Stoiximan Super League

Καβάλα-Πανθρακικός 3-0

«Τανγκό», στο οποίο μόνο ένας από τους δύο παρτενέρ ήξερε… τα βήματα, θύμισε το παιχνίδι της Καβάλας με τον Πανθρακικό. Οι -εξαιρετικοί για ακόμη μία φορά- «Αργοναύτες» φαίνονταν… Μπαρτσελόνα μπροστά στους αδύναμους φιλοξενούμενους, τους οποίους δεν είχαν πρόβλημα να νικήσουν με το εμφατικό 3-0. Σιόντης, Ιωάννου και Ονουάτσι τα γκολ για την ομάδα του Παπακώστα. Δεν διανοήθηκαν να «διαταράξουν» το ήσυχο απόγευμα του Κάλατς οι απογοητευτικοί Θρακιώτες.

«Τανγκό», στο οποίο μόνο ένας από τους δύο παρτενέρ ήξερε… τα βήματα, θύμισε το παιχνίδι της Καβάλας με τον Πανθρακικό. Οι -εξαιρετικοί για ακόμη μία φορά- «Αργοναύτες» φαίνονταν… Μπαρτσελόνα μπροστά στους αδύναμους φιλοξενούμενους, τους οποίους δεν είχαν πρόβλημα να νικήσουν με το εμφατικό 3-0. Σιόντης, Ιωάννου και Ονουάτσι τα γκολ για την ομάδα του Παπακώστα. Δεν… διανοήθηκαν να «διαταράξουν» το ήσυχο απόγευμα του Κάλατς οι απογοητευτικοί Θρακιώτες.

Δεν έμπαινε, αλλά… «ψηνόταν»

Από τις πρώτες κιόλας αναγνωριστικές μπαλιές, έγινε φανερός ο χαρακτήρας που επρόκειτο να πάρει το παιχνίδι. Η Καβάλα μπήκε δυνατά στο γήπεδο και έδειξε διατεθειμένη να γίνει από την αρχή το «αφεντικό». Ωστόσο -παρά το «στρωτό» και ορθόδοξο ποδόσφαιρο που έπαιζαν- οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να διασπάσουν εύκολα τη μαζική άμυνα, στην οποία έμοιαζαν «αφοσιωμένοι» οι Θρακιώτες. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο -και όπως αποδείχθηκε μοναδικό- σουτ των φιλοξενούμενων στο α’ μέρος σημειώθηκε στο 22’, ενώ κάθε φορά που εκείνοι κατάφερναν να σημειώσουν παραπάνω από τρεις σερί σωστές πάσες, αυτό θα μπορούσε να αποτελεί αιτία… εορταστικών εκδηλώσεων στην Κομοτηνή.

Η Καβάλα, πάντως -ακόμα και χωρίς να «σφυροκοπάει»- θα μπορούσε να είχε μπει εύκολα μπροστά στο σκορ, αλλά Ορούμα και Σουλτανίδης «σπατάλησαν» βιαστικά τις ασίστ των συμπαικτών τους, στέλνοντας -από πλεονεκτικές θέσεις- την μπάλα άουτ. Το χάι λαιτ του ημιχρόνου έμελλε να προέλθει από έναν… μη αναμενόμενο πρωταγωνιστή, με τον βοηθό διαιτητή, Αργυρό, να δημιουργεί πλήθος… ανοιχτών στομάτων στο «Ανθή Καραγιάννη», όταν υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον εφορμούντα Ονουάτσι, που βρισκόταν τουλάχιστον τρία μέτρα πίσω από τον τελευταίο αμυντικό του Πανθρακικού.

Έσπασε το… τείχος, «ξεχείλωσε» το σκορ

Όσο δύσκολο και επίπονο αποδείχθηκε στο α’ ημίχρονο το να διασπάσουν οι γηπεδούχοι το αμυντικό «τείχος» του Πανθρακικού, άλλο τόσο επιβεβαιώθηκε στο β' η εντύπωση πως αυτό ήταν θέμα ενός γκολ για να «καταρρεύσει». Η Καβάλα ευτύχησε να το πετύχει νωρίς (εξαιρετικό ψηλοκρεμαστό πλασέ του Σιόντη στο 48’) και από εκεί και πέρα όλα έγιναν απλά για τους «Αργοναύτες» και «βουνό» για τους Θρακιώτες. Ο Ιωάννου (με ωραία κεφαλιά, μετά από εξαιρετική σέντρα του Παβίσεβιτς) «κλείδωσε» τη νίκη και ο Ονουάτσι, λίγο πριν το τέλος, δεν είχε κανένα πρόβλημα, στο τετ α τετ με τον Ρόκα, να τον πλασάρει και να δώσει θριαμβευτικές διαστάσεις στη νίκη των γηπεδούχων.

Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΚΑΒΑΛΑ (Γιάννης Παπακώστας): Κάλατς, Παβίσεβιτς, Οικονόμου, Φερέιρα, Θεοδωρέλλης, Ντικρόκ, Σιόντης (60’ Πόποβιτς), Ορούμα (60’ Ρινκόν), Ιωάννου, Ονουάτσι, Σουλτανίδης (73’ Μεντί)

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Αλμπέρ Καρτιέ): Ρόκα, Τζόκιτς, Άλβες, Μπουβάλ, Κλεμάν, Κανωτίδης (63' Ολίσε), Ρομπέρ, Βελάσκο (79’ Στόικος), Φαγιάρδο, Μπαχαρίδης, Καζάκης (56’ Ντιαλό)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάχος (Χίου)
ΒΟΗΘΟΙ: Μπάλτας (Αχαΐας), Αργυρός (Αθηνών)

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x