Stoiximan Super League

Ηρακλής - Πανιώνιος 0-2

Ο Πανιώνιος εκμεταλλεύτηκε τις λιγοστές ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν στον αγώνα με αντίπαλο τον Ηρακλή, και έφυγε από το Καυταντζόγλειο με το «διπλό» στις αποσκευές του (2-0). Ο Μπάλαμπαν με κοντινή προβολή στο 47’ έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, ενώ ο Μανιάτης με κεφαλιά -δέκα λεπτά αργότερα- διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Παράπονα από τον διαιτητή, Λαμπρόπουλο έχουν οι δύο ομάδες.

Ο Πανιώνιος εκμεταλλεύτηκε τις λιγοστές ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν στον αγώνα με αντίπαλο τον Ηρακλή, και έφυγε από το Καυταντζόγλειο με το «διπλό» στις αποσκευές του (2-0). Ο Μπάλαμπαν με κοντινή προβολή στο 47’ έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, ενώ ο Μανιάτης με κεφαλιά -δέκα λεπτά αργότερα- διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Παράπονα από τον διαιτητή, Λαμπρόπουλο έχουν οι δύο ομάδες. Με δέκα παίκτες έπαιζαν οι «κυανέρυθροι» από το 64’, εξαιτίας της αποβολής του Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος δέχθηκε δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε ένα λεπτό!

Το παιχνίδι:

Το βρεγμένο τερέν του Καυταντζογλείου (έβρεχε πριν το πρώτο σφύριγμα) δεν προμήνυε σούπερ πράγματα. Ο γηπεδούχος Ηρακλής προσπάθησε να διαψεύσει αυτή την διαπίστωση, όμως ο τρόπος με τον οποίο προσπαθούσε να επιτεθεί (μακρινά σουτ κυρίως) δεν ήταν ικανός για να δημιουργήσει σοβαρές προϋποθέσεις για ένα τέρμα.

Μια αμφισβητούμενη φάση με τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου (ο Λέκι ανέτρεψε τον Τζαβέλλα στην μεγάλη περιοχή, ενώ ο διαιτητής έδειξε «συνεχίζετε») στάθηκε η αφορμή για να οξυνθούν τα πνεύματα, με συνέπεια να διακοπεί για λίγα λεπτά το παιχνίδι.

Από εκεί και πέρα, ο όποιος ρυθμός υπήρχε… εξαφανίστηκε, και έτσι τα εναπομείναντα λεπτά στο πρώτο μέρος κύλησαν ανιαρά, με τον «Γηραιό» να διαθέτει πάντως την φλύαρη υπεροχή.

Ο Πανιώνιος πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό, αφού με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου άνοιξε το σκορ, με τον Μπάλαμπαν. Ο Ριέρα ξεκίνησε μια ατομική προσπάθεια από τα δεξιά όπως επιτίθεται η ομάδα του, έκανε μια παράλληλη μπαλιά για τον Κροάτη επιθετικό, ο οποίος περίμενε στο δεύτερο δοκάρι και με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα -του ανήμπορου να αντιδράσει- Κοβαλέφσκι.

Και εκεί που ο «Γηραιός» έψαχνε εναγωνίως διαδρόμους για την αντίπαλη εστία δέχθηκε και δεύτερο γκολ! Ο Τζαβέλλας εκτέλεσε ένα φόουλ, από πλάγια θέση και δεξιά, με τον Μανιάτη -ο οποίος είχε πάρε θέση στην καρδιά της άμυνας- να πιάνει την καρφωτή κεφαλιά και να διπλασιάζει τα τέρματα των «κυανέρυθρων».

Δεν πρόλαβε να χαρεί για πολύ όμως, διότι στο 64’ αποβλήθηκε. Σε μια προσπάθεια να κλέψει την μπάλα από τον Λέκι σκόνταψε και έριξε τον Αργεντινό αμυντικό, πράξη για την οποία τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα. Οι -δίκαιες- όμως διαμαρτυρίες του, του επέφεραν την δεύτερη κίτρινη, που ισούται με κόκκινη!

Το αριθμητικό μειονέκτημα των φιλοξενούμενων δεν διαμόρφωσε πλεονέκτημα υπέρ του «Γηραιού», που από την παρουσία του φάνηκε ότι συμβιβάστηκε με την ήττα.

Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ηρακλής (Ολεγκ Προτάσοφ): Κοβαλέφσκι, Κατσαμπής, Λέκι, Μάρτος (67'), Γιαννούλης, Παπαστεργιανός, Ντιέ (83'), Βουτσιάς, Επσταϊν, Ντίκα (46'), Ιάκομπ.

Στον πάγκο: Μπαντής, Βέλλιος (83'), Ηλιάδης, Γιάντσης (67'), Παπαζαχαρίας, Κονέ (46'), Ιωαννίδης.

Πανιώνιος (Εμίλιο Φερέρα): Μπέλιτς, Μανιάτης, Ομο, Ριέρα (84'), Μπάλαμπαν (69'), Καστελιόνε, Κουμόρτζι, Γουνδουλάκης, Κοντοές, Νικολάου, Τζαβέλλας.

Στον πάγκο: Μπεκέρα, Σκούφαλης, Σμόγιε, Σίμωσης (84'), Αναστασόπουλος, Μπαρόνι, Σιόβας (69').

ΓΗΠΕΔΟ: Καυταντζόγλειο
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
ΒΟΗΘΟΙ: Τάτσης (Ηπείρου), Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας)

Επιμέλεια: Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x