Παλαιότερες

Οβρεμπο και «σφαγές»

SportDay

«Στην κόκκινη γωνία, με το τιγρέ μαγιό, το τέρας του Ουντενάαρντε, το όργανο του Μπλάτερ, ο σφαγέας της Ελλάδας, ο Φλαμανδός Φρανκ ντε Μπλέκερε. Στην άσπρη γωνία, με το γαλανόλευκο σορτ, το κτήνος του Οσλο, ο τσάτσος του Πλατινί, ο φονιάς της Λετονίας, ο Τομ Οβρεμπο».

Γιατί αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι και να κάνουμε το ποδόσφαιρο κατς, αν μετά την αποβολή του Βύντρα στο ματς με την Ελβετία παρουσιάσαμε τον Ντε Μπλέκερε σαν στημένο όργανο του Μπλάτερ, στηρίζοντάς το στη διαιτησία του ματς της Ελβετίας με την Τουρκία, δεν καταλαβαίνω γιατί μετά το «πέναλτι» που πήραμε με τους Λετονούς δεν γράφουμε τα ίδια και για τον Οβρεμπο.

Οσο για τη σχέση του με τον Πλατινί, επιχειρήματα υπάρχουν στο περσινό άρθρο των «Times» μετά το ματς της Τσέλσι με την Μπαρτσελόνα, όταν ο Νορβηγός είχε γδάρει τους Αγγλους. Μια κίνηση που, σύμφωνα με τον Ματ Ντίκινσον των «Times», άφησε ευχαριστημένο τον Πλατινί, που δεν ήθελε να δει στον τελικό του ΤσουΛού κι άλλη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ. Μόνο που για τις φουστανέλες μόνο Ντε Μπλέκερε υπάρχει και σφαγές κατά της Ελλάδας.

Στην κατηγορία «Μικρά ψέματα μεταξύ φίλων» μπαίνουν και οι ιστορίες με τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Το Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή «Ο "τίγρης" το σκέφτεται», Τρίτη - Πέμπτη - Σάββατο «Ο "τίγρης" διαψεύδει», Κυριακή «Τα σχέδια του "τίγρη" για την ΑΕΚ», συνεχίζεται κανονικά. Προσθέτοντας ότι ο Μελισσανίδης ήταν πάντα απρόβλεπτος στις κινήσεις του και μπορεί σήμερα να το διαψεύδει, αλλά αύριο ποιος ξέρει...

Και ρωτάω εγώ με το φτωχό μου το μυαλό, γιατί είναι απρόβλεπτος ο Μελισσανίδης; Μία φορά την πήρε την ΑΕΚ μαζί με τον Γιάννη Καρρά αγοράζοντας τις μετοχές του Ζαφειρόπουλου, μία φορά για λίγο έμεινε σαν μάνατζερ, την εποχή της ENIC, και μία φορά ενδιαφέρθηκε να αγοράσει μετοχές σε συνεργασία με τους Ρέστη και Λαυρεντιάδη, με τον τελευταίο να αγοράζει μετοχές στον Ολυμπιακό.

Πόσες, λοιπόν, είναι οι απρόβλεπτες κινήσεις μέσα σε 17 χρόνια; Δύο φορές έχει κάνει πρόταση και τις δύο φορές σε συνεργασία με άλλους. Αν αυτό δεν είναι προβλέψιμο, πάει, την κάτσαμε τη βάρκα. Μόνο που για να μην αυτοκτονήσουν οι οπαδοί, όπως και με τον Θεό, αν δεν υπήρχε Μελισσανίδης, θα τον εφευρίσκαμε.

Ενα τελευταίο τώρα, που έχει σχέση με τον Πόλυ Χατζηϊωάννου. Να λέει ο Θανόπουλος τι σκοπεύει να κάνει με τις μετοχές του ο Χατζηϊωάννου γίνεται. Να το λέει, όμως, ο Χατζηiωάννου δεν γίνεται. Ο άνθρωπος είναι η μετεμψύχωση του Howard Hughes. Ούτε φωτογραφία του στο Ιντερνετ δεν υπάρχει...




Point, game, set and match στον αναγνώστη Β.Χ., που πολύ σωστά γράφει ότι ο χαρακτήρας του Leonard Nemoy στο Star Treck ονομάζεται Mr και όχι Dr Spock. Λεπτομέρεια που έχει σημασία, γιατί ο Dr Benjamin Spock ήταν μια συριζωτή μορφή της δεκαετίας του '50 που έγραφε βιβλία για τη φιλελεύθερη εκπαίδευση των παιδιών.

Οι Αμερικανοί γονείς της εποχής ψηθήκανε ατελείωτα με τις θεωρίες του καλού δόκτορα ότι τα παιδιά πρέπει να αφήνονται να εκφραστούν και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε σήμερα, με τους Αμερικανούς να είναι ο λαός με τη χαμηλότερη κοινωνική αγωγή. Δεν είναι συμπτωματικό ότι οι ελάχιστοι Αμερικανοί με καλούς τρόπους έρχονται από τον συντηρητικό Νότο.

Οσο για την κυβέρνηση, by George, οι κινήσεις είναι προς τον σωστό δρόμο, George. Πρώτον, με την επίσκεψη στην Ηλεία και, δεύτερον, με το μέτωπο του τσιμέντου στα Ολυμπιακά ακίνητα του Φαλήρου. Για την Ηλεία δεν έχω άποψη, αλλά για το δεύτερο το έχω παρακολουθήσει από την εποχή που ο Συναδινός έλεγε να πάρουμε τα λυόμενα από το Σίδνεϊ ώστε να μπορέσουμε να τα ξεμοντάρουμε και η κυβέρνηση προτιμούσε να στείλει τις μπετονιέρες.

