Γιώργος Χελάκης

Ο Σκόκο «έδιωξε» τις ρυτίδες από πάνω της!

SportDay

Η τηλεόραση σε τέτοιες στιγμές από σύμμαχος γίνεται «εχθρός» που σε εκθέτει. Τα τηλεοπτικά πλάνα για να μιλήσουμε συγκεκριμένα. Ενα τέτοιο μας... χάρισε ο τηλεοπτικός φακός μόλις ο Σκόκο διέλυσε την άμυνα της Βασλούι και εξέθεσε τον άτυχο τερματοφύλακά της.

Ο ανακουφισμένος Μπάγεβιτς έχει μόλις καθίσει στον πάγκο και ο τηλεοπτικός φακός έχει «κλείσει» στο πρόσωπό του.

Ακόμα κι όταν οι εφημερίδες έγραφαν την ηλικία του, το αγέρωχο παράστημά του και το επιμελημένο ντύσιμο άφηναν μικρά περιθώρια να καταλάβεις ότι περνούν τα χρόνια ακόμα και για τους «πρίγκιπες». Το επίμονο πλάνο, όμως, έδειχνε πως ακόμα κι όταν μπορείς να ξεγελάς τα χρόνια, έρχονται οι κακουχίες να σε καταβάλουν.

Κι είναι πολλές οι κακουχίες στη φετινή ΑΕΚ, που μία ακόμα δεν την άντεχε ο οργανισμός του σπουδαίου τεχνικού. Ο αποκλεισμός δεν συμπεριλαμβάνεται στις κακουχίες που παίρνουν γιατρειά. Το γκολ του Νάτσο Σκόκο έδινε οριστικό τέλος σε κάθε δυσάρεστη σκέψη και φόβο σχετικά με την εξέλιξη του ματς. Η ΑΕΚ προκρινόταν. Το ταμείο θα πάρει βαθιά ανάσα 3-4 εκατομμυρίων ευρώ και ο κόουτς θα κερδίσει χρόνο για να φτιάξει μια ομάδα χωρίς τόσες πολλές ρυτίδες. Θα έρθουν νέοι παίκτες, θα ανακτηθεί η ψυχολογία και πού ξέρεις...

Οχι ότι η ΑΕΚ ξόρκισε τις αντιαισθητικές της εμφανίσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο χάρη στα κέφια του Μαντούκα και τις γκολάρες του Σκόκο ο κόσμος ζεστάθηκε στην κερκίδα και θυμήθηκε παλιές καλύτερες εποχές. Ηρθε η πίστωση χρόνου που ήταν απαραίτητη για να δημιουργηθεί και να παρουσιαστεί μια νέα ΑΕΚ. Δροσερή, χυμώδης, χωρίς εμφανή σημάδια γήρανσης. Αυτά ας μείνουν στο πρόσωπο του Μπάγεβιτς, αρκεί να κάνει την ΑΕΚ να ξανανιώσει.

Ο Φερνάντο Σάντος είναι κατά πολύ νεότερος του Μπάγεβιτς κι ας μην του πολυφαίνεται. Αυτόν τον αναζητούν οι κακουχίες. Τις τραβάει πάνω του σαν μαγνήτης. Ο ΠΑΟΚ που παρουσίασε στην Ολλανδία ήταν καλύτερος της Χέρενφεν κι άξιζε να προκριθεί. Το πρώτο ημίχρονο του ανήκει ολοκληρωτικά χωρίς να εντυπωσιάσει. Είπαμε, με τον Σάντος προπονητή μη ζητείς θέαμα.

Δύο σπέσιαλ ευκαιρίες με Ιβιτς και Φωτάκη έμειναν ευκαιρίες και κάπου εκεί φάνηκαν τα προβλήματα. Ο Σάντος άρχισε να κάνει αλλαγές για να τονώσει την επιθετικότητα της ομάδας του καταφέρνοντας το... αντίθετο. Ο Φιλόμενο που αντικατέστησε τον Φωτάκη πήγε να παίξει στα δεξιά του γηπέδου. Κάποιος πρέπει να εξηγήσει στον κόουτς ότι ο Φιλόμενο χρησιμεύει μόνο μέσα στη μεγάλη περιοχή. Εξω από αυτή είναι πιο αργός κι από τον Κονσεϊσάο.

Ο δε Κουτσιανικούλης, που είναι ταχύτατος, μπορεί να αξιοποιήσει το πλεονέκτημά του μόνο σε ανοικτούς χώρους, που φυσικά δεν υπήρχαν επειδή ο Σόλιντ διέταξε τους παίκτες του να παίξουν κλειστή άμυνα. Ετσι, η αλλαγή του Αναστασάκου που έπρεπε να γίνει πρώτη έγινε τελευταία, όταν είχαν στενέψει τα χρονικά περιθώρια. Θα χρειαστεί αρκετή τύχη ο ΠΑΟΚ για να παρουσιάσει καλύτερη ομάδα από την περσινή. Και τύχη βουνό για να καταφέρει κάτι περισσότερο απ' όσα αξιοσημείωτα πέτυχε πέρυσι...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x