Ελλάδα

Στο τέλος...

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε πάρα πολύ για να κάμψει την αντίσταση του Αμαρουσίου (86-77), αλλά ένα πεντάλεπτο ξέσπασμα στο τέλος του παιχνιδιού ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη στους «ερυθρόλευκους». Λίνας Κλέιζα και Σοφοκλής Σχορτσανίτης, οι κορυφαίοι για τους νικητές. Σπουδαία δουλειά από Χόμαν και Μαυροειδή, οι οποίοι, όμως, δεν ήταν αρκετοί για το Μαρούσι.

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε πάρα πολύ για να κάμψει την αντίσταση του Αμαρουσίου (86-77), αλλά ένα πεντάλεπτο ξέσπασμα στο τέλος του παιχνιδιού ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη στους «ερυθρόλευκους». Λίνας Κλέιζα και Σοφοκλής Σχορτσανίτης, οι κορυφαίοι για τους νικητές. Σπουδαία δουλειά από Χόμαν και Μαυροειδή, οι οποίοι, όμως, δεν ήταν αρκετοί για το Μαρούσι. Άνετα ο Παναθηναϊκός τον Πανελλήνιο.

Το ματς

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης είχε ένα ξεκάθαρο πλάνο στο μυαλό του στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Το σχέδιο του «δράκου» ήταν η μπάλα να περνάει σε όλες τις επιθέσεις του Ολυμπιακού από τα χέρια του Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Ο σέντερ των «ερυθρολεύκων» τελείωσε τις περισσότερες φορές τις μπάλες που πήρε με επιτυχία και έτσι οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν νωρίς 10-4 και λίγο αργότερα με 16-10. Ο Πατ Καλάθης δημιουργούσε αρκετά προβλήματα στον Ολυμπιακός, αλλά οι «ερυθρόλευκοι», με σερί πόντων από τον Τζος Τσίλντρες, κατάφεραν να ανεβάσουν τη διαφορά στο +10 (25-15).

Η είσοδος των Μαυροειδή και Μιλόσεβιτς στο δεύτερο δεκάλεπτο έδωσε άλλον αέρα στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Έλληνας πλέι μέικερ του Αμαρουσίου κατάφερε να οργανώσει υποδειγματικά το παιχνίδι της ομάδας του, να σκοράρει, αλλά και να απελευθερώσει τον Μπίλι Κιζ. Αποτέλεσμα ήταν το Μαρούσι να μειώσει σε 36-31, δύο λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Το Μαρούσι κατάφερε να μειώσει ακόμη περισσότερο με το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου (40-37), αλλά σε εκείνο το σημείο ήχησε το σήμα κινδύνου για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» ένιωσαν για τα καλά την απειλή και με σερί 8-0 έκαναν το σκορ 48-37. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρζώκα, όμως, δεν εγκατέλειψε το παιχνίδι. Με επιμέρους σκορ 4-11, μείωσε σε 52-48. Κάθε φορά, όμως, που μείωνε το Μαρούσι, οι γηπεδούχοι αντιδρούσαν και με τους Τσίλντρες και Κλέιζα να αναλαμβάνουν τα ηνία στην επίθεση, μετά το τέταρτο φάουλ του Σοφοκλή Σχορτσανίτη, έκαναν το σκορ 60-50, με το τρίτο δεκάλεπτο να τελειώνει 66-58 υπέρ του Ολυμπιακού.

Το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου ήταν ιδανικό για την ομάδα των «βορείων προαστίων». Το Μαρούσι, με σερί 8-0, ισοφάρισε για πρώτη φορά το παιχνίδι 66-66. Στη συνέχεια είχαμε και δεύτερη…ισοπαλία στο ματς (68-68), αλλά Κλέιζα και Βασιλόπουλος απάντησαν με δικό τους 8-0 σερί και έκαναν το σκορ 76-68, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του ματς. Από εκείνο το σημείο του παιχνιδιού και μετά, ο Ολυμπιακός δεν ξανακοίταξε πίσω, την ώρα που το Μαρούσι έμενε από δυνάμεις, πετώντας ουσιαστικά λευκή πετσέτα.

Δεκάλεπτα: 25-15, 40-35, 66-58, 86-77

Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 6, Παπανικολάου, Τσίλντρες 15, Βούισιτς 5, Ουέιφερ 4, Μπέβερλι 2, Τεόντοσιτς 4, Κλέιζα 27, Βασιλόπουλος 7, Γλυνιαδάκης, Σχορτσανίτης 16.

Μαρούσι (Μπαρτζώκας): Μιλόσεβιτς 8, Κιζ 11, Λούκας 8, Μπατής 2, Χόμαν 23, Μαυροειδής 10, Καλάθης 5, Κένταλ 10.

Eπιμέλεια: Αντώνης Κατσίκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x