Stoiximan Super League

Είναι εδώ!

Μπορεί το ενδιαφέρον να είναι στραμμένο στις διοικητικές εξελίξεις, όμως η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και απέδειξε ότι και αγωνιστικά είναι ζωντανή! Ο Μαντούκα (49’) το γκολ της Ένωσης που πήρε βαθμολογική ανάσα ενώ την ευκαιρία να ξεφύγει κι άλλο στην τρίτη θέση έχασε ο «Δικέφαλος του Βορρά». «Στη βαθμολογική κατάσταση που είμαστε, κάθε ματς είναι ντέρμπι για εμάς» ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Μπορεί το ενδιαφέρον να είναι στραμμένο στις διοικητικές εξελίξεις, όμως η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και απέδειξε ότι και αγωνιστικά είναι ζωντανή! Ο Μαντούκα (49’) το γκολ της Ένωσης που πήρε βαθμολογική ανάσα ενώ την ευκαιρία να ξεφύγει κι άλλο στην τρίτη θέση έχασε ο «Δικέφαλος του Βορρά». «Στη βαθμολογική κατάσταση που είμαστε, κάθε ματς είναι ντέρμπι για εμάς» δήλωσε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.



Γράφει ο Κώστας Μιαούλης

Με μαέστρο τον Νάτσο Σκόκο και τον Γουστάβο Μαντούκα σε ρόλο εκτελεστή, η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει το ματς με τον ΠΑΟΚ και να φτάσει στην 4η φετινή εντός έδρας νίκη της. Μετά από ένα πρώτο μέρος, όπου ο Δικεφάλος του Βορρά είχε σαφή υπεροπλία και απώλεσε τη μεγάλη ευκαιρία για να μπει μπροστά στο σκορ με τον Μουσλίμοβιτς, η «Ένωση» χτύπησε με το «καλημέρα» στο δεύτερο μέρος. Εκεί που ο Νάτσο Σκόκο, αφού πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια των Βιτόλο και Γκαρσία, σέρβιρε το γκολ, που έκρινε τη συνάντηση, στον Μαντούκα.

Ο ΠΑΟΚ ξόδεψε το πρώτο μέρος έχοντας την υπεροχή και θέλοντας να κρατήσει το τέμπο του αγώνα. Αυτό το έπραξε από τη στιγμή που είχε τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή και κατάφερνε να παίρνει όλες τις μονομαχίες και πάνω απ’ όλα να κρατάει την ΑΕΚ μακριά από την περιοχή του. Όμως, πλην της ευκαιρίας του Βόσνιου, δεν είχε άλλη φάση που ν’ απείλησε σοβαρά.

Στο δεύτερο μέρος, όμως, το σκηνικό άλλαξε άρδην και χάρη στο τέρμα του Μαντούκα, αλλά χάρη και στην έμπνευση του Μπάγεβιτς να πάει σε ένα 4-4-1-1 με τον Σκόκο να έχει πιο κοντινή απόσταση με τον Μπλάνκο στη μεγάλη περιοχή και να κινείται περιμετρική αυτής. Έτσι, στην πρώτη φάση που έγινε κάτοχος της σε τέτοιο σημείο ο Σκόκο, έγινε και ουσιαστικός. Η ΑΕΚ στο 65΄μετά την κεφαλιά του Χέρσι σε σέντρα του Μαντούκα, αλλά και με το δοκάρι του Σκόκο στο 74΄ είχε την ευκαιρία να φτάσει σε ένα μεγαλύτερο σκορ. Ο ΠΑΟΚ σε καμία περίπτωση στο δεύτερο μέρος δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός, παρά την κίνηση του Σάντος να ρίξει και τον Παπάζογλου δίπλα στο Μουσλίμοβιτς στο τέλος του ματς.

Τα καθοριστικά σημεία του αγώνα ασφαλώς ήταν η απόκρουση του Σάχα στο 45΄στο σουτ του Μουσλίμοβιτς και το γκολ της ΑΕΚ στην πρώτη συντονισμένη προσπάθεια στο δεύτερο μέρος. Καλή εμφάνιση για τη νικήτρια έκαναν και οι Γκέντζογλου και Καράμπελας. Πάντως όσο υφίσταται το πρόβλημα της εγκατάλειψης της μεγάλης περιοχής από τον Μπλάνκο, η ΑΕΚ θα ταλαιπωρείται, όπως στο πρώτο μέρος.

Το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Γκέντσογλου (68'Ζεράλντο), Αραούχο, Μαϊστόροβιτς, Καράμπελας, Μάκος, Καφές, Μαντούκα, Χέρσι (78'Λεονάρντο), Σκόκο, Μπλάνκο (90'Γκερέιρο)

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Αραμπατζής, Γκαρσία (81'Παπάζογλου), Βιτόλο, Τσιρίλο, Μουσλίμοβιτς, Κοντρέρας, Λίνο, Φωτάκης (60'Κουτσιανικούλης), Βιεϊρίνια, Ίβιτς

Διαιτητές: Σταθόπουλος (Αχαΐας), Ακρίβος (Αθηνών), Ευθυμιάδης (Πιερίας)
Στάδιο: OAKA

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x