Stoiximan Super League

Ολυμπιακός-Ηρακλής 1-1

Με γκολ του Βέλλιου στις καθυστερήσεις ο Ηρακλής ισοφάρισε 1-1 τον Ολυμπιακό και πήρε τον βαθμό στο "Καραϊσκάκη". Οι ερυθρόλευκοι που διαμαρτύρονται για γκολ του Μήτρογλου που ακυρώθηκε, είχαν ανοίξει το σκορ με τον Μαρέσκα. Θετικό αποτέλεσμα μετά από πολλά χρόνια απέναντι στους ''ερυθρόλευκους'' για τον ''Γηραιό''.

Με γκολ του Βέλλιου στις καθυστερήσεις ο Ηρακλής ισοφάρισε 1-1 τον Ολυμπιακό και πήρε τον βαθμό στο "Καραϊσκάκη". Οι ερυθρόλευκοι που διαμαρτύρονται για γκολ του Μήτρογλου που ακυρώθηκε, είχαν ανοίξει το σκορ με τον Μαρέσκα. Θετικό αποτέλεσμα μετά από πολλά χρόνια απέναντι στους ''ερυθρόλευκους'' για τον ''Γηραιό''.

Μέτριο το παιχνίδι στο μεγαλύτερο διάστημα, με πολλές φάσεις στο τελευταίο δεκάλεπτο. Εκτός του γκολ που ακυρώθηκε, σουτ του Ντουντού σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ και οι Θεσσαλονικείς είχαν καλές στιγμές πριν καταφέρουν τελικά να ισοφαρίσουν. Ξέμειναν από δυνάμεις οι ''ερυθρόλευκοι''-Θα συζητηθεί η απόφαση του Σταθόπουλου στη φάση του Μήτρογλου.

Το ματς

Πολύ ανοιχτά ξεκίνησαν τον αγώνα οι δύο ομάδες, ενδεχομένως και λόγω των πολλών απουσιών. Το γεγονός αυτό, ιδιαίτερα στους «ερυθρόλευκους», έφερε αλχημείες στις ενδεκάδες και επομένως, κενά. Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, τους Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλο και Ζεβλάκοφ, καθώς δεν υπήρχε τρόπος να καλυφθούν οι απουσίες. Από τον Ολυμπιακό έλειψαν οι ενέργειες από τον άξονα και η ανάπτυξη ήταν μονοδιάστατη από τα άκρα όπου ο Ηρακλής εμφανίστηκε ευάλωτος. Παπαστεριανός και Ντιέ κατάφεραν να ελέγξουν το κέντρο και να βγάλουν σε ορισμένες περιπτώσεις αντεπιθέσεις με τους Επστάιν, Ντίκα και Γιάντση. Οι παίκτες του «Γηραιού» δεν μπόρεσαν να κάνουν το ίδιο με τους Ραούλ Μπράβο και Γκαλίτσιο που δημιούργησαν αρκετά προβλήματα με τις πλαγιοκοπήσεις τους.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανοίξει το σκορ σε ένα σημείο του παιχνιδιού που ο ρυθμός είχε πέσει και οι καλές στιγμές είχαν σταματήσει. Τελικά ο Μαρέσκα ήταν ο άνθρωπος που έλυσε το «γόρδιο δεσμό» και με δυνατό μονοκόμματο σουτ στο 40’, μετά από προσπάθεια του Φετφατζίδη και κόντρα της μπάλας, άνοιξε το σκορ.

Δεν άλλαξε η εικόνα του παιχνιδιού στο δεύτερο μέρος, με τους Πειραιώτες να μην παίρνουν επιπλέον ρίσκο, αφού το σκορ ήταν υπέρ τους και αυτούς του Ηρακλή να μην μπορούν να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω. Ο Σάββας Κωφίδης προσπάθησε να αλλάξει τα πράγματα με την είσοδο των Ηλιάδη και Κονέ αντί του Ντιέ και του αρνητικού Μιλάνο. Όσο η ώρα περνούσε ήταν φανερό ότι δύσκολα θα άλλαζε κάτι στο «Γ.Καραϊσκάκης» και οι καλές στιγμές στο δεύτερο μέρος ήταν ελάχιστες. Όλα αυτά μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο, όταν ξαφνικά το παιχνίδι πήρε φωτιά. Ένα (κακώς) ακυρωθέν γκολ του Μήτρογλου, ένα δοκάρι από σουτ-φάουλ του Ντουντού και δύο σημαντικές ευκαιρίες για τον Ηρακλή, μέχρι να φτάσουμε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων που ο Βέλλιος εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα και με πλασέ, ισοφάρισε 1-1 σε ένα σημείο που δεν ήταν δυνατό να αντιδράσουν οι «ερυθρόλευκοι».

Σίγουρα θα γίνει πολύ μεγάλη συζήτηση για την απόφαση του Σταθόπουλου να δεχτεί την υπόδειξη του Γουργιώτη και να ακυρώσει το γκολ του Μήτρογλου. Το ριπλέι δεν δικαιώνει τον διαιτητή της αναμέτρησης, καθώς φαίνεται να καλύπτεται ο επιθετικός του Ολυμπιακού. Πέρα από αυτό πάντως, οι Πειραιώτες προδώθηκαν από τις δυνάμεις στους στο δεύτερο ημίχρονο. Παράλληλα, το σχήμα που εξ ανάγκης παρουσίασε ο Ζίκο δεν έδωσε την ευκαιρία στους «ερυθρόλευκους» να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ και να «καθαρίσουν» το ματς, όπως θα έκαναν πιθανώς παλιότερα, όταν και το ρόστερ τους ήταν σαφώς πληρέστερο.

Οι νεαροί παίκτες που χρησιμοποίησε ο Ζίκο είχαν καλή παρουσία, αλλά σίγουρα έδειξαν ότι δεν είναι σε θέση να πάρουν ένα παιχνίδι μόνοι τους. Από την άλλη μεριά, ο Ηρακλής, μπορεί να μην έκανε σπουδαία εμφάνιση, αλλά έκανε το αυτονόητο με βάση την εικόνα του παιχνιδιού. Βγήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο μπροστά και δικαιώθηκε με το γκολ του 17χρονου Βέλλιου.

Το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζίκο): Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Μπράβο, Μέλμπεργκ, Ζεβλάκοφ, Φετφατζίδης, Ντουντού, Α.Παπαδόπουλος, Νικλητσιώτης (72'Σοϊλέδης), Μαρέσκα (68'Λεντέσμα, 84'Γ.Παπαδόπουλος), Μήτρογλου.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Κωφίδης): Κοβαλέφσκι, Παπαζαχαρίας, Μάρτος, Ντιέ (51'Ηλιάδης), Έπσταϊν, Παπαστεριανός, Κατσαμπής, Γιαννούλης, Ντίκα (81'Βέλλιος), Μιλάνο (59'Κονέ), Γιάντσης.

Διαιτητές: Σταθόπουλος (Αχαΐας), Τάτσης (Ηπείρου), Γουργιώτης (Φθιώτιδας

Επιμέλεια: Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x