Stoiximan Super League

Κούπερ: «Να κερδίσουμε το ντέρμπι»!

Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ θα κάνει ντεμπούτο στον πάγκο του Άρη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ο ίδιος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα (20/11), ενόψει του τοπικού ντέρμπι, ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Είμαστε πολύ αισιόδοξοι και έχουμε σκοπό να κερδίσουμε, Ξέρω πολύ καλά τη σημασία του ματς, με σταματάν παντού και με προτρέπουν για το καλύτερο δυνατό»

Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ θα κάνει ντεμπούτο στον πάγκο του Άρη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ο ίδιος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα (20/11), ενόψει του τοπικού ντέρμπι, ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Είμαστε πολύ αισιόδοξοι και έχουμε σκοπό να κερδίσουμε, Ξέρω πολύ καλά τη σημασία του ματς, με σταματάν παντού και με προτρέπουν για το καλύτερο δυνατό»

Ο Αργεντινός τεχνικός μίλησε για τη δουλεία που έκανε όσο καιρό είναι στην ομάδα και αναφέρθηκε στη φιλοσοφία των «κιτρίνων» τονίζοντας πως: «Έχουμε δουλέψει πολύ αυτές τις δέκα μέρες. Δεν έχουμε κάποια μαγική συνταγή. Προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας και να εντοπίσουμε τις αδυναμίες του αντιπάλου για να "χτυπήσουμε" σε αυτές. Έχουμε αλλάξει ορισμένα πράγματα σε θέματα τακτικής και αντίληψης. Ξέρουμε ότι παίζουμε με μία ομάδα που ποντάρει στη δύναμη και την πίεση. Η φιλοσοφία μας είναι να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια»

Ο Κούπερ μίλησε και για τους ποδοσφαιριστές του επισημαίνοντας ότι: «Είμαστε πολύ ευτυχείς με την ανταπόκριση που έχουν δείξει οι ποδοσφαιριστές. Δίνουν τα πάντα, υπερβάλλουν τον εαυτό τους και πιστεύουμε ότι αυτό θα έχει αποτέλεσμα στο γήπεδο. Σε γενικές γραμμές η φιλοσοφία μου είναι πως όταν φθάνουμε σε μία ομάδα δίνουμε ίσες ευκαιρίες σε όλους. Αυτή την στιγμή, βέβαια, δεν μπορούμε να αλλάξουμε την ομάδα σε μεγάλο βαθμό. Θα συνεχίσουμε περίπου όπως είμαστε και στην πορεία ίσως αλλάξουν κάποια πράγματα». Ο νέος προπονητής του Άρη μίλησε και για τον Σεμπαστιάν Αμπρέου, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει σε ελληνικό έδαφος αύριο: «Αν έρθει, όπως υπολογίζουμε και όπως πιστεύουμε, ξεκούραστος και με ενθουσιασμό για το παιχνίδι, παρόλο που θα αφιχθεί την τελευταία στιγμή, θα τον πάρουμε μαζί μας. Θα το συζητήσουμε και θα δούμε».

Για τη μέχρι τώρα, εικόνα της ομάδας, ο κ. Κούπερ δήλωσε πως: «Έχω μία εικόνα καλή. Η ομάδα διαθέτει καλούς παίκτες, έχει πνεύμα και όρεξη για δουλειά. Σε γενικές γραμμές έχουμε καλή ομάδα και έφτασε η ώρα να το δείχνει αυτό σε κάθε παιχνίδι. Δεν υπάρχει κέρδος να λες "μου λείπει αυτό ή εκείνο". Αυτό που έχουμε τη δεδομένη στιγμή είναι το καλύτερο. Υπάρχουν πράγματα που οι ποδοσφαιριστές τα έχουν ήδη καταλάβει. Χρειάζεται βέβαια δουλειά για μερικά ακόμη πράγματα. Η μεγαλύτερη απαίτησή μου από κάθε ομάδα μου είναι να έχουν ανταπόκριση οι ποδοσφαιριστές, να δίνουν τα πάντα σε προπονήσεις και παιχνίδι. Τη δεδομένη στιγμή αυτό το βλέπω».

Στη συνέχεια ανέφερε επιπλέον ότι: «H πίεση είναι αυτή που σε κάνει να έχεις στόχους και σε κρατάει ζωντανό στο ποδόσφαιρο. Έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ. Η απαίτηση είναι να βάλουμε ένα γκολ με τον ΠΑΟΚ και να μη δεχτούμε κανένα».

O 54χρονος τεχνικός μίλησε με βεβαιότητα και επισήμανε ότι: «Kάποια στοιχεία της ομάδας του Κούπερ πρέπει να τα δούμε από αυτήν την Κυριακή. Σίγουρα, όμως, πρέπει να γίνει αυτό από τα επόμενα παιχνίδια».

O πρώην τεχνικός της Ίντερ δεν δίστασε να συγκρίνει το ντέρμπι της Ιντερ με τη Μίλαν, μ' αυτό της Κυριακής ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ: «Αισθάνομαι πως εδώ ζούμε περισσότερο τα... προεόρτια του αγώνα. Σε διεθνές επίπεδο είναι πιο φημισμένο το ντέρμπι του Μιλάνου. Εδώ βλέπω πως ο κόσμος το ζει περισσότερο, υπάρχει μεγαλύτερος φανατισμός και απαίτηση απ΄ό,τι στην Ιταλία».

Τέλος, ο προπονητής του Άρη τόνισε ότι: «Εγώ είμαι ο υπεύθυνος της ομάδας για να δώσουν τα μέλη της το μεγαλύτερο που μπορούν. Δεν είμαι εγώ το αστέρι της ομάδας. Η λάμψη και το αστέρι είναι η ομάδα».

Επιμέλεια: Φίλιππος Παναγιώτου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x