Stoiximan Super League

ΑΕΚ: Η μάχη για Ζόνας συνεχίζεται

Η μεταγραφική περίοδος μπορεί να ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, αλλά η ΑΕΚ δεν έχει «κλείσει» το ρόστερ της. Το θέμα της απόκτησης του Ζόνας παραμένει ανοικτό και χάρη σε κάποιες κινήσεις των ανθρώπων που χειρίζονται την υπόθεση μπορεί να τελειώσει θετικά ακόμη και μέχρι την Παρασκευή. «Ζω ένα όνειρο», δήλωσε στη «SportDay» ο Αργεντινός στόπερ Άρτσε, που αποκτήθηκε από τη Σαν Λορέντζο ως δανεικός. «Θέλω τίτλους», είπε ο Γιάχιτς.

Η μεταγραφική περίοδος μπορεί να ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, αλλά η ΑΕΚ δεν έχει «κλείσει» το ρόστερ της. Το θέμα της απόκτησης του Ζόνας παραμένει ανοικτό και χάρη σε κάποιες κινήσεις των ανθρώπων που χειρίζονται την υπόθεση μπορεί να τελειώσει θετικά ακόμη και μέχρι την Παρασκευή! Κάποια απαραίτητα έγγραφα έχουν ήδη υπογραφεί για την έκδοση του δελτίου του Βραζιλιάνου επιθετικού και οι διαπραγματεύσεις με την Γκρέμιο θα συνεχιστούν μέχρι… τελικής πτώσεως.

Ο Δημήτρης Τζάλας, ο εκπρόσωπος της εταιρείας μάνατζερ-επενδυτών που χειρίζεται την υπόθεση, δήλωσε στη «SportDay» πως το θέμα θα είχε ήδη θετική κατάληξη αν δεν υπήρχε η παρέμβαση κάποιων μάνατζερ. «Η διοίκηση της ΑΕΚ και εμείς είχαμε τελειώσει τη δουλειά και ο παίκτης θα ήταν στην Αθήνα από την περασμένη Παρασκευή, αν δεν είχαν εμπλακεί αδικαιολόγητα στην υπόθεση ένας Έλληνας μάνατζερ και ένας Βραζιλιάνος που έχει παίξει ποδόσφαιρο παλαιότερα στην Ελλάδα. Χωρίς να έχουν σχετική εξουσιοδότηση από την ΑΕΚ και κανένα λόγο να εμπλακούν, ζημίωσαν με τους χειρισμούς τους την ΑΕΚ. Προκλήθηκαν εμπόδια και γι’ αυτό δεν ευθυνόμαστε εμείς που έχουμε τη σχετική εξουσιοδότηση από την ΑΕΚ, ούτε φυσικά η διοίκηση της ΑΕΚ. Ευελπιστούμε, παρ’ όλα αυτά, πως, έστω και στο παρά πέντε, θα υλοποιήσουμε τη μεταγραφή που μόνο εύκολη δεν είναι», τόνισε.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο συμβόλαιο του Ζόνας με την Γκρέμιο υπάρχει ρήτρα 10 εκατ. ευρώ, ενώ ο παίκτης τον Ιανουάριο θα αποκτήσει πορτογαλικό διαβατήριο και θα μπορεί να αγωνίζεται ως κοινοτικός.

Άρτσε: «Ζω ένα όνειρο»

Παίκτης της ΑΕΚ θα πρέπει να θεωρείται ο Νίκολας Άρτσε Μπιάνκι, αφού υπάρχει συμφωνία για τον ετήσιο δανεισμό του από τη Σαν Λορέντζο έναντι 300.000 ευρώ με οψιόν αγοράς ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Ο 22χρονος κεντρικός αμυντικός αναμένεται στην Αθήνα πιθανότατα την Τετάρτη και μιλώντας στη «SportDay» δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για τη μετακίνησή του στην «Ένωση».

«Ζω ένα όνειρο. Είμαι πανευτυχής. Περίμενα πώς και πώς αυτή την ευκαιρία να παίξω στην Ευρώπη και μόλις προέκυψε η πρόταση της ΑΕΚ, δεν δίστασα στιγμή. Χαίρομαι που τα βρήκαν και οι ομάδες και μπορώ να εκπληρώσω το όνειρό μου. Αισθάνομαι έτοιμος για το ευρωπαϊκό άλμα. Έρχομαι για να μείνω. Δεν θέλω να επιστρέψω στην Αργεντινή ακόμη. Και θέλω να πανηγυρίσω το πρωτάθλημα, όπως έκανα και στη Σαν Λορέντζο», δήλωσε ο Αργεντινός στόπερ ενώ πρόσθεσε πως μίλησε με τους άλλοτε συμπαίκτες του Σεμπαστιάν Σάχα και Κριστιάν Λεντέσμα, που τον συμβούλευσαν να έρθει στην Ελλάδα.

