Λάμπρος Γκαραγκάνης

Η ψυχραιμία δίνει (και) πρωταθλήματα!

www.sport-fm.gr


Η ενασχόληση με τη διαιτησία είναι αγαπημένο σπορ όλων μας, μηδενός εξαιρουμένου, και δεν αποβάλλεται ούτε από την ποδοσφαιρική ανάλυση μιας αναμέτρησης, ούτε από τις «λατρεμένες» συζητήσεις καφενειακού επιπέδου. Απαραίτητη παράμετρός της είναι το υποκειμενικό του πράγματος: ο καθένας ό,τι θέλει βλέπει και το βάζει στην κουβέντα, όπως ακριβώς τον βολεύει. Γιατί όπως έγινε πέναλτι από τον Σαριέγκι στον Κάμπορα, σ΄ ένα σημείο που ο Παναθηναϊκός θ΄ αντιμετώπιζε σημαντικό πρόβλημα και θα είχαμε διαφορετική επόμενη μέρα, αν καταλογιζόταν η παράβαση του Βάσκου κεντρικού αμυντικού, άλλο τόσο θα μπορούσε ν΄ αποβάλει ο Κάκος τον Ντιόγκο, στη φάση της αγκωνιάς στον Βιεϊρίνια, και ο Ολυμπιακός να έπρεπε να παίξει ογδόντα λεπτά στην Τούμπα, με παίκτη λιγότερο.

Ακούγεται κοινότυπο και είναι, όντως, χιλιοειπωμένο και αυτό δείχνει, όμως, τη σημασία του: καμία από τις μεγάλες ομάδες του κέντρου δεν πρέπει να διαμαρτύρεται για τη διαιτησία, διότι στις ημέρες της παντοκρατορίας της έχει κάνει, καθεμιά, όργια! Το ποια το έχει πετύχει σε μεγαλύτερο βαθμό, το ποια σε μικρότερο είναι αλλουνού παπά Ευαγγέλιο και δεν μοιράζουμε εύσημα για την πιο πετυχημένη «παράγκα» και αυτό είναι ξεκάθαρο. Η τέταρτη αγωνιστική της ελληνικής Σούπερ Λιγκ απέδειξε περίτρανα, ότι πιστεύει η πλειοψηφία του κοινού, που ασχολείται με την μπάλα. Πως πέραν Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, άντε και ΑΕΚ, ο τίτλος δεν πρόκειται να πάει σε άλλη ομάδα, εδώ, ούτε στα επόμενα πενήντα χρόνια. Ποδοσφαιρική ευτυχία τούτο δεν είναι σε καμία περίπτωση!

Το πρωτάθλημα, φέτος, ήδη κρέμεται σε μία κλωστή. Όπως πέρασε ο Ολυμπιακός από την Τούμπα, παρομοίως τα… χρειάστηκε και ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ. Ωστόσο, αυτό που πρέπει να καταλογίσουμε στα υπέρ και των δύο μονομάχων για τον τίτλο, είναι πως διατηρούν την ψυχραιμία τους στα δύσκολα κι αυτή η… ψυχική υγεία που δείχνουν κάνει ακόμη πιο ελκυστική την πορεία του πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκοι», στα χρόνια που παίρνουν τα πρωταθλήματα, περνούσαν παραδοσιακά από την έδρα του ΠΑΟΚ, όμως στην πλειοψηφία των περιπτώσεων είχαν ομάδα και ηγέτες. Την περασμένη Κυριακή το πέτυχαν με λιγότερα εφόδια από παλιά. Όσον αφορά το «τριφύλλι» ανατροπές σε σκορ σπανίως έπραττε! «Στράβωνε» ένα ματς, το έτρωγε η μαρμάγκα.

Το παιχνίδι που έρχεται, την Τετάρτη, είναι κομβικό και αν και νωρίς ακόμη, πρόκειται για αναμέτρηση που βαθμολογικά, θα δείξει τάση για την εξέλιξη της Λίγκας, στην κορυφή. Με νίκη ο Ολυμπιακός περνά αναίμακτα την κρίση που τον ταλαιπώρησε, μια και καλύπτεται η γκέλα με την Καβάλα στο «Καραϊσκάκη». Για την ΑΕΚ τα δύο παιχνίδια που ακολουθούν με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό είναι ο… μισός τίτλος και ρισκάρω να το ισχυριστώ, ενώ για τον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα που τον «γλυκαίνει» περισσότερο στο ντέρμπι που επίκειται, αλλά αυτό που πρέπει να ενδιαφέρει είναι το τι θα κάνει την ερχόμενη Κυριακή κόντρα στην Ένωση. Κι εκεί, ίσως, να μην του φθάσουν ένας καλός Λέτο ή ένας καλός Κατσουράνης για να πάρει το «τρίποντο».




Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x