Euro 2024

Τίποτα άλλο εκτός της νίκης!

Μονόδρομο αποτελεί για την Εθνική ομάδα η νίκη απόψε (21:30, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Mega) κόντρα στη Μολδαβία στο Κισινάου. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα χρειάζεται να κάνει το «3 στα 3» στους εναπομείναντες αγώνες της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2010 για να παραμείνει στη δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ της διοργάνωσης. Ποιο είναι το δίλλημα που αντιμετωπίζει ο Ρεχάγκελ. Πώς θα αγωνιστούν οι γηπεδούχοι. Δείτε τη βαθμολογία του 2ου ομίλου και το πρόγραμμά του.

Μονόδρομο αποτελεί για την Εθνική ομάδα η νίκη απόψε (21:30, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Mega) κόντρα στη Μολδαβία στο Κισινάου. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα χρειάζεται να κάνει το «3 στα 3» στους εναπομείναντες αγώνες της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2010 για να παραμείνει στη δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ της διοργάνωσης και να βρίσκεται στο γκρουπ των ισχυρών της κλήρωσης που θα πραγματοποιήσει η FIFA τον Νοέμβριο. Ωστόσο, αν η «γαλανόλευκη» νικήσει τους Μολδαβούς και η Ελβετία ηττηθεί στην Ελβετία, τότε το παιχνίδι της πρόκρισης επιστρέφει ξανά στα χέρια της ομάδας του Ότο Ρεχάγκελ.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός προσανατολίζεται να παρατάξει πιο επιθετικό σχήμα σε σχέση με εκείνο της Βασιλείας. Συγκεκριμένα, ο «Herr Otto» θα χρησιμοποιήσει σύστημα 4-3-3, αλλά αντιμετωπίζει δίλημμα για δύο θέσεις του αρχικού σχήματος.

Κάτω από τα δοκάρια θα κάτσει ένας εκ των Χαλκιά ή Σηφάκη. Στην άμυνα θα βρίσκονται, από δεξιά προς αριστερά, ο Πατσατζόγλου, ο Μόρας, ο Κυργιάκος και ο Σπυρόπουλος. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστεί ο Κατσουράνης, έχοντας στα πλάγια τον Τζιόλη (δεξιά) και τον Καραγκούνη (αριστερά). Στην επίθεση θα είναι οι Χαριστέας, Αμανατίδης και ένας εκ των Σαμαρά ή Γκέκα, με επικρατέστερο τον φορ της Σέλτικ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Α. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Μάκος, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης και Λυμπερόπουλος. Στην Αθήνα επέστρεψαν ο Βύντρα (που αποβλήθηκε στο παιχνίδι με την Ελβετία) και οι Νίνης, Πλιάτσικας (που αγωνίστηκαν με την Εθνική Ελπίδων κόντρα στην αντίστοιχη της Αγγλίας)

Με 4-5-1 οι Μολδαβοί

Στο απέναντι στρατόπεδο, ο Ιγκόρ Ντομπροβόλσκι θα παρατάξει τους εξής ένδεκα: Ναμάσκο (τερματοφύλακας), Κατίνσους (δεξί μπακ), Επουρεάνου, Άρμας (κεντρικοί αμυντικοί), Λασένκοφ (αριστερό μπακ), Γκάτσαν, Ονίκα (ανασταλτικοί μέσοι), Μπουλάτ (δεξί χαφ), Καλίνκοφ (αριστερό χαφ), Κομλιόνοτς («δεκάρι») και Μπουγκαϊόφ (επιθετικός). Την αποστολή των γηπεδούχων συμπληρώνουν οι Ματιούγκιν, Σαβίνοφ, Γκολοβατένκο, Άντρονιτς, Σ. Ναμάσκο, Σουβόροφ, Καράους, Τσεμποτάρου, Μπόρντιαν, Σοφρόνι και Οβσεάνικοφ.

Ο διαιτητής του ματς

Ο Σουηδός Ντάνιελ Στάλχαμαρ είναι ο διαιτητής της αναμέτρησης Μολδαβία-Ελλάδα. Ο 35χρονος ρέφερι έχει σφυρίξει κυρίως αγώνες για προκριματικά Νέων και Ελπίδων, αλλά και λίγα παιχνίδια στις προκριματικές φάσεις του UEFA. Ο κ. Στάλχαμαρ δεν έχει διευθύνει ποτέ αγώνα Champions League, ενώ το αποψινό ματς είναι το πρώτο του σε επίπεδο εθνικών ομάδων στους Ανδρες. Βοηθοί του οι Μάγκνους Σιόμπομ και Γιοακίμ Φλινκ.

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου

Ομάδα Αγώνες Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

1. Ελβετία 7 16 (13-6)
2. Ελλάδα 7 13 (12-6)
3. Λετονία 7 13 (11-6)
4. Ισραήλ 7 9 (10-9)
5. Λουξεμβούργο 7 5 (3-13)
6. Μολδαβία 7 2 (2-11)

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής

Ισραήλ-Λουξεμβούργο (21:00)
Λετονία-Ελβετία (21:30)
Μολδαβία-Ελλάδα (21:30)

Οι επόμενες αγωνιστικές

10/10/09

Ισραήλ-Μολδαβία
Ελλάδα-Λετονία
Λουξεμβούργο-Ελβετία

14/10/09

Ελλάδα-Λουξεμβούργο
Λετονία-Μολδαβία
Ελβετία-Ισραήλ

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x