Γιάχιτς: «Θέλω να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη»

Αποφασισμένος να πετύχει στην ΑΕΚ δήλωσε στη «SportDay» ο Σανέλ Γιάχιτς. Ο Βόσνιος μεσοαμυντικός υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο (με ρήτρα αποδέσμευσης 3 εκατ. ευρώ και 300.000 ευρώ ετησίως), ενώ στον Άρη θα δοθούν 590.000 ευρώ.

«Με έπεισε το πλάνο της ΑΕΚ και φυσικά καταλυτικό ρόλο έπαιξε η παρουσία του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Είναι πολύ σημαντικό για έναν παίκτη να γνωρίζει πως τον εμπιστεύεται ο προπονητής του. Θέλω να τα καταφέρω, ώστε να ανταποδώσω στον κύριο Μπάγεβιτς την εμπιστοσύνη αυτή και αυτό μπορώ να το κάνω μόνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Για μένα είναι ο καλύτερος προπονητής που είχα ποτέ. Χαίρομαι πολύ που θα συνεργαστούμε ξανά», τόνισε ο 28χρονος ποδοσφαιριστής και πρόσθεσε: «Δεν θα έχω πρόβλημα προσαρμογής. Είμαι 100% έτοιμος να αγωνιστώ στο επόμενο παιχνίδι της ΑΕΚ, εφόσον το κρίνει ο προπονητής. Ήθελα πολύ να έρθω στην ΑΕΚ, γιατί θεωρώ πως είναι ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα μου. Θέλω να κερδίζω τίτλους και η ΑΕΚ μου προσφέρει αυτή τη δυνατότητα. Βάσει της ιστορίας της, της δυναμικής της και του κόσμου της οφείλει να διεκδικεί κάθε χρόνο το πρωτάθλημα. Δεκαπέντε χρόνια χωρίς τίτλο είναι πάρα πολλά για μία ομάδα του μεγέθους της ΑΕΚ. Στο τέλος της σεζόν θα είμαι ευτυχισμένος μόνο αν βρεθούμε στην κορυφή. Κι εγώ θέλω τίτλους, γι' αυτό ήρθα, είναι μία πρόκληση για μένα».

Για τη θέση που προτιμά να αγωνίζεται ανέφερε: «Προτιμώ να αγωνίζομαι στο κέντρο της άμυνας, γιατί αυτή είναι η θέση μου, αλλά δεν έχω πρόβλημα. Θα παίξω όπου με χρειαστεί ο προπονητής. Αν κρίνει πως η ομάδα με χρειάζεται στη θέση του αμυντικού χαφ, θα παίξω εκεί. Ο κύριος Μπάγεβιτς θα αποφασίσει για τη θέση μου».

Έμειναν Τζεμπούρ και Παυλής

Στο δυναμικό της ΑΕΚ παρέμειναν ο Ράφικ Τζεμπούρ και ο Μιχάλης Παυλής. Για την παραχώρηση του Γαλλοαλγερινού φορ έγιναν κάποιες συζητήσεις με ΠΑΟΚ και Πανιώνιο που δεν καρποφόρησαν και μένει να φανεί αν υπάρχει δυνατότητα αποκατάστασης των σχέσεών του με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και «επανένταξής» του στα πλάνα του Σερβοέλληνα τεχνικού. Για τον νεαρό Έλληνα άσο υπήρξε ενδιαφέρον από τον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά ο ίδιος προτίμησε να παραμείνει και να παλέψει για μία θέση, παρόλο που η προσθήκη του Νέμεθ, πιθανώς και του Ζόνας, να καθιστούν δύσκολο το έργο του.

Ημέρα ξεκούρασης

Ρεπό έχουν την Τρίτη οι παίκτες της ΑΕΚ, ενώ από τις προπονήσεις των επόμενων ημερών θα απουσιάζουν οι διεθνείς Μάκος, Παυλής, Ταχτσίδης, Μαϊστόροβιτς, Νέμεθ, Τζεμπούρ και Γιάχιτς.

* Κατά πάσα πιθανότητα την προσεχή Παρασκευή ο Νίκος Θανόπουλος θα μιλήσει για το ζήτημα που είχε προκύψει τον Ιούλιο με τον υποψήφιο επενδυτή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x