Βόλεϊ

Προσαλίκας: «Έχει γίνει παράδοση το ξύλο στο βόλεϊ…»

Δυσαρεστημένος με αυτούς που σπιλώνουν το άθλημα, βρίσκοντας αφορμή για επεισόδια πριν ή μετά τους αγώνες βόλεϊ, δήλωσε ο Στέλιος Προσαλίκας, μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Έχει γίνει παράδοση να παίζουμε ξύλο στο βόλεϊ», τόνισε, ενώ προανήγγειλε ότι και η φετινή τελική φάση του Κυπέλλου θα γίνει στα περσινά πρότυπα, παρουσία παιδιών και αθλητών.

Δυσαρεστημένος με αυτούς που σπιλώνουν το άθλημα, βρίσκοντας αφορμή για επεισόδια πριν ή μετά τους αγώνες βόλεϊ, δήλωσε ο Στέλιος Προσαλίκας, μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας πετοσφαίρισης (ΕΟΠΕ) δεν μπορεί να δώσει εξήγηση για αυτό το φαινόμενο, που έκανε την εμφάνισή του και το απόγευμα της Δευτέρας στο Παγκράτι πριν τον αγώνα Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, με επεισόδια οπαδών των «αιωνίων».

«Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα… Κάποιοι δίνουν ραντεβού στα πάρκα και θέλουν να εκτονωθούν. Το θλιβερό είναι πως τα σκληροπυρηνικά στοιχεία έχουν επαφή μεταξύ τους και δίνουν ραντεβού. Είναι μια μικρή ομάδα λίγων ανθρώπων, που μπορεί όμως να σπάσει ακόμη και το κέντρο της Αθήνας. Έχει γίνει παράδοση να παίζουμε ξύλο στο βόλεϊ. Ίσως βοηθά και ο χώρος, αφού τα γήπεδα είναι πιο μικρά. Επίσης, ρόλο μπορεί να παίζει το γεγονός ότι στο άθλημά μας, εκτός από τους φίλους του βόλεϊ, πάει το πιο φανατικό κομμάτι του κόσμου κάθε ομάδας», τόνισε.

Ο ίδιος έχει πάρει τα μέτρα του για να προασπίσει το άθλημα στο μέτρο του δυνατού. «Έχω λάβει τις αποφάσεις μου και από τώρα που κάνουμε το καλεντάρι της χρονιάς, ο τελικός Κυπέλλου θα γίνει στο παράδειγμα το περσινό, που ήταν απόλυτα πετυχημένο και ιστορικό για τα ελληνικά δεδομένα. Θα γίνει πάλι ένα διήμερο σε μία volley-land και είμαι βέβαιος πως θα έχει την ίδια επιτυχία με την περσινή διοργάνωση».

Εκτός αγωνιστικών χώρων όμως δεν μπορεί να εγγυηθεί για την απουσία των «ανεγκέφαλων». «Μέσα στο γήπεδο εμείς μπορούμε να μιλήσουμε. Έξω από το γήπεδο όμως δεν είναι δουλειά μας. Πρέπει να αναλάβουν δράση αυτοί που έχουν εκπαιδευτεί για αυτό το πράγμα».

Ο Στέλιος Προσαλίκας έκανε λόγο για άτομα που καταδικάζουν δημόσια τις εξάρσεις βίας, αλλά με τις πράξεις τους τα προκαλούν. «Το θέμα είναι στο δια ταύτα. Σε δημόσια μέσα δεν θα βρείτε κανέναν να πει τα αντίθετα. Όλοι καταδικάζουν τα επεισόδια. Μόνο που από πίσω με αυτά που κάνουν ίσως προκαλούν τα επεισόδια. Υπάρχει μια διγλωσσία. Πρέπει αυτά τα γεγονότα να μας συσπειρώνουν. Κλαψουρίζουμε για τη βία, αλλά με αυτά που λέγονται και γράφονται την προκαλούμε. Δεν είναι δυνατόν ο καθένας όταν χάνει να βγαίνει να διαμαρτύρεται για τη διαιτησία, να ξεσηκώνει τους φιλάθλους κ.λπ. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι απέναντι σε αυτό το πρόβλημα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x