Βαγγέλης Νεραντζιάς

Ποιος έχει σειρά;

www.sport-fm.gr

Βρισκόμαστε στα τέλη Οκτωβρίου και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο διεξάγεται η 9η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, με λίγα λόγια δεν έχουμε καν διανύσει το 1\3 του πρωταθλήματος. Σήμερα οριστικοποιήθηκε η αποχώρηση του Όλεγκ Προτάσοφ από τον Ηρακλή, κάτι που σημαίνει ότι είναι ο έκτος προπονητής από την έναρξη της σεζόν που χάνει τη θέση του. Στον πάγκο του «γηραιού» παίρνει θέση ο Σάββας Κωφίδης.

Ο Ολυμπιακός αντικατέστησε το συντομότερο δυνατόν τον Τιμούρ Κετσπάγια και μετά τον υπηρεσιακό Μπάντοβιτς ανέλαβε ο Ζίκο. Μια από τα ίδια και στην Ξάνθη, εκεί όπου τον Βολφ δεν προλάβαμε καν να τον «γνωρίσουμε». Προτιμήθηκε η λύση σιγουριάς που ακούει στο όνομα Ματζουράκης. Στην Τρίπολη ο Μάριο Γκόμες αμφισβητούνταν πριν καν έρθει! Ευτυχώς νίκησε στα πρώτα ματς και έβγαλε τον μήνα, τη θέση του πήρε ο Βαγγέλης Βλάχος.

Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να υφίσταται και αυτό ισχύει στην περίπτωση του Ίλιε Ντοιυμιτρέσκου, ο οποίος αποχώρησε από τον Πανθρακικό δίνοντας τη θέση του στον Αλμπέρ Καρτιέ. Ο Ρουμάνος έχει περάσει από το 2004 από τους πάγκους των ΑΕΚ, Αιγάλεω, Ακράτητου, Καλλιθέας και ΠΑΟΚ, πριν την Κομοτηνή και πουθενά δεν πέτυχε! Στη Λιβαδειά ο Μόμτσιλο Βούκοτιτς το πάλεψε και η αλήθεια είναι ότι στηρίχτηκε για τα δεδομένα του Κομπότη, αλλά τελικά έφυγε για να ξαναέρθει στα μέρη μας ο πρώην του Άρη, Κίκε Ερνάντεθ.

Την ίδια ώρα με βάση το ρεπορτάζ ο Ιομάρ Μαζίνιο θα πρέπει να ετοιμάζεται…Από τη στιγμή που το ρεπορτάζ αναφέρει ότι παίζει τη θέση του στον αυριανό αγώνα του Άρη στη Λάρισα, είναι βέβαιο ότι ήδη ψάχνουν τον αντικαταστάτη του. Σε περίεργη θέση φέρεται να βρίσκονται ο Παράσχος στον ΠΑΣ και ο Παπακώστας στην Καβάλα, αν και κατά την προσωπική μου άποψη δεν θα έπρεπε. Όταν νικάνε είναι όλα καλά, όταν χάνουν έναν αγώνα υπάρχει προβληματισμός…

Τις μεγαλύτερες δυσκολίες από τη στιγμή που πήγε στη Λάρισα περνά ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ωστόσο, η στάση του Πηλαδάκη στο συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά και οι ευθύνες της διοίκησης στο μεταγραφικό κομμάτι τον κρατούν προς το παρόν στη θέση του. Την ίδια ώρα ο Εμίλιο Φερέρα έχει ησυχάσει μετά τα θετικά αποτελέσματα του Πανιωνίου. Σταθερά κάθονται στη θέση τους ο Καραγεωργίου στον Εργοτέλη, ο Σάντος στον ΠΑΟΚ και ο Δώνης στον Ατρόμητο.

Πάμε τώρα και στον Ντούσαν…Κλασσική περίπτωση που ή τον αγαπάς ή τον μισείς, δεν υπάρχει μέση κατάσταση. Η εικόνα της ΑΕΚ είναι τραγική, αλλά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Ποιος θα διώξει τον Μπάγεβιτς; Είναι ένα θέμα αυτό, όπως και τι μπορεί να αλλάξει η αποχώρηση του, αλλά και ποιος θα έρθει. Η Ένωση στην παρούσα φάση θέλει κάτι παραπάνω από έναν καλό προπονητή, όπου η εμπειρία και το «βάρος» του ονόματος κρίνονται απαραίτητα.

Τι μας μένει λοιπόν; Μα φυσικά ο Χενκ Τεν Κάτε! Ο προπονητής του Παναθηναϊκού μοιάζει να κάθεται σταθερά στην «ηλεκτρική» καρέκλα του «τριφυλλιού», έστω κι αν ο ίδιος θεωρεί ότι γίνεται «πόλεμος» εις βάρος του. Τελικά αναρωτιέμαι ποιος φταίει για αυτή την κατάσταση και τι ζητάμε από έναν προπονητή; Νίκες και μόνο νίκες και όχι αύριο, αλλά σήμερα. Πάντως η αναλογία είναι καλή, έξι στους δεκαέξι προπονητές στο 1\3 του πρωταθλήματος, μέχρι τον Μάϊο προλαβαίνουμε να τους αλλάξουμε όλους…

Για επικοινωνία: neratzias@yahoo.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x