Red Bull Cliff Diving

Οι λεπτομέρειες έκριναν τον νικητή του τελικού της Αθήνας!

O Orlando Duque στέφθηκε πρωταθλητής του , μετά από μια δύσκολη αναμέτρηση ανάμεσα στους 11 κορυφαίους αθλητές που με τόλμη, αυτοπεποίθηση και τεχνική τελειότητα πραγματοποίησαν καταδύσεις από το ιλιγγιώδες ύψος των 26 μέτρων μπροστά στους 8.000 θεατές που κατέκλυσαν τη Λίμνη Βουλιαγμένης.

O Orlando Duque στέφθηκε πρωταθλητής του Red Bull Cliff Diving Series 2009, μετά από μια δύσκολη αναμέτρηση ανάμεσα στους 11 κορυφαίους αθλητές που με τόλμη, αυτοπεποίθηση και τεχνική τελειότητα πραγματοποίησαν καταδύσεις από το ιλιγγιώδες ύψος των 26 μέτρων μπροστά στους 8.000 θεατές που κατέκλυσαν τη Λίμνη Βουλιαγμένης.

Ο Βρετανός Gary Hunt που επεφύλαξε μία έκπληξη για το ελληνικό κοινό, αφού επιχείρησε την πιο δύσκολη βουτιά του κόσμου, κατέλαβε τη δεύτερη θέση με το Ρώσο Artem Silchenko να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Ο Βρετανός (σ.σ.: ο Hunt) προηγήθηκε στη βαθμολογία στον αγώνα της Αθήνας καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση (334,80 βαθμοί), με τον Ρώσο Artem Silchenko (312,50) και τον Αμερικανό Kent De Mond (304,95), να ακολουθούν στη δεύτερη και τρίτη αντίστοιχα. Την τέταρτη θέση κατέλαβε ο Κολομβιανός Orlando Duque, ο οποίος ισοβάθμισε με τον Hunt στη συνολική κατάταξη (127 βαθμοί). Αυτό, όμως, ήταν αρκετό για να τον φέρει στην κορυφή όλου του φετινού πρωταθλήματος, εφόσον είχε αποσπάσει την πρώτη θέση στους περισσότερους αγώνες του Red Bull Cliff Diving World Series 2009 ανά τον κόσμο.

Η Λίμνη Βουλιαγμένης αποτέλεσε τον τελευταίο σταθμό του φετινού πρωταθλήματος που κορυφώθηκε μετά από οκτώ αγώνες σε μοναδικά σημεία απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς σε όλο τον κόσμο με έναν κοινό παρονομαστή: το μεγάλο ύψος των, τουλάχιστον, 26 μέτρων – όσο δηλαδή μια οκταόροφη πολυκατοικία – και τις πανίσχυρες δυνάμεις στις οποίες είναι εκτεθειμένο το σώμα, που είναι εννέα φορές μεγαλύτερες απ’ ότι αν βουτούσε κανείς από 10μετρο βατήρα.

Μόνο ένας περιορισμένος αριθμός αθλητών παγκοσμίως διαθέτουν την φυσική κατάσταση και την τεχνική δεξιότητα ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στο υψηλότερο αθλητικό επίπεδο στα πλαίσια οκτώ συνεχόμενων αγώνων ανά τον κόσμο, θέτοντας νέα δεδομένα και όρια σε αυτό το extreme sport. Δώδεκα αθλητές καταδύσεων από εννέα διαφορετικές χώρες -μεταξύ τους παγκόσμιοι και εθνικοί Πρωταθλητές καθώς και αθλητές που κατέχουν παγκόσμια ρεκόρ – συμμετείχαν στο αε, το οποίο θα είναι και πάλι μέρος της αθλητικής ατζέντας το 2010.

Τελική κατάταξη

1. Orlando Duque ΚΟΛ 127 βαθμοί
2. Gary Hunt ΟΥΚ 127 βαθμοί
3. Artem Silchenko ΡΩΣ 111 βαθμοί
4. Andrey Ignatenko ΟΥΚ 83 βαθμοί
5. Hassan Mouti ΓΑΛ 54 βαθμοί
6. Steve Black ΑΥΣ 51 βαθμοί
7. Michal Navratil ΤΣΕ 45 βαθμοί
8. Slava Polyeshchuk ΟΥΚ 43 βαθμοί
8. Kent De Mond ΗΠΑ 43 βαθμοί
10. Cyrille Oumedjkane ΓΑΛ 38 βαθμοί
11. Alain Kohl ΛΟΥ 27 βαθμοί
12. Eber Pava ΚΟΛ 22 βαθμοί

* Το σκορ προκύπτει από τις πέντε βαθμολογίες ισάριθμων κριτών, με την υψηλότερη και τη χαμηλότερη βαθμολογία να εξαιρούνται. Οι υπόλοιπες τρεις (βαθμολογίες) προστίθενται και το σύνολο πολλαπλασιάζεται με το βαθμό δυσκολίας της κατάδυσης, με τους βαθμούς να αποδίδονται στις δώδεκα θέσεις. Να σημειωθεί ότι το άθροισμα των βαθμολογιών ανά αγώνα διαμορφώνει την τελική κατάταξη. Νικητής του Red Bull Cliff Diving Series θα στεφθεί ο αθλητής που θα έχει συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη συνολική βαθμολογία μετά το τέλος της διοργάνωσης.

Τι είναι το Red Bull Cliff Diving Series 2009;

Δώδεκα αθλητές, οκτώ αγώνες, μια πρόκληση και 26 μέτρα στο… κενό μέχρι την τελική βουτιά! Άρτια φυσική κατάσταση, απόλυτη αίσθηση, νεκρική σιγή και συγκλονιστική ένταση. Οι κορυφαίο αθλητές καταδύσεων παγκοσμίως διαγωνίζονται θέτοντας νέα δεδομένα και όρια σε αυτό το extreme σπορ που πραγματοποιείται σε τοπία απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς και εναλλακτικά αστικά τοπία. Ποτέ στο παρελθόν δεν επιχείρησαν καταδύσεις από ύψος 26 μέτρων στα πλαίσια οκτώ συνεχόμενων αγώνων ανά τον κόσμο. Αυτό είναι το Red Bull Diving Series 2009 – μια αθλητική διοργάνωση υψηλού επιπέδου.

Από το La Rochelle της Γαλλίας στη… Βουλιαγμένη Λίμνη της Αθήνας!

Το Red Bull Cliff Diving Series 2009 ξεκίνησε στις 8 Μαΐου από την πόλη La Rochelle της Γαλλίας, οι αγώνες μεταφέρθηκαν στην Ολλανδία (Rotterdam/ 20 Ιουνίου), την Κροατία (Dubrovnik/ 11 Ιουλίου), την Ιταλία (Polignano a Mare/ 26 Ιουλίου), την Τουρκία (Antalya/ 8 Αυγούστου) τη Γερμανία (Hamburg/ 29 Αυγούστου) και την Ελβετία (Sisikon/ 5 Σεπτεμβρίου), πριν το συγκεκριμένο extreme sport φτάσει στην Ελλάδα για τον μεγάλο τελικό της Λίμνης Βουλιαγμένης.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x