Stoiximan Super League

Γλίτωσε τα χειρότερα…

Για τρίτο σερί παιχνίδι η ΑΕΚ έμεινε μακριά από τη νίκη. Κόντρα στον Εργοτέλη η «Ένωση» κατάφερε τουλάχιστον να πάρει τον έναν βαθμό χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπλάνκο στο 83’, που έκανε το 2-2. Συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν με την απόδοσή τους στο πρωτάθλημα οι Κρητικοί, σε καταπληκτική μέρα ο Λεάλ, ο οποίος σημείωσε και τα δύο γκολ της ομάδας του. Το σκορ είχε ανοίξει στο 21’ ο Μαντούκα, ενώ οι γηπεδούχοι αστόχησαν από τα έντεκα βήματα με τον Ζούνιορ.

Για τρίτο σερί παιχνίδι η ΑΕΚ έμεινε μακριά από τη νίκη. Κόντρα στο Εργοτέλη η «Ένωση» κατάφερε τουλάχιστον να πάρει τον έναν βαθμό χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπλάνκο στο 83’, που έκανε το 2-2. Συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν με την απόδοσή τους στο πρωτάθλημα οι Κρητικοί, σε καταπληκτική μέρα ο Λεάλ, ο οποίος σημείωσε και τα δύο γκολ της ομάδας του. Το σκορ είχε ανοίξει στο 21’ ο Μαντούκα, ενώ οι γηπεδούχοι αστόχησαν από τα έντεκα βήματα με τον Ζούνιορ.

Το ματς:

Η ΑΕΚ όχι μόνο κατάφερε να πάρει το προβάδισμα από το πρώτο μέρος, αλλά έδωσε με την απόδοσή της την καλύτερη απάντηση μετά την κακή εβδομάδα. Ο αποκλεισμός στο Κύπελλο και γενικά όλες… οι αναποδιές και το αρνητικό κλίμα στα αποδυτήρια, λογικό ήταν να δημιουργήσουν ερωτηματικά εν όψει του σημερινού αγώνα με τον Εργοτέλη. Ομως, οι ποδοσφαιριστές του Ντούσαν Μπάγεβιτς έδειξαν αποφασιστικότητα και διάθεση να φύγουν από την Κρήτη με τους τρεις βαθμούς.

Το πρώτο βήμα έγινε στο 21’, όταν με κεφαλιά ο Μαντούκα έδωσε το προβάδισμα στον «Δικέφαλο» και απελευθέρωσε το παιχνίδι της ομάδας του. Εξαιρετικός στο Α’ ημίχρονο ήταν ο Κάρλος Αραούχο, ο οποίος με τις επελάσεις βοήθησε πολύ στην ελευθερία του εξίσου καλού Σκόκο. Να σημειώσουμε πως την καλύτερη εμφάνισή του με την κιτρινόμαυρη φανέλα πραγματοποίησε ο Νίκος Καράμπελας, από τα πόδια του οποίου βγήκε η ασίστ στον Μαντούκα.

Όσον αφορά τον Εργοτέλη, σήμερα δεν παρουσίασε κάτι διαφορετικό απ’ όσα τον έχουμε συνηθίσει φέτος. Ανοιχτό παιχνίδι, γρήγορες κόντρες και πίεση στη μεσαία γραμμή. Όλα αυτά τα παρουσίασε μέχρι να δεχτεί το τέρμα. Από κει και πέρα έπεσε ψυχολογικά και οι παίκτες του Καραγεωργίου δεν ενεργούσαν με καθαρό μυαλό. Αυτό αποδείχτηκε περίτρανα και στη φάση του 43’, όταν μετά από αντικανονικό μαρκάρισμα του Καφέ μέσα στην περιοχή, ο Ζούνιορ αστόχησε στην «εσχάτη των ποινών»!

Στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο, οι ισορροπίες άλλαξαν. Ο Εργοτέλης ευτύχισε να ισοφαρίσει χάρη στο εκπληκτικό απευθείας φάουλ του Λεάλ (51’). Ήταν η στιγμή, λοιπόν, που η ψυχολογία της ΑΕΚ διαφοροποιήθηκε. Οι Κρητικοί είχαν το πάνω χέρι και επιχείρησαν να φτάσουν στην ανατροπή. Χάθηκαν ορισμένες καλές στιγμές, αλλά όσο περνούσαν τα λεπτά η «Ένωση» ανέβαζε πάλι ρυθμούς.

Ξαφνικά, όμως, ο Εργοτέλης έβγαλε με ταχύτητα την κόντρα και πάλι με τον Λεάλ τελικό αποδέκτη έφερε τα πάνω κάτω, σημειώνοντας το 2-1! Η αναμέτρηση κυλούσε με την ΑΕΚ να αναζητεί εναγωνίως τον κενό χώρο, προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση. Με τη συμπλήρωση των 80 λεπτών, τίποτα δεν έδειχνε ότι μπορούσε να αλλάξει στην εικόνα, αλλά τα πάντα διαψεύστηκαν τρία λεπτά μετά. Τότε δηλαδή που ο Σκόκο κέρδισε πέναλτι και ο Μπλάνκο ευστόχησε από τα έντεκα βήματα. Τελικό σκορ 2-2 και ένας βαθμός για κάθε ομάδα.

Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Γελαδάρης, Κορδονούρης, Ζούνιορ, Ρουμπάκης, Σασιασβίλι, Ορφανός (54' Μπέτο), Βερπακόφσκις, Τσεσνάουσκις (39' Λεάλ), Φραγκουλάκης, Ρομάνο.

AEK (Nτούσαν Μπάγεβιτς):
Σάχα, Μαϊστόροβιτς, Σκόκο, Μπλάνκο, Αραούχο, Καράμπελας, Μαντούκα (77' Χέρσι), Ενσαλίβα (80' Γκερέιρο), Νέμεθ, Καφές, Γιάχιτς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x