Το αποτέλεσμα είναι μια σειρά κτιρίων που πέντε χρόνια κανένας δεν βρίσκει τρόπο να τα αξιοποιήσει, αλλά ούτε έχει το κουράγιο να πει να τα ρίξουν. Τα πληρώνουμε, λοιπόν, παρακολουθώντας τα να ερειπώνονται καταλαμβάνοντας ένα κόμματι της παραλίας του Σαρωνικού.

Το παρήγορο είναι ότι στην επίσκεψή του ο George συνοδευόταν από τον Ισπανό αρχιτέκτονα της Βαρκελώνης Χοσέ Ατζεμπίλιο. Βέβαια, για φιγούρα συνόδευε τον George ο Ισπανός, αφού είναι λογικό να μην περιμένει να βγάλει συμπέρασμα από την επίσκεψη, αλλά η φιγούρα στον πολιτικό αν συνοδευτεί από την ουσία δεν είναι έγκλημα.

Και τώρα, George, κάτσε και σκέψου. Σε τι πράγμα τις τελευταίες δύο μέρες συμφώνησε η Ν.Δ. με το ΠΑΣΟΚ; I wont even count to three, George. Στο πόσο σημαντικές ήταν για την πολιτική οι νύχτες του Αλέξη τον περασμένο Δεκέμβριο. Η Ν.Δ. ή τουλάχιστον ο Αντώνης Σαμαράς το αναγνώρισε όταν είπε στην «Καθημερινή» ότι «χάσαμε μεγάλο κομμάτι του κόσμου τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν ουσιαστικά διακηρύξαμε ότι η Αστυνομία θα προπηλακίζεται αλλά δεν θα αντιδρά.

Χάσαμε την εμπιστοσύνη της μεσαίας τάξης». Το ΠΑΣΟΚ το αναγνώρισε στην πράξη όταν ο Χρυσοχοΐδης παραίτησε τον αστυνομικό διευθυντή της Ασφάλειας, Δημήτρη Σοφιό, για την ανικανότητά του να προβλέψει το ντου των κουκουλοφόρων στη Σόλωνος και την Ιπποκράτους, με τον υπουργό να δηλώνει ότι δεν θα ανεχτεί το καθεστώς ανομίας. Πάμε, λοιπόν, στην υπευθυνότητα των πολιτικών μας.

Στον Πειραιά πέθανε ένας Πακιστανός μετανάστης έπειτα από προσαγωγή του προ ημερών στην Ασφάλεια του τμήματος της Νικαίας. Ο θάνατός του, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, οφειλόταν σε πνευμονικό οίδημα, ενώ οι συγγενείς και οι φίλοι του θύματος υποστηρίζουν ότι το οίδημα προήλθε από ξυλοδαρμό.

Οπως κάθε λογικός άνθρωπος, δεν βάζω τα γεγονότα στο κρεβάτι του Προκρούστη, να τραβάει ο ένας από τη μία «δίκιο έχουνε οι αστυφύλακες», να τραβάει ο άλλος από την άλλη «δίκιο έχουνε οι Πακιστανοί», αλλά ομολογώ ότι δεν έχω ανεξάρτητη γνώμη.

Από την άλλη, όμως, θα μπορούσαν να μας πουν πώς μπορούν να έχουν ανεξάρτητη γνώμη οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας και Παναγιώτης Λαφαζάνης, με τον πρώτο να κατηγορεί την Αστυνομία για «βίαιη και εγκληματική συμπεριφορά» και τον δεύτερο να μιλάει για έγκλημα «ρατσισμού και ξενοφοβίας»; Αν πράγματι είναι έγκλημα, γι' αυτό το λέμε δημοκρατία και έχουμε ολόκληρο σύστημα για να το εξιχνιάσει. Αν «πολύ θα γουστάραμε να είναι», δεν είναι δείγμα του λαϊκισμού να στρώνεις τα γεγονότα στις θελήσεις των ψηφοφόρων σου;

Οσο για την κυβέρνηση, George, μην ξεχνάς πως οι ψήφοι που πήρες είναι mandate. «Εντολή», που λέμε και στα ξένα. Εντολή να εφαρμόζεις τον νόμο. Στέλνοντας τους αστυφύλακες στη σύνταξη όταν είναι ανίκανοι ή κάνουν ταρζανιές, αλλά καλύπτοντάς τους όταν εφαρμόζουν τον νόμο, όπως είναι και υποχρέωσή τους, συμπεριλαμβανομένων και των διαδηλώσεων. Και ένα τελευταίο.

Δεν το είχα καταλάβει ότι το λίκνο της δημοκρατίας είναι το Πακιστάν και ότι όσοι μετανάστες ήρθαν στην Ελλάδα πέφτουν θύματα του πιο αισχρού φασισμού, αλλά τι πρέπει να κάνουμε; Να αλλάξουμε πολίτευμα ή να σταματήσουμε να τους εμποδίζουμε να επιστρέψουν;




Το σουρεαλιστικό της υπόθεσης είναι ότι ο μακαρίτης είχε συλληφθεί μαζί με τον αδελφό του γιατί κατηγορείτο ότι επιτέθηκε με μαχαίρι σε 15χρονο, επίσης Πακιστανό. Σύμφωνα με τον αδερφό του, στην Αστυνομία τον έδερναν και του έκαναν ηλεκτροσόκ για να ομολογήσει. Και ρωτάω εγώ με το φτωχό μου το μυαλό, αυτό το πόστερ έξω από την Πακιστανική Ενωση «Stop στις ρατσιστικές επιθέσεις» εννοούσε από Πακιστανούς σε Πακιστανούς;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x