Παλαιότερες

Σιγά μη λείπανε

SportDay

Mε τον έναν θα ήθελες να βγεις βόλτα στα πιο χλιδάτα κλαμπ (σ' αυτά που κανονικά τρως... πόρτα απ' τη στιγμή που λες στον ταξιτζή τη διεύθυνση) και να σου γνωρίζει γκόμενες. Με τον άλλο να λιώσεις στο Playstation, παίζοντας μέχρι το πρωί. Τον Κριστιάνο θα έπρεπε να τον περιμένεις κανένα τρίωρο να στρώσει το μαλλί και να βάλει ενυδατική κρέμα. Ο Λιονέλ θα φόραγε μια φόρμα, ένα φούτερ και θα την έπεφτε στα Φουντούνια μέχρι να ετοιμαστείς εσύ. Και τους δύο, πάντως, πολύ θα τους ήθελες στην ομάδα σου να κάνουν αυτά τα πράγματα που κανείς άλλος δεν μπορεί να κάνει.

Αυτό το σενάριο όμως ανήκει στο «Football Manager», στο Fifa, στο Pro ή οπουδήποτε αλλού κι όχι στον πραγματικό κόσμο. Διότι σήμερα το απόγευμα στο «Καμπ Νόου» ο Λιονέλ θα είναι στη θέση του με το «10» της Μπάρτσα στην πλάτη κι ο Κριστιάνο με το «9» της Ρεάλ. Μας λαχτάρισαν είναι η αλήθεια και οι δυο για το αν θα προλάβουν ή όχι το «clasico», αλλά παιχνίδι Μπάρτσα - Ρεάλ χωρίς τους δύο αυτούς κυρίους είναι σαν αστακομακαρονάδα χωρίς αστακό και χωρίς μακαρόνια.

Ο Μέσι εισέπραξε τις γνωστές κλοτσοπατινάδες στο «Σαν Μαμές» από τους «δαντελένιους» αμυντικούς της Μπιλμπάο, ο Κριστιάνο πριν από δυο μήνες μάζεψε «χάδια» από τους ευγενείς Γάλλους της Μαρσέιγ και το κακό ολοκληρώθηκε λίγες μέρες μετά, στο παιχνίδι της Πορτογαλίας με την Ουγγαρία. Αν θέλετε να βάλετε και λίγο gossip για να νοστιμίσει το γλυκό, προσθέστε και μια μεζούρα από τον μάγο που προσέλαβε η Πάρις Χίλτον για να τον «τιμωρήσει», επειδή την ατίμασε και δεν είχε καμιά πρόθεση να την αποκαταστήσει.

Για το ποιος είναι καλύτερος του άλλου θα αφήσουμε την ιστορία να αποφανθεί σε καμιά δεκαπενταριά χρόνια. Αυτά που ξέρουμε με σιγουριά είναι τα όσα έχουν καταφέρει έως τώρα. Ο Πορτογάλος οργίασε τη σεζόν 2007-2008, ξεπέρασε τα 40 γκολ με τη φανέλα της Μάντσεστερ, πήρε Champions League και πρωτάθλημα στην Αγγλία, φυσιολογικά πήρε και τον τίτλο του κορυφαίου της χρονιάς.

Την επόμενη χρονιά δεν τα πήγε κι άσχημα, ξαναπήρε πρωτάθλημα, έφτασε στον τελικό του Champions League, αλλά βρήκε μπροστά τον Μέσι στο δικό του momentum: ο Αργεντινός έκανε «παπάδες» με τη σειρά του, πήρε τρεμπλ (βάζοντας μάλιστα γκολ στον τελικό με τη Μάντσεστερ με κεφαλιά (!) στην πλάτη του Φέρντιναντ (!) και –εκτός συγκλονιστικού απροόπτου– θα πάρει εκείνος το βραβείο του καλύτερου της χρονιάς.

Και ζήσαμε εμείς καλά κι εκείνοι καλύτερα. Διότι ο μεν Κριστιάνο έγινε η ακριβότερη μεταγραφή της ιστορίας, πηγαίνοντας στη Ρεάλ με το... ευτελές αντίτιμο των 94 εκατομμυρίων ευρώ και ετήσιο συμβόλαιο που ισοδυναμεί με το δώρο Χριστουγέννων των μισών Ελλήνων συνταξιούχων, ο δε Μέσι είδε ένα πρωί τον Λαπόρτα στην πόρτα του να κρατάει το καινούργιο του συμβόλαιο με γενναία αύξηση αποδοχών και γενναία αύξηση της ρήτρας.

Αν κάποιος ήθελε να τους αγοράσει αύριο το πρωί και τους δύο, θα χρειαζόταν να δώσει στις ομάδες τους πάνω από 1 δισ. 300 εκατομμύρια ευρώ –χώρια τα δικά τους χρήματα. Και δεν αγοράζεις καλύτερα τις μισές ομάδες της Premier και τις μισές της Primera, να περνάει και όμορφα η ώρα σου;

Επίσης, επειδή είχαμε μεγάλο νταλκά στην καρδιά –κι εμείς κι αυτοί και οι διαφημιστές– από το άγχος του πώς θα γίνει Μουντιάλ στη Νότια Αφρική χωρίς την Πορτογαλία του Κριστιάνο και την Αργεντινή του Μέσι, πέρασε ο κίνδυνος. Η Πορτογαλία πήγε κωλόφαρδα, η Αργεντινή πήγε σπρωχτά, οι οικονομικοί παράγοντες του πλανήτη ξεφύσηξαν ανακουφισμένοι και οι δύο κύριοι μπορούν να έχουν την προσοχή τους στραμμένη στο «clasico». Και να ξεκινήσουν ουσιαστικά τη χρονιά από σήμερα, αφού μέχρι τώρα υπήρχαν και δεν υπήρχαν.

Ο Μέσι εμφανίζεται άκεφος και ανόρεκτος στα περισσότερα φετινά παιχνίδια, δεν κάνει πολλές μπούκες, δεν δίνει πολλές... σακούλες στους αμυντικούς, δεν είναι ο Μέσι που αγαπήσαμε, δεν έλειψε σε κανέναν στο 2-0 με την Ιντερ. Ο Ρονάλντο ξεκίνησε ορεξάτος, με παιχνίδι και γκολ, αλλά η κακιά η ώρα κι ο κακός ο μάγος τον άφησαν στα πιτς. Οι θεωρίες κάπου εδώ τελείωσαν.

Παράσταση νίκης δεν προβλέπεται. Σήμερα έχει Καταλωνία vs Μαδρίτης. Η πρωταθλήτρια εναντίον της wannabe πρωταθλήτριας. Λιονέλ Μέσι vs Κριστιάνο Ρονάλντο. Εκατομμύρια μάτια θα είναι κολλημένα πάνω τους. Ε, και; Πρώτη φορά θα είναι ή τελευταία;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x