Θανάσης Ράλλης

Καλή μπάλα; Τα αποτελέσματα μετράνε!

www.sport-fm.gr

Συμφωνούμε όλοι νομίζω ότι σε μια ημέρα που Ελλάδα έχει κατακτήσει το Χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ το πρώτο θέμα της επικαιρότητας είναι αυτό.

Ποδόσφαιρο; Είχε τα ωραία του και αυτό στην τέταρτη αγωνιστική.

Η όποια ανάλυση για το ντέρμπι της Τούμπας πάει περίπατο από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός παίρνει την νίκη στις καθυστερήσεις. Μέχρι εκείνο το σημείο αν κάποιος δικαιούταν να λέει ότι αξίζει περισσότερο τους τρεις βαθμούς αυτός ήταν ο ΠΑΟΚ. Σε αυτό το πρωτάθλημα όμως μετράνε τα αποτελέσματα.

Και το αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό ήταν το σημαντικότερο, αφού κανένας δεν περίμενε (όπως και έγινε) να παίξουν οι ερυθρόλευκοι καλό ποδόσφαιρο. Το στάδιο στο οποίο βρίσκονται είναι μεταβατικό και είναι πολύ δύσκολο γι’ αυτή την ομάδα να πάρει τις νίκες με επιβολή κατά κράτος επί του αντιπάλου του.

Αν ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κερδίσει τον Ολυμπιακό έτσι όπως τον βρήκε σε αυτή την αγωνιστική δύσκολα θα τα καταφέρει σε άλλη περίπτωση.

Είπαμε ότι τα αποτελέσματα μετράνε. Και αυτά έχει μέχρι στιγμής ο Παναθηναϊκός. Τέσσερις νίκες και διαφορά πέντε βαθμών από ΑΕΚ και Ολυμπιακό (με το μεταξύ τους παιχνίδι να εκκρεμεί). Όμως το βατό μέχρι στιγμής πρόγραμμα των «πράσινων» δυσκολεύει στη συνέχεια. Και όπως λέγαμε και την προηγούμενη αγωνιστική πρέπει να έρθουν και πειστικές εμφανίσεις.

Ο Άρης δικαιούται να λέει ότι άξιζε κάτι παραπάνω. Αν ο Αμπρέου σημάδευε τα δίχτυα των αντιπάλων και όχι της ομάδας του ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά.

Όμως η εμπειρία του Κατσουράνη οδηγεί μέχρι στιγμής την ομάδα του Τεν Κάτε που θα πρέπει όμως κάποια στιγμή να σταματήσει να βασίζεται στις καλές μέρες ενός η δύο παικτών και να πάρει μια νίκη ομαδικά. Είναι νωρίς όμως ακόμα.

Νωρίς είναι και για την ΑΕΚ. Γιατί θα πρέπει να μάθει να τελειώνει παιχνίδια όπως αυτά με τον ΠΑΣ. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα αργήσει να εμφανιστεί και πάλι ένας άλλος Κοντογουλίδης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στην περίπτωση του Νέμεθ η Ένωση έκανε διάνα. Το πλασέ του πιτσιρικά στο γκολ σπάνια το βλέπουμε στο Ελληνικό πρωτάθλημα.

Deepthoughts2008@hotmail.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x