Παλαιότερες

Ντέρμπι είναι, θα περάσει

SportDay

Πλέον τα διαιτητικά λάθη ή και τις εύνοιες προς τη μία ή την άλλη ομάδα (που τυγχάνει η μία και η άλλη να είναι οι εξής δύο: Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός) θα τα μετράμε όχι με τα περιστατικά, αλλά με το κιλό σαν να είναι κιμάς. Πόσα κιλά ευνοηθήκατε εσείς τις προάλλες; Για να δούμε αν η δική μας εύνοια «ζυγίζει» το ίδιο. Κι ο κιμάς οφείλει να κόπτεται παρουσία του πελάτη: «Ηταν μεν πεντακάθαρο γκολ που ακυρώθηκε, αλλά ήσασταν μπροστά στο σκορ, οπότε ας προσέχατε, ενώ εμάς δεν μας έδωσε πέναλτι με το σκορ 1-1».

«Ναι, αλλά πόσα παιχνίδια έχετε παίξει φέτος με παίκτη παραπάνω και πόσα με παίκτη λιγότερο;». Κάπου εκεί θα πέσουν στο τραπέζι λαϊκές ρήσεις («στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί»), πάντα ένα μαχαίρι θα «πρέπει να φτάσει στο κόκαλο», θα κάνουμε και μια τριμελή επιτροπή από 5-6 άτομα για να βελτιώσουμε την εικόνα της διαιτησίας και θα πάμε για ύπνο ήσυχοι.

Ασχέτως τι γίνεται στα υπόλοιπα παιχνίδια, ποιος σφάζεται, ποιος κατακρεουργείται, ποιος χειρουργείται και σε ποιανού την τσέπη έχουν βάλει το χέρι και του κλέβουν το πορτοφόλι, τα κλειδιά, μέχρι και τη φόδρα του παντελονιού. Τούμπα - Ιράν - Καβάλα - Βιετνάμ.

Οσο για το επερχόμενο ντέρμπι, τα πάντα έχουν ξεκινήσει όπως ακριβώς προβλεπόταν, χωρίς καμία απολύτως πρωτοτυπία: η κουβέντα για τη διαιτησία είναι στο φόρτε της, ο Σωκράτης Κόκκαλης πήγε στου Ρέντη κι άρχισε τα επικολυρικά (σκοτώστε τους, φάτε τους τη σπλήνα και περάστε τα μάτια τους χάντρες στο κομπολόι μου ή κάπως έτσι), οι οργανωμένοι του Παναθηναϊκού ζήτησαν ανοικτή προπόνηση εν όψει του ντέρμπι «για να ενισχύσουν την ομάδα με κόσμιο τρόπο και συνθήματα που προάγουν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό», κάποιοι ακούνε Καραϊσκάκη και φαντασιώνονται Ριζούπολη, ο ένας θέλει πολύ να σκοράρει, ο απέναντι είναι σίγουρος ότι θα σκοράρει, οι παλαίμαχοι που «έχουν φάει τα ντέρμπι με το κουτάλι της σούπας» θα βγουν παγανιά όλη την εβδομάδα και θα συγκινηθούν on camera (επειδή θα μπει ένα σκουπιδάκι στο μάτι τους) και όλα θα πάνε περίφημα.

Βολεύει κιόλας που σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ γίνονται τα παιχνίδια την ίδια μέρα και δίπλα δίπλα, ώστε να κινητοποιηθεί ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός προς μια κατεύθυνση και να μην τρέχουμε από δω κι από κει κρατώντας τα πηλίκια με το ένα χέρι και το κινητό με το άλλο. Ντέρμπι είναι, θα περάσει. Σαν το ακραίο καιρικό φαινόμενο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x