Παλαιότερες

Αρωμα ΝΒΑ μέσα στη λάσπη

SportDay

Επί 30 λεπτά, ο Λίνας Κλέιζα ήταν παρών-απών στην Ορλεάνη, λες και συμμετείχε με λευκή απεργία στο πένθος του χαροκαμένου Τσίλντρες: 0 πόντοι με 0/5 σουτ, ολοστρόγγυλα κουλουράκια της λαμπρής, ασορτί με την απόδοση του υπόλοιπου Ολυμπιακού. Οσο οι συμπαίκτες του πάσχιζαν να νικήσουν τον ενθουσιασμό των Γάλλων με μπροστάρη τον Χαλπερίν, ο Κλέιζα πάλευε να ξεπεράσει τον κακό του εαυτό.

Οταν όμως ο πληθωρικός Λιθουανός ζεστάθηκε, τα δεδομένα άλλαξαν σε χρόνο (κάτι παραπάνω από) μηδέν. Ρεσιτάλ σαν αυτό που έδωσε στη δ' περίοδο του αγώνα με την Ορλεάν ο Κλέιζα έχουμε δει μόνο στο ΝΒΑ: τους 19 πόντους του τους έβαλε με 5/6 σουτ μέσα σε έξι αγωνιστικά λεπτά!

Στην Αμερική θα έκαναν αυτό το εξάλεπτο σημαία και θα το διαφήμιζαν μέχρι υπερβολής, σαν απαύγασμα της ατομικής πρωτοβουλίας και αποθέωση του απρόβλεπτου. Γι' αυτό έδωσε ο Ολυμπιακός ένα σκασμό λεφτά τον Κλέιζα, για να παίρνει στις πλάτες του το κάρο όποτε αυτό κολλάει στη λάσπη. Και για να σκορπίζει άρωμα ΝΒΑ στο πέρασμά του.

Την τελευταία πινελιά πρόσθεσε στον καμβά ο Γιάννης Μπουρούσης, με τρία καρφώματα στα τελευταία λεπτά και με μια τάπα καθοριστικής σημασίας όταν οι Γάλλοι επιχείρησαν το σουτ της ισοφάρισης στο 81-84.

Το κουαρτέτο των πρωταγωνιστών συμπλήρωσε ο Θοδωρής Παπαλουκάς, όχι με τρίποντα αυτή τη φορά, αλλά με καταιγίδα από ασίστ (14). Η αντεπίθεση του Ολυμπιακού ξεκίνησε από το 59-45 και ολοκληρώθηκε με την κόρνα της λήξης. Το σκορ της δ' περιόδου ήταν 30-18 υπέρ της ελληνικής ομάδας…

Θα ήταν βέβαια καλύτερα για τους «κόκκινους» αν η απόδοση της ομάδας ήταν εξαρχής καλή και η νίκη εύκολη, χωρίς άγχος, χωρίς ιδρώτα και χωρίς ηρωισμούς. Αλλά ο Ολυμπιακός μπήκε στο γήπεδο μεθυσμένος από τη νίκη επί του Παναθηναϊκού και απροετοίμαστος για πόλεμο. Η Ορλεάν μυρίστηκε ψητό και τα 'δωσε όλα για να χαρίσει μια νίκη στο διψασμένο για χειροκρότημα (και θαυμάσιο, όπως παντού στη Γαλλία) κοινό της. Της τη στέρησε ο οίστρος του Κλέιζα. Οσο αυτός κοιμόταν, ροχάλιζε μαζί του σύσσωμος ο Ολυμπιακός.

Τα κοκόρια του Γιαννάκη γεννάνε τώρα τελευταία. Το μάλλον απρόσμενο «διπλό» της Παρτίζαν στη Μάλαγα έκανε λιγότερο δύσπεπτη την ήττα του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι και ταυτόχρονα πολλαπλασιάζει τις ελπίδες του για πρωτιά στον όμιλο. Αυτή θα κριθεί στο ντέρμπι της ερχόμενης εβδομάδας με την ομάδα του Γιώργου Πρίντεζη στο Φάληρο, αλλά και στο γεμάτο παγίδες ταξίδι των δύο μνηστήρων στη Λιθουανία.

Εάν ο Ολυμπιακός πετύχει δύο νίκες στους επόμενους αγώνες του (με Ουνικάχα μέσα, Λιέτουβος έξω) θα πλησιάσει πολύ στον στόχο του. Μοιάζει, πάντως, απίθανο να καλύψει και το -22 της ήττας του στην Ανδαλουσία.

Το Μαρούσι έχασε και στη Μόσχα, αλλά πάλεψε αξιοπρεπώς και δικαίωσε για πολλοστή φορά τη συμμετοχή του στην Ευρωλίγκα. Εάν είχε νικήσει την ΤΣΣΚΑ στην Αθήνα, θα ήταν τώρα μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης, αφού η Λοτομάτικα καταρρέει. Δύσκολα, όμως, θα την προφτάσει, ακόμα και αν τη νικήσει στη Ρώμη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x