Stoiximan Super League

Σαλπιγγίδης: «Έχουμε δρόμο»

Το "5x5" είναι γεγονός για τον Παναθηναϊκό, αλλά οι «πράσινοι» δεν πετούν στα σύννεφα. «Δεν θέλω να πω ότι είμαστε φαβορί για τον τίτλο, υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος», δήλωσε ο σκόρερ του γκολ του «τριφυλλιού» στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, Δημήτρης Σαλπιγγίδης. «Στην ομάδα θυσιάζεται ο ένας για τον άλλον», τόνισε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Πανηγυρικό το κλίμα στα αποδυτήρια.

Το "5x5" είναι γεγονός για τον Παναθηναϊκό, αλλά οι «πράσινοι» δεν πετούν στα σύννεφα. «Δεν θέλω να πω ότι είμαστε φαβορί για τον τίτλο, υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος», δήλωσε ο σκόρερ του γκολ του «τριφυλλιού» στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, Δημήτρης Σαλπιγγίδης. «Στην ομάδα θυσιάζεται ο ένας για τον άλλον», τόνισε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Πανηγυρικό το κλίμα στα αποδυτήρια.

«Εχουμε δρόμο ακόμα»

Η νίκη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ έφερε ξανά τον Παναθηναϊκό στην κορυφή, έπειτα από μια…βραδιά στην οποία ο Ολυμπιακός ήταν μόνος πρώτος. Στο «τριφύλλι», πάντως, κρατούν χαμηλούς τόνους. Κάτι που φαίνεται και από τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, τον άνθρωπο που σημείωσε το μοναδικό γκολ του παιχνιδιού.

«Δεν θέλω να πω ότι είμαστε φαβορί για τον τίτλο, υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος. Θέλαμε να συνεχίσουμε το νικηφόρο σερί και τα καταφέραμε, παίρνοντας μια πολύ σπουδαία νίκη μέσα σε μια δυνατή έδρα. Δεν στεκόμαστε, όμως, εδώ. Συνεχίζουμε, έχουμε ένα σπουδαίο ματς με την Ντιναμό Βουκουρεστίου και θα αφοσιωθούμε εκεί», δήλωσε και συνέχισε: «Ηταν φυσιολογικό να δώσουν οι δύο ομάδες έμφαση στις άμυνες. Έτσι όπως πήγαινε το ματς, φαινόταν ότι όποιος προηγηθεί θα πάρει και τη νίκη. Εμείς ήμασταν τυχεροί που ανοίξαμε το σκορ, αλλά νομίζω ότι ήμασταν και λίγο καλύτεροι μέσα στο γήπεδο. Γι' αυτόν τον λόγο πετύχαμε τον στόχο μας. Η ομάδα έχει τις δυνατότητες και τον χαρακτήρα και το αποδείξαμε κόντρα στην ΑΕΚ».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για τον αγώνα που ακολουθεί με τη Λάρισα, για να υπογραμμίσει: «Προέχει το ευρωπαϊκό παιχνίδι. Μετά την Πέμπτη θα ασχοληθούμε με τη Λάρισα».

Ζιλμπέρτο: «Θυσιάζεται ο ένας για τον άλλον»

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, που ήταν ίσως ο κορυφαίος παίκτης του Παναθηναϊκού χθες, αναφέρθηκε στην αυταπάρνηση των παικτών του «τριφυλλιού: «Είναι καταπληκτικό που πήραμε αυτή τη νίκη. Έπρεπε να ήμασταν τακτικά καλοί και να δώσουμε όλη την καρδιά μας για να πάρουμε τη νίκη. Είναι ένα σπουδαίο αποτέλεσμα για εμάς. Δεν υπάρχει κανένα μυστικό. Απλώς δουλεύουμε σκληρά, τόσο στις προπονήσεις όσο και στο γήπεδο. Κάνουμε πολλές θυσίες. Αυτό είναι το φετινό μυστικό μας. Ο ένας θυσιάζεται για τον άλλον. Με αυτόν τον τρόπο έρχονται τα αποτελέσματα».
Ο Βραζιλιάνος αναφέρθηκε και στο ματς με την Ντιναμό Βουκουρεστίου:«Πρέπει να αλλάξουμε τη σκέψη μας και να πάμε από το πρωτάθλημα στο Γιουρόπα Λιγκ. Είναι ένα εξίσου σημαντικό ματς, επειδή χάσαμε το πρώτο παιχνίδι στην έδρα μας. Είμαι σίγουρος ότι θα δώσουμε τα πάντα για να γυρίσουμε με τη νίκη».

Πανηγυρισμοί στα αποδυτήρια

Η νίκη στο ντέρμπι έφερε, όπως ήταν φυσικό, μεγάλη ικανοποίηση και το κλίμα στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού ήταν πανηγυρικό. Ο διευθυντής ποδοσφαίριου, Κώστας Αντωνίου, πήγε στα αποδυτήρια και μοίρασε συγχαρητήρια στον Χενκ Τεν Κάτε και τους παίκτες. «Δείξατε χαρακτήρα και είχαμε νοοτροπία νικητή», τους είπε. Ο Ολλανδός τεχνικός, από την πλευρά του, τόνισε: "Δείξαμε ποιοι είμαστε και οι άλλοι συνεχίζουν να μας κυνηγούν"." Έχουμε τσαμπουκά και θα προσπαθήσουμε να παραμείνουμε πρώτοι μέχρι τέλους", έλεγαν οι παίκτες του «τριφυλλιού» στις μεταξύ τους συζητήσεις.

* Εκδικάζεται σήμερα στην Ελβετία η έφεση που έχει καταθέσει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με αφορμή την τιμωρία των τριών αγωνιστικών που είχε επιβληθεί στον Τζιμπρίλ Σισέ. Εκεί θα βρεθεί και ο Γάλλος επιθετικός μαζί με τον β' αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Γιάννη Βεκρή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x