sport-fm.gr ΘΕΜΑ

«Η καλύτερη ομάδα που θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός η Άστον Βίλα - Αυτά είναι τα… όπλα της»

Ο Έλληνας αθλητικογράφος, Κωνσταντίνος Λιανός, ο οποίος ζει και εργάζεται στην Αγγλία, σκιαγραφεί για λογαριασμό του sportfm.gr το προφίλ της Άστον Βίλα ενόψει των δύο μονομαχιών με τον Ολυμπιακό.

Η πιο μεγάλη ώρα είναι... τώρα για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει μπροστά του δύο παιχνίδια ιστορικά, αλλά και ιδιαίτερα απαιτητικά!

Τελευταίο εμπόδιο και μάλιστα ιδιαίτερα ψηλό, πριν τον τελικό του Europa Conference League, η Άστον Βίλα. Μία από τις κορυφαίες ομάδες της φετινής σεζόν στην Premier League, όπως τονίζει στο sportfm.gr ο Κωνσταντίνος Λιανός και σίγουρα η πιο δυνατή που θα αντιμετωπίσουν μέσα στη χρονιά οι Πειραιώτες.

Ο Έλληνας αθλητικογράφος που ζει στην Αγγλία και εργάζεται στη «Sun», σκιαγραφεί το προφίλ της ομάδας του Ουνάι Έμερι και μεταφέρει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε. Η δύσκολη έδρα της Άστον Βίλα στην οποία δεν συνηθίζει να χάνει συχνά, η καλοκουρδισμένη μηχανή που έχει φτιάξει ο Ισπανός τεχνικός και τα όσα πρέπει να προσέξει το σύνολο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

«Στην Αγγλία υπολογίζουν τον Ολυμπιακό λόγω των νικών του στο Νησί - Οι οπαδοί της Άστον Βίλα λένε πως θα έρθουν δύο φορές σε λίγες ημέρες στην Αθήνα...»

Αρχικά, ο Έλληνας δημοσιογράφος τόνισε πως οι Άγγλοι μπορεί να μην τρέφουν ιδιαίτερο σεβασμό στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά υπολογίζουν τον Ολυμπιακό λόγω των νικών που έχει κάνει στο Νησί. Παράλληλα, τόνισε ότι οι οπαδοί της Άστον Βίλα λένε, μεταξύ σοβαρού και αστείου, πως θα έρθουν δύο φορές σε σύντομο χρονικό διάστημα στη χώρα μας. Για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό και τον τελικό του Conference League…

Άστον Βίλα-Ολυμπιακός: Η ανάλυση της αγγλικής ομάδας από τον δημοσιογράφο, Κώστα Λιανό

«Η Άστον Βίλα είναι η δυσκολότερη αντίπαλος που θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στη σεζόν. Μία από τις καλύτερες ομάδες στην Premier League και το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του Conference League, από την αρχή της χρονιάς. Είναι μια ομάδα που δεν χάνει συχνά, στο Conference φέτος έχασε μόνο από την Λέγκια Βαρσοβίας και μετά ήταν αήττητη σε όλο τον θεσμό, έχοντας δύο ισοπαλίες (με Ζρίνσκι και Άγιαξ).

Στην Αγγλία δεν έχουν ιδιαίτερο σεβασμό για το ελληνικό ποδόσφαιρο, σέβονται όμως τον Ολυμπιακό. Δεν τον βλέπουν ως μεγαθήριο, αλλά ως μια υπολογίσιμη δύναμη λόγω της συχνής παρουσίας του στην Ευρώπη και λόγω των μεγάλων νικών κόντρα σε Άρσεναλ, Γιουνάιτεντ, Μπέρνλι, Γούεστ Χαμ, Λίβερπουλ και άλλων ευρωπαϊκών ομάδων. Ξέρουν ότι είναι φαβορί και το νιώθουν, αλλά περισσότερο μιλάνε τώρα για τον Ντίμπου Μαρτίνες που δεν θα παίξει στο πρώτο ματς.

