Stoiximan Super League

ΑΕΚ: Σε τεντωμένο σχοινί

Βαρύ είναι το κλίμα στις τάξεις της ΑΕΚ μετά την από τη Skoda Ξάνθη στα Πηγάδια. «Εγώ τελείωσα. Παραιτούμαι», είπε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στους παίκτες του, αλλά έδωσε το «παρών» στους Θρακομακεδόνες το πρωί. Συνάντηση με το Νίκο Θανόπουλο θα έχει ο Σερβοέλληνας τεχνικός, που έχει πολλά παράπονα από τους ποδοσφαιριστές του. Οργή για τη διαιτησία του Κάκου. Εξελίξεις αναμένονται στα διοικητικά τις επόμενες ημέρες.

Βαρύ είναι το κλίμα στις τάξεις της ΑΕΚ μετά την ήττα από τη Skoda Ξάνθη στα Πηγάδια. Πέρα από τα δικαιολογημένα παράπονα για τη διαιτησία, κανένας δεν παραγνωρίζει ότι η «Ένωση» παρουσιάστηκε ακόμη μία φορά κατώτερη των περιστάσεων και πλέον απέχει έντεκα ολόκληρους βαθμούς από την κορυφή της βαθμολογίας, μετά το πέρας μόλις έξι αγωνιστικών έχοντας ουσιαστικά αποχαιρετήσει πρόωρα το στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ήταν έξαλλος πρώτα με τους ποδοσφαιριστές του και δήλωσε έτοιμος να τα… βροντήξει. «Εγώ τελείωσα. Παραιτούμαι. Δεν θα είμαι στην προπόνηση της Τρίτης», είπε στους παίκτες του, ενώ δεν θέλησε να ακούσει κουβέντα περί διαιτησίας. Συνεργάτες του Σερβοέλληνα τεχνικού έλεγαν ότι επρόκειτο για ένα ξέσπασμα της στιγμής, πάνω στην ένταση από όσα είχαν προηγηθεί. Και επιβεβαιώθηκαν, καθώς το πρωί της Τρίτης ήταν παρών στους Θρακομακεδόνες για την προπόνηση της ομάδας.

Ο 62χρονος προπονητής, που μερίδα οπαδών αποδοκίμασε κι άλλη επιδοκίμασε μετά το τέλος του ματς στη Θράκη, αναμένεται να έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Νίκο Θανόπουλο, εντός της ημέρας, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται όλα όσα θα πει στους παίκτες του στην προπόνηση.

Οι «κιτρινόμαυροι» αναγνωρίζουν πως ανεξάρτητα από τις διαιτητικές αποφάσεις όφειλαν να παρουσιάσουν ένα καλύτερο πρόσωπο. «Δεν πρέπει να κατηγορούμε το διαιτητή, παρά μόνο τους εαυτούς μας. Εμείς φταίμε, πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να δούμε τι θα κάνουμε», είπε ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς.

Οργή για Κάκο

Έξαλλοι είναι άπαντες στις τάξεις της ΑΕΚ με τα σφυρίγματα του Τάσου Κάκου. Ο Κερκυραίος ρέφερι ακύρωσε κακός το τέρμα του Χέρσι στο 13’, θα μπορούσε κάλλιστα να καταλογίσει χέρι στο τέρμα της Ξάνθης, ενώ ελέγχεται και για μία φάση στην οποία ο Μπλάνκο διαμαρτύρεται για πέναλτι. Επίσης οι «κιτρινόμαυροι» απορούν πώς γίνεται να καταλογίστηκε με τόση… ακρίβεια το οφσάιντ στο γκολ του Μπλάνκο που επίσης ακυρώθηκε. Ο Βασίλης Δημητριάδης εξέφρασε τα παράπονά του στον διαιτητή λέγοντάς του πως τα πλάνα της τηλεόρασης τον εκθέτουν. Η διοίκηση της ΠΑΕ τήρησε για μία ακόμη φορά σιγή ιχθύος, με τον κόσμο της «Ένωσης» να θεωρεί πως αδυνατεί να προφυλάξει την ομάδα και να εμπνεύσει (ή να απαιτήσει) το σεβασμό από τους διαιτητές.

Βάλσαμο η διακοπή

Το μοναδικό… παρήγορο (αν υπάρχει κάτι τέτοιο) είναι πως ακολουθεί η διακοπή του πρωταθλήματος και στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τον αγώνα της επόμενης Κυριακής απέναντι στον Πανθρακικό θα χαμηλώσουν οι τόνοι. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει αρκετά στις προπονήσεις, παρότι θα υπάρχουν απουσίες. Οι Μάκος (Ανδρών), Παυλής, Ταχτσίδης (Ελπίδων), Μαϊστόροβιτς (Σουηδία), Γιάχιτς (Βοσνία), Γκερέιρο (Πολωνία) εντάσσονται στις αποστολές των εθνικών τους ομάδων και θα επιστρέψουν την επόμενη εβδομάδα στις προπονήσεις της ΑΕΚ. Ο Νέμεθ αγωνίζεται απόψε με την ομάδα Νέων της Ουγγαρίας απέναντι στην Τσεχία για τη φάση των «16», ενώ υποχρεώσεις με την Αλγερία έχει ο περιθωριοποιημένος Τζεμπούρ.

Εξελίξεις στα διοικητικά

Ιδιαίτερα κρίσιμο είναι το προσεχές δεκαπενθήμερο για τις διοικητικές εξελίξεις στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Ο Νίκος Νοτιάς αναμένεται σύντομα στην Αθήνα για να πάρει σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον του συλλόγου, χωρίς να είναι σαφείς ακόμη οι προθέσεις του. Άλλωστε τις τελευταίες ημέρες άπαντες τηρούν σιγή ιχθύος. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ φέρεται από κάποιες πηγές έτοιμος να ζητήσει από τους «ανενεργούς» μετόχους είτε να… ενεργοποιηθούν βάζοντας χρήματα για να καλυφθεί το έλλειμμα είτε να του παραχωρήσουν τις μετοχές τους. Στη δεύτερη περίπτωση ο Νίκος Νοτιάς θα κληθεί ως κάτοχος της πλειοψηφίας των μετοχών να βρει «συμπαίκτες»-αν και δεν διαφαίνεται κάποια λύση στον ορίζοντα-ή να παραχωρήσει τις μετοχές σε κάποιον ή κάποιους ανθρώπους της δικής του επιλογής.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x