Γιώργος Χελάκης

Γίναμε Ανόρθωση, «κουμπάροι»;

SportDay

Είδαμε όλοι πόσο μεγάλη ζημιά κάνει ο Τύπος στον Ολυμπιακό. Καταφέρνει να αφήνει μισοάδειο το Καραϊσκάκη και οδηγεί τους παίκτες της ομάδας σε μια άθλια εμφάνιση. Βάζει στο στόμα των οπαδών το όνομα του Ερνέστο Βαλβέρδε και κάνει την Καβάλα να φαντάζει καλύτερη ομάδα από τους «ερυθρόλευκους».

Αν ευθυγραμμιστούμε με τη λογική του Σωκράτη Κόκκαλη, για όλα όσα είδαμε χτες βράδυ στο Καραϊσκάκη φταίνε οι δημοσιογράφοι που πολεμούν τον θρύλο και τον ηγέτη του. Κολοκύθια με τη ρίγανη! Είναι κρίμα ο άνθρωπος που οδήγησε τον Ολυμπιακό σε τόσες επιτυχίες να καταφεύγει σε αστείες δικαιολογίες αντί να παραδεχθεί με ειλικρίνεια την πρόσκαιρη -έστω- αδυναμία του να κάνει μεταγραφές της ποιότητας και της αξίας των προηγούμενων χρόνων.

Σημαίνει αυτό ότι ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που πρέπει να φέρνει «Χ» με την Καβάλα και να σώζεται χάρη στα αντανακλαστικά του Νικοπολίδη που σταμάτησε τον Σουλτανίδη λίγο πριν από το τέλος; Σε καμία περίπτωση. Για τη χθεσινή κάκιστη εμφάνιση και το αποτυχημένο αποτέλεσμα φταίνε οι παίκτες και ο Κετσπάγια. Οι οπαδοί έχουν αισθητήριο και καταλαβαίνουν πού τελειώνει η ευθύνη του ενός (Κετσπάγια) και πού αρχίζει η ευθύνη του άλλου (Κόκκαλης).

Ακόμα και λαμβάνοντας υπόψη τις απουσίες, τους τραυματισμούς, την ελλιπή προετοιμασία ορισμένων παικτών και πάλι ο Κετσπάγια μένει εκτεθειμένος για την άθλια εικόνα. Οι «ερυθρόλευκοι» σε ενενήντα λεπτά κατάφεραν, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να αφήσουν ανενόχλητο τον τερματοφύλακα της Καβάλας. Στο ματς υπήρχε μία κλασική ευκαιρία και αυτή την έχασαν οι «αργοναύτες».

Ειδικά στο δεύτερο, όταν παρέδωσε πνεύμα ο Ντουντού, ο Ολυμπιακός ήταν ομάδα χωρίς πυξίδα μέσα στο γήπεδο. Οι ακραίοι μπακ του αδυνατούσαν να βγάλουν μια παράλληλη σέντρα, ο Ζαϊρί και ο Λεονάρντο δεν μπορούσαν να περάσουν τον προσωπικό τους αντίπαλο και ο Ντιόγο έμενε με την εντύπωση ότι καλός παίκτης είναι αυτός που κερδίζει φάουλ αντί να κερδίζει μέτρα μέσα στο γήπεδο.

Βεβαίως με τον Γκαλέτι σε πλήρη φόρμα, τον Τοροσίδη και τον Νταρμπισάιρ ετοιμοπόλεμους και τον Μαρέσκα σε καλή κατάσταση ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί καλύτερος. Ωστόσο κανείς δεν υπογράφει συμβόλαιο ότι δεν θα υπάρξουν τραυματισμοί και τιμωρίες. Ηδη ο Ολυμπιακός έχει υποφέρει αρκετά και είμαστε ακόμα στην αρχή της σεζόν. Η ένδεια εναλλακτικών λύσεων και η απουσία παίκτη στα αριστερά καθιστούν τον Ολυμπιακό μια μέτρια και προβλέψιμη ομάδα.

Ο Κετσπάγια τουλάχιστον μέχρι τώρα φαίνεται ανίκανος να δημιουργήσει έναν αξιόπιστο επιθετικά Ολυμπιακό. Ο Κόκκαλης είναι ο μόνος στον Ολυμπιακό που παίζει φουλ επίθεση. Επιτίθεται την Παρασκευή εναντίον του Τύπου και το Σάββατο έρχεται η πραγματικότητα να αποδείξει πόσο τρύπια είναι η άμυνά του. Και μέχρι τον Γενάρη δεν υπάρχουν περιθώρια για αλλαγές.

Ο Κετσπάγια πρέπει να στηριχθεί για να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Το μόνο στο οποίο μπορεί να προσδοκά ο Ολυμπιακός είναι ένα αγωνιστικό σουλούπωμα ώστε να μην ξενερώνει τους οπαδούς του όπως έγινε χθες. Την Τετάρτη υπάρχει δύσκολο παιχνίδι με την Αλκμαάρ. O Ολυμπιακός και να θέλει, δύσκολα θα παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Όπως και να το κάνουμε η ομάδα έχει «μικρύνει» -τουλάχιστον έτσι μικρή που έγινε ήρθε στα μέτρα του Κετσπάγια. Πάμε λοιπόν για ένα αποτέλεσμα-έκπληξη κόντρα στους Ολλανδούς. Όπως έκανε η Ανόρθωση, αν θυμάστε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x