Οι οπαδοί της Άστον Βίλα αστειεύονται και λένε πως θα πάνε δύο φορές στην Ελλάδα, άλλοι λένε να βρουν Airbnb για να κάτσουν ως τον τελικό. Είναι πάρα πολύ αισιόδοξοι πως θα πάνε στη Νέα Φιλαδέλφεια και θα σηκώσουν τον τίτλο».


«Η Άστον Βίλα θα πρέπει να αποφασίσει αν είναι σημαντικότερο να κυνηγήσει έναν ευρωπαϊκό τίτλο ή την 4η θέση και το Champions League»

Άστον Βίλα-Ολυμπιακός: Η ανάλυση της αγγλικής ομάδας από τον δημοσιογράφο, Κώστα Λιανό

Στη συνέχεια, στάθηκε στις προτεραιότητες που μπορεί να έχει η Άστον Βίλα ανάμεσα σε Premier League και Ευρώπη…

«Υπάρχει όμως και προβληματισμός γιατί η Αγγλία δεν θα βγάλει 5η ομάδα στο Champions League. Λεβερκούζεν, Μπάγερν, Αταλάντα έκαναν μεγάλο δώρο στον Ολυμπιακό, γιατί η Άστον Βίλα είναι η μοναδική αγγλική ομάδα που έχει απομείνει. Πρέπει να κερδίσει τους δύο ημιτελικούς, να πάρει το τρόπαιο, αλλά να αποκλειστούν και οι γερμανικές ομάδες για να πάρει η Αγγλία έξτρα εισιτήριο. Γενικότερα, υπάρχουν αρκετά σενάρια που δεν βολεύουν τους Άγγλους σχετικά με τα αποτελέσματα των Γερμανών στα ημιτελικά.

Ουσιαστικά οι Γερμανοί δεν πρέπει να έχουν δύο νίκες ή μία νίκη και δύο ισοπαλίες στα ημιτελικά και να αποκλειστούν και η Άστον Βίλα να κερδίσει τα δύο ματς στα ημιτελικά και να κατακτήσει το Conference League. Και φυσικά η Άστον Βίλα θα πρέπει να αποφασίσει αν είναι σημαντικότερο να κυνηγήσει έναν ευρωπαϊκό τίτλο ή την 4η θέση και το Champions League. Η Άστον Βίλα μπορεί να υπερέχει ως ομάδα, αλλά θα πρέπει να κοιτάξει και την τετράδα, όπου θα μονομαχήσει με την Τότεναμ για το τελευταίο εισιτήριο».


«Αυτά πρέπει να προσέξει στην Άστον Βίλα ο Ολυμπιακός – Τεράστια η απουσία του Μαρτίνες»

Στη συνέχεια, ο Έλληνας ρεπόρτερ στάθηκε στα ατού της Άστον Βίλα και στα όσα πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός, ενώ ανέφερε πως η απουσία του Ντίμπου Μαρτίνες είναι τεράστια απουσία για τους Άγγλους.

Για τις επιδόσεις της Βίλα είπε αρχικά: «Η Άστον Βίλα δεν χάνει συχνά, ειδικά εντός έδρας. Φέτος έσπασε το ρεκόρ των συνεχόμενων εντός έδρας νικών με 17 στην Premier League. Το σερί τελείωσε τον Ιανουάριο μετά από 11 μήνες που ήταν αήττητη, έχασαν από τη Νιούκαστλ και έκτοτε μετράνε μόλις τρεις ήττες εντός έδρας. Δέχεται ένα γκολ ανά αγώνα, θα πρέπει ο Ολυμπιακός να προσέξει να μην του ξεφύγει το πρώτο ματς, δηλαδή ακόμα και αν χάσει να μην είναι πάνω από ένα γκολ διαφορά και να γυρίσει στο Καραϊσκάκη με ένα καλό σκορ».

