Stoiximan Super League

Λάρισα – SKODA Ξάνθη 2-0

Ο Τουμέρ Μετίν ήταν αυτός που «άνοιξε» το δρόμο στη Λάρισα για την πρώτη της νίκη στη φετινή Super League, επί της Ξάνθης. Ο Τούρκος μέσος εκμεταλλεύθηκε ένα λάθος γύρισμα του Θανάση Κωστούλα στον Γκσπούρνινγκ και έκανε το 1-0 στο 52’, για να έρθει ο Αμπουχατζίρα στο 86’ και να «κλειδώσει» τους τρεις βαθμούς για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, με πλασέ από κοντά, σε κενή εστία.

Ο Τουμέρ Μετίν ήταν αυτός που «άνοιξε» το δρόμο στη Λάρισα για την πρώτη της νίκη στη φετινή Super League, επί της Ξάνθης. Ο Τούρκος μέσος εκμεταλλεύθηκε ένα λάθος γύρισμα του Θανάση Κωστούλα στον Γκσπούρνινγκ και έκανε το 1-0 στο 52’, για να έρθει ο Αμπουχατζίρα στο 86’ και να «κλειδώσει» τους τρεις βαθμούς για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, με πλασέ από κοντά, σε κενή εστία. Οι φιλοξενούμενοι πήγαν στο Αλκαζάρ με σκοπό να μη χάσουν, κάτι που τελικά δεν κατάφεραν, φεύγοντας για άλλη μια φορά χωρίς βαθμό, σε αγώνα μακριά από την Ξάνθη.

Το ματς:

Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς, θέλοντας να διαφυλάξουν το «μηδέν» στην άμυνά τους πρώτα και από εκεί και πέρα να διεκδικήσουν ό,τι περισσότερο μπορούν, από τις στημένες φάσεις κυρίως. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν «βαρύς» από τη συνεχή βροχή, με αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να δυσκολεύονται στις προσπάθειές τους. Οι ατομικές ενέργειες ήταν ελάχιστες, ενώ καμία ομάδα δεν προσπάθησε να απειλήσει με μακρινά σουτ. Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη σημάδευαν το κεφάλι του Ντε Νίγκρις, ο οποίος όμως ήταν καλά κλεισμένος από τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων και δεν μπορούσε να δημιουργήσει κινδύνους στην αντίπαλη περιοχή. Οι Ακρίτες, από την πλευρά τους, έψαχναν τον μοναδικό προωθημένο της ομάδας τους Μάουρο Πόι, ο οποίος όμως δεν ήταν δυνατό να αναστατώσει μόνος του την άμυνα των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ένα λάθος από τον Θανάση Κωστούλα στο 52’ έμελλε να αλλάξει τη ροή του ματς. Ο αμυντικός της ακριτικής ομάδας γύρισε λανθασμένα την μπάλα προς την εστία της ομάδας του, κάτι που εκμεταλλεύθηκε ο Τουμέρ Μετίν, ο οποίος αφού πέρασε και τον Γκσπούρνινγκ ,πλάσαρε σε κενή εστία κάνοντας το 1-0. Έχοντας φέρει το παιχνίδι στα μέτρα τους πλέον οι γηπεδούχοι, «έσφιξαν» την άμυνά τους και περίμεναν την ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη, με σκοπό να τη «χτυπήσουν» με αντεπιθέσεις. Η ατυχία ξαναχτύπησε την ομάδα της Ξάνθης, αφού ο πιο δραστήριος παίκτης της, ο Λέιτε, τραυματίστηκε, με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι για τους «βυσσινί». Τους τρεις βαθμούς «κλείδωσε» για την ομάδα του Κάμπου ο Αμπουχατζίρα, ο οποίος έκανε το 2-0 στο 86’, σε μια νέα σύγχυση της αμυντικής γραμμής της SKODA.

Δείτε το φιλμ του αγώνα

ΛΑΡΙΣΑ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μάλαρζ, Μπουκουβάλας, Νταμπίζας, Ντε Νίγκρις (63' Ινγκλέσιας), Τουάμα (74' Αμπουχατζίρα), Μετίν (80' Κάσας), Σίμιτς, Ααράμπ, Ρομέου, Μελίσσης, Κατσιαρός.
Στον πάγκο: Σέρεμετ, Κυριακίδης, Φερέιρα, Τριποτσέρης.

SKODA ΞΑΝΘΗ (Γιάννης Ματζουράκης): Γκσπούρνινγκ, Βάλλας, Παπαδημητρίου, Κωστούλας, Τζάγκι, Φλίσκας, Στρμπα, Κιντάνα, Πόι (82' Κουκιέλκα), Φαμπιανέσι (77' Σουάνης), Λέιτε (60' Στιβάρ).
Στον πάγκο: Λυμπερόπουλος, Βασιλακάκης, Σταθάκης, Τζιωρτζόπουλος.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καλόπουλος (Μακεδονίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Πάνου (Αιτ/νίας) - Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)

Επιμέλεια: Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x