Γιώργος Χελάκης

Μπράβο του, χωρίς καμία ένσταση…

Όταν φορτώνεις με υποθέσεις μια συγκεκριμένη επιλογή, τότε χάνεις τη δυνατότητα να την αξιολογήσεις αντικειμενικά. Κάτι τέτοιο κινδυνεύει να πάθει η απόφαση του Ολυμπιακού να μην κάνει ένσταση για το παιχνίδι κυπέλλου με τον Πανσερραικό. Ασφαλώς, δεν βάζω στοίχημα ότι θα έκανε το ίδιο αν επρόκειτο για αγώνα που θα έκρινε τη συμμετοχή ή όχι στο Τσάμπιονς Λίγκ.

Όταν φορτώνεις με υποθέσεις μια συγκεκριμένη επιλογή, τότε χάνεις τη δυνατότητα να την αξιολογήσεις αντικειμενικά. Κάτι τέτοιο κινδυνεύει να πάθει η απόφαση του Ολυμπιακού να μην κάνει ένσταση για το παιχνίδι κυπέλλου με τον Πανσερραικό.
Ασφαλώς, δεν βάζω στοίχημα ότι θα έκανε το ίδιο αν επρόκειτο για αγώνα που θα έκρινε τη συμμετοχή ή όχι στο Τσάμπιονς Λίγκ. Ακόμα περισσότερο πιθανολογώ πως σε μια τέτοια περίπτωση η ένσταση θα γινόταν. Πριν όμως «βουλιάξει» η συζήτηση σε μια δίκη προθέσεων καλό είναι να ασχοληθούμε με τα γεγονότα.

Ο Ολυμπιακός έχασε 3-1 από τον Πανσερραικό και αποκλείστηκε από το Κύπελλο. Δήλωσε καθαρά ότι δεν πρόκειται να κάνει ένσταση και να πάρει την πρόκριση στα χαρτιά. Ο Γιάννης Μώραλης εξήγησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 τους λόγους για τους οποίους οι ερυθρόλευκοι θα «καθίσουν στ’ αυγά τους». Η στάση που επέλεξαν τους τιμά γιατί πάνω απ’ όλα αναγνωρίζουν ότι η τετράλεπτη συμμετοχή του επιπλέον ξένου δεν αλλοίωσε το αποτέλεσμα και ήταν στιγμιαίο λάθος του προπονητή. Έτσι είναι και δεν υπάρχει όμοια περίπτωση στην οποία ενήργησαν διαφορετικά ώστε να τους καταλογιστεί υποκρισία.

Η υπόθεση της Καλαμαριάς είναι εντελώς διαφορετική. Εκεί η διοίκηση της ομάδας θεωρεί ότι ο παίκτης (Βάλνερ) δικαιούται συμμετοχής και τον χρησιμοποιεί. Ο Ολυμπιακός που θεωρεί ότι δεν δικαιούται προσφεύγει και δικαιώνεται. Για να μην γίνονται δίκες προθέσεων και να μην φτάνουμε σε ακραίες καταστάσεις, μια λύση υπάρχει. Η ΕΠΟ ως η αποκλειστική αρχή που εκδίδει δελτία να έχει αυτεπάγγελτα την ευθύνη ελέγχου της νομιμότητας των παικτών που αγωνίζονται, χωρίς να εμπλέκονται καταθέτοντας ενστάσεις οι ομάδες. Τότε θα έμεναν χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο τα χιλιάδες «αν» που συνόδευσαν την απόφαση της διοίκησης του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x