Άστον Βίλα-Ολυμπιακός: Η ανάλυση της αγγλικής ομάδας από τον δημοσιογράφο, Κώστα Λιανό

Για τον τρόπο παιχνιδιού της αγγλικής ομάδας: «Είναι κάτι ανάμεσα σε 4-2-3-1 και 4-4-2 αυτό που παίζει ο Έμερι. Δίνει βάση και στην άμυνά του, της αρέσει να παίζει την μπάλα από την άμυνα, έχοντας τους Κόνσα και Τόρες που είναι πολύ καλοί με την μπάλα στα πόδια. Έχουν πολύ βοήθεια από τον Ντάγκλας Λουίς που είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ άμυνας και κέντρου. Είναι μια ομάδα που παίζει την παγίδα του οφσάιντ και ο Ολυμπιακός θα πρέπει να το προσέξει αυτό για να μην είναι εκτεθειμένοι οι παίκτες του.

Ο Κόνσα στο ένας εναντίον ενός είναι πολύ καλός, θα πέφτει πάνω είτε στον Ποντένσε είτε στον Ελ Κααμπί, ανάλογα που θα χρησιμοποιηθεί. Πιέζει ψηλά στο γήπεδο, κλείνει τους χώρους και αναγκάζει τον αντίπαλο να διώχνει μπάλες ή και να κλέβουν. Μεγάλη η απουσία του Μαρτίνες που είναι καλός στο παιχνίδι από πίσω, αλλά και γενικότερα τα όσα κάνει μέσα στο γήπεδο. Επιθετικά, ο Γουότκινς είναι τρομερά επικίνδυνος και χρειάζεται μεγάλη προσοχή, είναι ο δεύτερος Άγγλος σκόρερ στην Premier League πίσω από τον Πάλμερ, ο οποίος έχει σκοράρει όμως αρκετά πέναλτι. Είναι υποψήφιος να πάει και στο Euro με την εθνική Αγγλίας.

Θα πρέπει ο Ολυμπιακός να προσέξει αρκετά και τις μεγάλες μπαλιές από τους Λουίς και Ντίνιε προς τον Γουότκινς, συνήθως τα γκολ του ξεκινάνε από αυτούς τους δύο. Υπάρχουν αρκετοί τραυματίες επίσης, όπως οι Καμαρά, Μπουεντία και ορισμένοι ακόμα».


«Μεντιλίμπαρ και Έμερι γνωρίζονται απ’ έξω και ανακατωτά – Ο Ολυμπιακός της ρεβάνς με τη Μακάμπι και του πρώτου ματς με τη Φενέρμπαχτσε μπορεί…»

Τέλος, ο Κωνσταντίνος Λιανός θέλησε να μιλήσει για τη μάχη των δύο προπονητών, ενώ σημείωσε πως ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει εμφανίσεις αντίστοιχες με αυτές με τη Μακάμπι στη ρεβάνς και στο πρώτο ματς με τη Φενέρ.

Άστον Βίλα-Ολυμπιακός: Η ανάλυση της αγγλικής ομάδας από τον δημοσιογράφο, Κώστα Λιανό

«Ένα πολύ καλό νέο είναι ότι ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ξέρει απ’ έξω και ανακατωτά τον Ουνάι Έμερι. Βέβαια, το ίδιο ισχύει και για τον δεύτερο. Δύο πολύ δύσκολα ματς, η Άστον Βίλα είναι η δυσκολότερη αντίπαλος του Ολυμπιακού στη σεζόν, ο Έμερι και ο Μόντσι τα έχουν αλλάξει όλα στην ομάδα. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να τα δώσει όλα κόντρα σε αυτή την ομάδα, θα ήταν προτιμότερο να μην παίξει φουλ επίθεση όπως με τη Φενέρ, χρειάζεται και να γεμίσει το κέντρο του, γιατί υπάρχουν εκεί παίκτες όπως ο Λουίς και ο ΜακΓκιν που κάνει φοβερό πρωτάθλημα», είπε για τη μάχη των πάγκων.

Για να καταλήξει: «Ο Ολυμπιακός που είδαμε κόντρα στη Φερεντσβάρος, στο δεύτερο ματς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και στο πρώτο με τη Φενέρμπαχτσε μπορεί να αντιμετωπίσει στα ίσα την Άστον Βίλα, Ο Ολυμπιακός του πρώτου αγώνα, όμως, με την Μακάμπι και αυτός στη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε δεν έχει καμία απολύτως τύχη κόντρα σε αυτή την ομάδα»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x