μπουλαενί Μουλαουτζί είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής στα 800μ. των ανδρών, κερδίζοντας στο «νήμα» τους Γέγκο και Κάμελ.

Τέλος, η Αμερικανίδα Μπρίτνεϊ Ρις απέδειξε πως, αυτήν τη στιγμή, είναι η κορυφαία αθλήτρια στο μήκος, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του αγωνίσματος στη γερμανική πρωτεύουσα.

Επιμέλεια: Άγγελος Ζάχος, Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x