Stoiximan Super League

Λέτο: «Μπορούμε να φτάσουμε τελικό»

Την πίστη πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να φτάσει μέχρι και τον τελικό του Europa League εξέφρασε ο Σεμπαστιάν Λέτο σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ένθετο περιοδικό της «SportDay» για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. «Θα κρίνει πολλά ο αγώνας με τη Γαλατάσαραϊ», είπε για το παιχνίδι της Πέμπτης.

Την πίστη πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να φτάσει μέχρι και τον τελικό του Europa League εξέφρασε ο Σεμπαστιάν Λέτο σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ένθετο περιοδικό της «SportDay» για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. «Θα κρίνει πολλά ο αγώνας με τη Γαλατάσαραϊ», είπε για το παιχνίδι της Πέμπτης.

Ακολουθούν αποσπάσματα της συνέντευξης του Λέτο:

- Πώς βλέπεις την ομάδα σου σε αυτή τη διοργάνωση;
«Όπως και το Champions League, έτσι και το Europa League είναι μια μεγάλη διοργάνωση. Έχει αλλάξει φέτος και τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πιο δυνατή και πιο ανταγωνιστική διοργάνωση. Εμείς θα την αντιμετωπίσουμε με την ίδια σοβαρότητα και θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε όσον το δυνατόν ψηλότερα μπορούμε».

- Πόσο πιθανό είναι να πραγματοποιήσει ο Παναθηναϊκός μια πορεία ανάλογη με την περσινή στο Champions League ή και καλύτερη;
«Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που κάθε χρόνο έχει μεγάλες φιλοδοξίες στην Ευρώπη. Το αποδεικνύει η ιστορία του, που είναι γεμάτη επιτυχίες. Βέβαια, το να φτάσεις ψηλά δεν είναι καθόλου εύκολο. Όλες οι ομάδες είναι δύσκολες, όπως κι αυτές που έχουμε να αντιμετωπίσουμε στον όμιλο. Η Γαλατάσαραϊ όπως και οι Ντιναμό Βουκουρεστίου, Στουρμ Γκρατς είναι υπολογίσιμοι αντίπαλοι. Εμείς σεβόμαστε κάθε αντίπαλο όπου κι αν παίζουμε».

- Έχει θέσει κάποιο στόχο η ομάδα;
«Είπα ότι ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα. Σε καμία περίπτωση δεν θα κατέβουμε στο Europa League απλώς για τη συμμετοχή. Πέρυσι η ομάδα τα πήγε εξαιρετικά στην Ευρώπη και το ίδιο θα επιδιώξουμε και φέτος. Θα αγωνιστούμε για να πετύχουμε και να διακριθούμε. Ο προπονητής μας, μετά τον αποκλεισμό από την Ατλέτικο, είπε ότι στόχος μας είναι να φτάσουμε στον τελικό της διοργάνωσης. Έχουμε τις δυνατότητες να το πετύχουμε. Ο Παναθηναϊκός πάντα παίζει για να φτάνει ψηλά. Αυτό θα κάνουμε και φέτος».

- Τι πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός για να φτάσει τόσο ψηλά;
«Πρώτα απ' όλα πρέπει να πάρουμε όλα τα παιχνίδια στην έδρα μας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι για να προχωρήσουμε στο Europa League. Πρέπει να δείξουμε σοβαρότητα σε όλα τα ματς και να μην υποτιμήσουμε κανέναν αντίπαλο. Κάθε παιχνίδι το βλέπουμε ξεχωριστά. Αρχικά, στόχος είναι να τερματίσουμε πρώτοι στον όμιλο για να έχουμε καλύτερη κλήρωση στη συνέχεια. Θα δούμε όμως. Πάμε βήμα βήμα».

- Πρώτος αντίπαλος η Γαλατάσαραϊ. Υπάρχει αισιοδοξία για την πρεμιέρα;
«Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Είναι, όμως, στην έδρα μας και θα αποτελέσει και κλειδί για τη συνέχεια. Θέλουμε να κερδίσουμε για να αποκτήσουμε καλύτερη ψυχολογία. Σε αυτό πιστεύω θα μας βοηθήσει και ο κόσμος, ο οποίος είναι εκπληκτικός. Στηρίζει την ομάδα όπου και να πάει. Εμείς θέλουμε να του δώσουμε χαρά και να τον ικανοποιήσουμε. Σε τέτοιες αναμετρήσεις αυτό που μετράει είναι μόνο το αποτέλεσμα. Στο τέλος πιστεύω ότι μαζί με τον κόσμο θα το γιορτάσουμε. Ξέρω, όμως, ότι οι Τούρκοι έχουν πολύ καλή ομάδα και δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος. Νομίζω ότι αυτός ο αγώνας θα κρίνει πολλά για την πρόκριση και την πρώτη θέση του ομίλου».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x