sport-fm.gr ΘΕΜΑ

1982, Ιταλία: Από τιμωρημένος, τιμωρός

Η Ιταλία έβαλε τέλος στην αναμονή 44 ετών και ισοφάρισε τη Βραζιλία με τρεις κατακτήσεις Μουντιάλ.

Η σειρά της Ευρώπης ξανά. Το ραντεβού των κορυφαίων Εθνικών ομάδων του πλανήτη γύρισε στην Γηραιά Ήπειρο, και συγκεκριμένα την Ισπανία.

Στον τελικό της 11ης Ιουλίου του 1982 οι Ιταλοί θα έβαζαν ένα τέλος στην αναμονή 44 ετών και θα ισοφάριζαν τη Βραζιλία με τρεις κατακτήσεις Μουντιάλ.

Αντίπαλός τους η Δυτική Γερμανία που έψαχνε με τη σειρά της την τρίτη κατάκτηση και πρώτη μετά τον πρόσφατο εντός έδρας θρίαμβο του 1974.

Ήταν αδιαμφισβήτητα το τουρνουά του Πάολο Ρόσι ο οποίος είχε πρόσφατα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά τον αποκλεισμό του για ένα σκάνδαλο στημένων αγώνων.

Όχι μόνο έβαλε το πρώτο γκολ για τη «Σκουάντρα Ατζούρα» στον μεγάλο τελικό που διεξήχθη στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» αλλά κατάφερε να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης και να πάρει και τη Χρυσή Μπάλα του τουρνουά που δίνεται από το 1982 και μετά στον καλύτερο παίκτη κάθε Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αρχηγός της Ιταλίας σε εκείνη τη διοργάνωση ο τεράστιος Ντίνο Τζοφ ο οποίος κατέκτησε σε ηλικία 40 ετών το τρόπαιο και έγινε ο γηραιότερος παίκτης που το καταφέρνει.

Για την ιστορία, ο Ρόσι άνοιξε το σκορ στο 57’ για την Ιταλία, ο Ταρντέλι 12 λεπτά αργότερα έκανε το 2-0, και ο Αλτομπέλι έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με το 3-0 στο 81’.

Το μόνο που κατάφεραν οι Δυτικογερμανοί ήταν να μειώσουν με τον Μπράιτνερ στο 83ο λεπτό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x