Ευρώπη

Περίπατος…

Ο Ολυμπιακός έκανε τη δουλειά του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα απέναντι στην αδύναμη (όπως αποδείχτηκε) Ορλεάν και επικράτησαν 94-72, στο ΣΕΦ, για την πρώτη αγωνιστική του 2ου ομιλου. Εκπληκτικός Κλέιζα, σημείωσε 23 πόντους. Έπεσε ηρωικά το Μαρούσι, , απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, με τρίποντο του Κριάπα στην εκπνοή.

Ο Ολυμπιακός έκανε τη δουλειά του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα απέναντι στην αδύναμη (όπως αποδείχτηκε) Ορλεάν και επικράτησαν 94-72, στο ΣΕΦ, για την πρώτη αγωνιστική του 2ου ομιλου. Εκπληκτικός Κλέιζα, σημείωσε 23 πόντους. Έπεσε ηρωικά το Μαρούσι, 66-65, απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, με τρίποντο του Κριάπα στην εκπνοή

Το παιχνίδι:

Αναμφισβήτητα, το φαβορί της αναμέτρησης ήταν ο Ολυμπιακός και από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να δείξει την ανωτερότητά του. Οι «ερυθρόλευκοι» χωρίς να… εντυπωσιάζουν με την εμφάνισή τους στο πρώτο δεκάλεπτο, είχαν συνέχεια τον έλεγχο του παιχνιδιού και διατηρούσαν σταθερό προβάδισα. Σε ένα… αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν μια διαφορά επτά πόντων 14-7, όμως οι Γάλλοι εκμεταλλευτήκαν τα λάθη και τον κακό ρυθμό που είχαν οι Πειραιώτες, μειώνοντας σε 18-15.

Πλέον, ο Ολυμπιακός έβρισκε σιγά σιγά ρυθμό στο παιχνίδι του… Οι «ερυθρόλευκοι», αρκετά καλοί στο επιθετικό κομμάτι, κατάφεραν να περιορίσουν τους φιλοξενούμενους και να ανεβάσουν τη διαφορά στους 11, 30-19. Η πρωτάρα της Ευρωλίγκας (Ορλεάν) τα είχε βρει δύσκολα απέναντι στην καλά οργανωμένη πλέον αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού (σε σχέση με τη χαλαρότητα που είχαν δείξει οι ερυθρόλευκοι στην πρώτη περίοδο). Το συγκρότημα του Παναγιώτη Γιαννάκη είχε το πάνω χέρι στην αναμέτρηση και όχι απλά κράτησε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων (11) αλλά την αύξησε στους 14 στο τέλος του δεκαλεπτου, 44-30.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ασταμάτητοι και απέναντι στην Ορλεάν έκαναν… πάρτι! Οι Γάλλοι είχαν παραδώσει το πνεύμα και οι γηπεδούχοι, έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση τους Κλέιζα, Ουέιφερ και Τσίλντρες, εκτίναξαν τη διαφορά στους 20 πόντους, 54-34, τη μεγαλύτερη μέχρι εκείνη τη στιγμή στο παιχνίδι. Πλέον, με την Ορλεάν να έχει το μυαλό της στα επόμενο παιχνίδι, ο Ολυμπιακός, όπως όλα έδειχναν, είχε κλειδώσει την υπόθεση νίκη και το μόνο που έμενε ήταν να μάθουμε το τελικό σκορ.

Η ανωτερότητα του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και στην τελευταία περίοδο, όπου οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν σε υψηλούς ρυθμούς και εκτόξευσαν τη διαφορά στους 23, 94-71, με την Ορλεάν να δείχνει χαμένη στο παρκέ του ΣΕΦ. Όλοι περίμεναν να τελειώσει ο αγώνας, που βρήκε νικητή τον Ολυμπιακό με 94-72.

Ολυμπιακός: Παπαλουκάς 5 (1τρίπ., 4ασ.), Τσίλντρες 15 (7/9δίπ., 0/3τρίπ., 1/1β.) Βούιτσιτς 10, Μπουρούσης 2 (8ρ.), Χαλπερίν 5 (1), Κλέιζα 23 (9/11δίπ., 0/3τρίπ, 5/5β., 9ρ.), Βασιλόπουλος 6 (2), Γλυνιαδάκης 4, Μπέβερλι 6 (1), Τεόντοσιτς 7, Σλούκας 1, Γουέιφερ 10 (3/5δίπ., 4/5β.)

Ορλεάν: Μπανκς 14 (3), Κόβιλ 18, Ντόελμαν 8, Κουρτί 9 (1), Νίκολς 18 (1), Βατί 3, Μόερμαν, Σκιαρά, Ντόμπινς 2

Επιμέλεια: Άγγελος Ζάχος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x