Λάμπρος Γκαραγκάνης

Τώρα, πρέπει να φοβάται ο Παναθηναϊκός το «στήσιμο»;

www.sport-fm.gr


Στην παράλογη λογική της ελληνικής διαιτησίας και της σχέσης με το εγχώριο ποδόσφαιρο, αυτό που πρέπει να περιμένει το «τριφύλλι» στο επικείμενο ντέρμπι με την ΑΕΚ είναι η «απώλεια» του 50-50. Οι διαφορές ανάμεσα στους τρεις μονομάχους του τίτλου είναι ελάχιστες, ανεξάρτητα με τα χρήματα που έχει δαπανήσει η καθεμία για την επίτευξη των στόχων της και φέτος. Αυτό έχει απόρροια οι μεταξύ τους αγώνες να κρίνονται στο όριο και στις λεπτομέρειες. Και, δυστυχώς, αν κι έχουμε απαρνηθεί προ καιρού την ενασχόλησή μας σοβαρά με την «άρρωστη» διαιτησία, αποτελεί μία λεπτομέρεια, η οποία καθορίζει την εξέλιξη και το τελικό αποτέλεσμα μιας αναμέτρησης, το μέλλον των εμπλεκόμενων ομάδων, συνεπώς και τίτλους, συνειδήσεις και ποδοσφαιρική ιστορία.

Προσωπικά, δεν μπορώ να πάρω στα σοβαρά τα όσα «διδάσκουν» οι καθηγητές διαιτησίας στην τηλεόραση, αφού αυτοί οι άνθρωποι, ως ενεργοί διαιτητές, έχουν κάνει τα τρις χειρότερα επί των ημερών τους κι έχουν και πενήντα κάμερες να «δουλεύουν», ώστε να βγάλουν το πόρισμά τους, που δυστυχώς περιμένει να το επικαλεστεί ο άμεσα θιγόμενος οπαδός! Λες κι εμείς δεν έχουμε μάτια να δούμε και αντίληψη να κρίνουμε. Μπορεί να μας λείπει, σε σχέση με δαύτους, η άριστη γνώση των κανονισμών, όμως είδαμε παλαιότερα πως αλλοίωναν τους κανόνες και τους «προσάρμοζαν» στα δικά τους συμφέροντα. ΑΕΚ και Ολυμπιακός είχαν ελάχιστες διαφορές αγωνιστικά. Έναν Βασίλη Τοροσίδη σεληνιασμένο αγωνιστικά κι έναν διαιτητή, που μπρος στα μάτια τους δεν είδε μία φάση που σίγουρα θ΄ άλλαζε την εικόνα του αγώνα.

Πιθανώς, ο Ολυμπιακός, έχοντας έστω έναν παίκτη του σε μεγάλη μέρα, να μπορούσε να γυρίσει και πάλι το ματς, όπως στην Τούμπα. Αυτό που μένει, όμως, στον κόσμο είναι πως η ΑΕΚ έχασε λόγω διαιτησίας από τους πρωταθλητές Ελλάδας, όπως έμεινε στη συνείδηση του φίλαθλου κοινού ότι, την περασμένη Κυριακή, ο Παναθηναϊκός με τη βοήθεια του Ντάκου, επικράτησε του Άρη. Το δυσάρεστο είναι πως τα πάντα στην Ελλάδα λειτουργούν συμψηφιστικά και πως πρέπει ν΄ αποκατασταθεί η αδικία. Κι αυτό παραμονές ενός ντέρμπι, εξίσου σημαντικού με αυτό που έγινε την Τετάρτη το βράδυ στο «Ολυμπιακό Στάδιο». Εντελώς μπακαλίστικα, κι έχει ξαναγίνει αυτό στο παρελθόν, τι φαίνεται; Ο Παναθηναϊκός πήρε το +2 της νίκης, σε σχέση με την ισοπαλία, από τους Θεσσαλονικείς, ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε την αβλεψία του Γιώργου Δαλούκα, οπότε στον… ντορβά ως τώρα είναι η ΑΕΚ, η οποία «φωνάζει» από χθες, με σκοπό να ρεφάρει.

Το ματς δεν ξαναγίνεται, οπότε τα οφέλη από τις «φωνασκίες» της Ένωσης, ίσως εξαργυρωθούν μακροπρόθεσμα. Και για να μην κρυβόμαστε, εκεί αποσκοπούν. Ο διαιτητής που ορίστηκε να σφυρίξει το αθηναϊκό ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής, ο Μιχάλης Κουκουλάκης από το Ηράκλειο της Κρήτης, είναι ρέφερι καριέρας. Έχει γίνει διεθνής και αυτό, μακάρι, να κοιτάξει να υπερασπιστεί στο χορτάρι. Τις φήμες που τον θέλουν να υποστηρίζει συγκεκριμένη ομάδα, δεν μπορώ καν να τις αναπαράγω, διότι δεν έχω ιδία γνώση του θέματος και στο κάτω-κάτω ποιον αφορά; Παλαιότερα, είχε προκύψει ζήτημα (φημών και πάλι) με πολύ γνωστό διαιτητή, του οποίου το κινητό χτυπούσε με τον ύμνο συγκεκριμένης ομάδας. Ωστόσο, αυτός έκανε μεγάλη καριέρα με λίγα άσχημα σφυρίγματα. Τη στιγμή που ο διαιτητής μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο, κάνει ένα επάγγελμα, και ως επαγγελματίας οφείλει να κάνει τη δουλειά του σωστά. Άλλοι συμψηφισμοί κι εκπτώσεις δεν χωρούν, δυστυχώς, στο κάτι από μπάλα που βλέπουμε!



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x