Europa League

Οκτωβριανή αντεπίθεση!

Οι περισσότεροι βιάστηκαν να την ξεγράψουν και να πουν ότι είναι εκτός στόχων από τον Σεπτέμβριο. Κι όμως η ΑΕΚ την πρώτη μέρα του Οκτωβρίου έδειξε ότι είναι εδώ! Νίκησε 1-0 την Μπενφίκα στο ΟΑΚΑ για την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Europa League και με την πολύ καλή της εμφάνιση άφησε υποσχέσεις στους φίλους της για καλύτερες μέρες. Το γκολ της νίκης ο Μαϊστόροβιτς στο 43’.

Οι περισσότεροι βιάστηκαν να την ξεγράψουν και να πουν ότι είναι εκτός στόχων από τον Σεπτέμβριο. Κι όμως η ΑΕΚ την πρώτη μέρα του Οκτωβρίου έδειξε ότι είναι εδώ! Νίκησε 1-0 την Μπενφίκα στο ΟΑΚΑ, για την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Europa League και με την πολύ καλή της εμφάνιση άφησε υποσχέσεις στους φιλάθλους της για καλύτερες μέρες. Το γκολ της νίκης ο Μαϊστόροβιτς στο 43’. Δείτε τι έγινε στο άλλο ματς του ομίλου.

Το ματς:

Τελικά η «γιατρειά» που αναζητούσε τις τελευταίες εβδομάδες η ΑΕΚ, μετά τα συνεχή αρνητικά αποτελέσματα, ήρθε από την Μπενφίκα. Κόντρα δηλαδή σε μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Ευρώπης με 3.5 γκολ μέσο όρο ανά παιχνίδι, με χαμηλό παθητικό και μέχρι την Πέμπτη αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις… Ο «δικέφαλος» αντιμετώπισε το παιχνίδι όπως ακριβώς έπρεπε. Ήταν σφιχτός πίσω και… φωτιά στην αντεπίθεση. Ευτύχησε να έχει σε καλή μέρα τους μεσοεπιθετικούς της και στο τέρμα τον Σάχα, ο οποίος ό,τι πήγαινε στην εστία του το έβγαζε!

Στο πρώτο ημίχρονο μίλησε το πάθος και η διάθεση των παικτών της ΑΕΚ να σπάσουν τον τσαμπουκά της Μπενφίκα. Κανείς από την «Ένωση» δε λύγισε με τις απανωτές ευκαιρίες των Πορτογάλων (με κορυφαία το δοκάρι του Ντι Μαρία στο 13’) στα πρώτα λεπτά και συνέχισαν την προσπάθεια για κάτι καλό. Το γεγονός ότι το κέντρο των φιλοξενούμενων ήταν ανύπαρκτο στο α’ ημίχρονο ευνόησε την ΑΕΚ, η οποία όποτε της δινόταν η ευκαιρία έτρεχε με πολύ χώρο στην κόντρα. Με τους Μαντούκα, Χέρσι να βρίσκονται σε πολύ καλή μέρα, και τον Νάτσο Σκόκο να συμμετέχει στις φάσεις, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν αρκετές φορές κοντά στο γκολ.

Όσες σέντρες και αν έφτασαν στο κεφάλι ή το πόδι του Μπλάνκο δεν είχαν ευτυχή κατάληξη. Ο Αργεντινός αμυντικός δεν μπορούσε να πιστέψει την αστοχία του και όλοι στον πάγκο τραβούσαν τα μαλλιά τους…! Ό,τι δεν κατάφερε όμως ο «Ζορό», το πέτυχε στο 43’ ο Μαϊστόροβιτς, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά από το κόρνερ του Μαντούκα και έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του. Το σκορ του πρώτου μέρους ήταν αντιπροσωπευτικό της υπεροχής του «δικεφάλου» και της χαλαρότητας που αντιμετώπισαν το ματς οι «αετοί» της Λισαβόνας…

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ρόλοι, όπως είναι λογικό, αντιστράφηκαν. Οι Πορτογάλοι ανέβηκαν μαζικά στην επίθεση και έψαξαν τη γρήγορη ισοφάριση. Στα πρώτα λεπτά και ενδιάμεσα ανά διαστήματα είχαν ευκαιρίες να φέρουν το ματς στα ίσα (σ.σ. με Ντι Μαρία και Σαβιόλα), αλλά ο Σάχα δήλωνε παρών. Ο κενός χώρος που άφηναν στο κέντρο, όμως, συνέχισε να υπάρχει και οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ το εκμεταλλεύτηκαν, βγάζοντας γρήγορες κόντρες. Από τα μέσα του ημιχρόνου οι παίκτες του Μπάγεβιτς έγιναν πολύ επικίνδυνοι και βρέθηκαν σε καλά σημεία για να ανεβάσουν το δείχτη του σκορ.

Βέβαια όσο περνούσε η ώρα, η κούραση έκανε την εμφάνισή της… Οι γηπεδούχοι περιόρισαν τις επελάσεις τους και αντιμετώπισαν δύσκολες καταστάσεις στην περιοχή τους. Η Μπενφίκα τα έπαιζε όλα για όλα, αλλά προς απογοήτευσή της όλες οι προσπάθειες που επιχείρησε κόπηκαν από τον καταπληκτικό σήμερα, Σεμπάστιαν Σάχα. Με τη συμπλήρωση των 90’ τίποτα δεν άλλαξε (με εξαίρεση την αυστηρή αποβολή του Γεωργέα στο 85’) και η ΑΕΚ, σε συνδυασμό με την νίκη της Έβερτον, ανέβηκε δεύτερη μαζί με τους Πορτογάλους…

Η βαθμολογία

1. Έβερτον 6 (6-1)
2. ΑΕΚ 3 (1-4)
3. Μπενφίκα 3 (2-1)
4. ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 0 (1-4)

Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Χουανφράν, Γεωργέας, Μαϊστόροβιτς, Άρτσε, Καφές (69'Γκέντζογλου), Γιάχιτς, Μαντούκα, Σκόκο (89’ Καράμπελας), Χέρσι (77'Λεονάρντο), Μπλάνκο.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ζόρζε Ζέσους): Ζούλιο Σέζαρ, Μάξι Περέιρα (59'Κοεντράο), Λουιζάο, Νταβίντ Λουίζ, Πεϊσότο, Ραμίρες, Γκαρσία, Ντι Μαρία, Αϊμάρ (79'Νούνο Γκόμεζ), Καρντόσο, Σαβιόλα (59'Γουέλντον).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x