Νέα μοντέλα

Honda...Όραμα και πάθος

Δυναμική παρουσία πρόκειται να έχει η Honda στο προσεχές 41ο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, από 24 Οκτωβρίου μέχρι 4 Νοεμβρίου 2009. Η ιαπωνική μάρκα στην έδρα της αναμένεται να παρουσιάσει μία πλήρη γκάμα μοντέλων παραγωγής, πρωτοτύπων οχημάτων, μοτοσικλετών, γεννητριών και άλλων εκθεμάτων. Με κίνητρο τα οράματα και το πάθος και με τη φιλοσοφία σχεδίασης του περιπτέρου: «Δημιουργώντας κάτι πρωτοφανές», η Honda θα θελήσει να καταπλήξει τους επισκέπτες της έκθεσης και εν δυνάμει πελάτες της.

Όραμα και πάθος

Αυτές οι λέξεις οριοθετούν την παρουσία της Honda στην έκθεση του Τόκιο

Σε μία ειδική ζώνη του περιπτέρου, με την ονομασία «HELLO!» (Honda Electric mobility Loop) θα περιλαμβάνει εκθέματα βασισμένα στον ηλεκτρισμό, όπως συστήματα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, ηλεκτρικά οχήματα και προϊόντα με καινοτόμες ηλεκτρονικές τεχνολογίες. Συνδέοντας ηλιακά πάνελ με ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, η Honda οραματίζεται την κοινωνία χαμηλών εκπομπών άνθρακα του άμεσου μέλλοντος. Επιπλέον, κάθε όχημα HELLO! χρησιμοποιεί διαδραστικά συστήματα επικοινωνίας που αποκαλύπτουν πόσο ευχάριστα οι συσκευές μετακίνησης μπορούν να συνεργάζονται με τους ανθρώπους και την κοινωνία.

Μεταξύ των εκθεμάτων θα είναι το FCX CLARITY, ένα ηλεκτρικό όχημα κυψελών καυσίμου υδρογόνου, το ηλεκτρικό όχημα μπαταρίας EV-N, η ηλεκτρική μοτοσικλέτα EV-Cub, η ηλεκτρική συσκευή προσωπικής μετακίνησης EV-MONPAL, το νέο U3-X, ένα μονόκυκλο προσωπικής μετακίνησης με τεχνολογία ελέγχου η οποία εξελίχθηκε μέσω του ανθρωποειδούς ρομπότ ASIMO, και το LOOP, ένα φορητό εργαλείο επικοινωνίας μεταξύ ανθρώπων και συσκευών μετακίνησης. Η ζώνη μοτοσικλετών θα περιλαμβάνει τη CB1100 σε παγκόσμια πρεμιέρα με αερόψυκτο, 4κύλινδρο κινητήρα, την σπορ τουρισμού FR1200F σε ιαπωνική πρεμιέρα με έμφαση στην προηγμένη τεχνολογία και το στυλ και τη VFR1200F με το παγκοσμίως πρώτο κιβώτιο με διπλό συμπλέκτη για σπορ μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού.

Προηγμένα μοντέλα με περιβαλλοντικά συμβατή τεχνολογία είναι η PCX, ένα παγκόσμιο σκούτερ με λειτουργία σταματήματος στο ρελαντί, για υποδειγματική οικονομία καυσίμου, και η EVE-neo, που επιτυγχάνει καθαρές και ισχυρές επιδόσεις, εφικτές μόνο από ένα ηλεκτρικό σκούτερ. Αναφορικά με τις γεννήτριες και τα υπόλοιπα εκθέματα, είναι δύο που λειτουργούν με φιάλες βουτανίου οικιακής χρήσης: η νέα γεννήτρια ENEPO και η φρέζα PIANTA, που έτυχε πολύ καλής υποδοχής από τότε που παρουσιάστηκε στην Ιαπωνία. Επίσης εκτίθενται οι συσκευές υποστήριξης βαδίσματος Stride Management Assist και Bodyweight Support Assist που υιοθετούν συνεργατικές τεχνολογίες ελέγχου, που αναπτύχθηκαν μέσω ρομποτικής έρευνας του ASIMO, του ανθρωποειδούς ρομπότ της Honda.

Εν συντομία…

Σχετικά με τα αυτοκινητικά εκθέματα, εστιάζονται κυρίως στα υβριδικά οχήματα, τα οποία η Honda θεωρεί ως το πιο πρακτικό μέσον για να αντιμετωπιστούν τα τρέχοντα περιβαλλοντικά προβλήματα. Εκεί θα βρίσκεται ασφαλώς το Insight, το οποίο έτυχε πολύ καλής υποδοχής από το Φεβρουάριο του 2009 που κυκλοφόρησε σε Ιαπωνία και Ευρώπη. Κι ακόμη, θα κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο το CR-Z Concept 2009, ένα υβριδικό με νέα αντίληψη και αίσθηση, ενώ δίπλα του θα είναι το SKYDECK, ένα καινοτόμο, πολυχρηστικό υβριδικό όχημα έξι επιβατών. Άλλα εκθέματα είναι τα νέα STEP WGN και STEP WGN SPADA, δύο οχήματα για άτομα με κινητικά προβλήματα που θα λανσαριστούν στην Ιαπωνία αυτό το μήνα με καινοτόμο διάταξη χώρων.

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπαλής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x