Παλαιότερες

Ζητείται επειγόντως νέος προπονητής…

SportDay

Xάζευα το χθεσινό εμπνευσμένο πρωτοσέλιδο της «Score Live» και αναρωτιόμουν αν ο αγνός οπαδός της ΑΕΚ πρέπει να στενοχωριέται για την ήττα της ομάδας του από την Εβερτον ή να ευχαριστεί τον Θεό, διότι στάθηκε η αφορμή για τη δημιουργία ενός πραγματικού αριστουργήματος. Η ήττα γέννησε αληθινή, ατόφια τέχνη.

Η έγκριτη εφημερίδα, επηρεασμένη σαφώς απ' το πνεύμα των εορτών, που αρχίζει να πλανάται στον αέρα όπως ο Η1Ν1, έστειλε γράμμα στον Αγιο Βασίλη των Κροίσων κι αφού τον ενημέρωσε χαρτί και καλαμάρι για την κατάσταση στην ΑΕΚ, του ζήτησε να μην ξεχάσει να φέρει άμα τω ερχομώ του τουλάχιστον τα απαραίτητα.

Οχι γάλα, τυρί, Καμπά, αλλά πέντε συνηθισμένα δώρα. Διάβασε και απόλαυσε:

«Ολα τα 'χαμε, το ροτέισον μας μάρανε. Οι βασικοί έμειναν στον πάγκο κι όταν μπήκαν ήταν ήδη αργά. Πάει και η Ευρώπη, αλλά μην μπερδεύεστε. Ο Μπάγεβιτς δεν φταίει ποτέ. Κύριε Κοζώνη, μην ξεχάσεις να φέρεις: 1. Λεφτά 2. Νέους παίκτες 3. Γήπεδο 4. Προπονητικό κέντρο 5. Εναν προπονητή».

Επειδή δεν υπήρχε χώρος στο πρωτοσέλιδο της «Score» για το πιο σημαντικό, το Νο 6 θα το γράψω εγώ. «Dear Santa Μπομπ, αν δεν σου είναι βάρος όπως έρχεσαι από την Καισαρεία (προάστιο του Σικάγο, χτισμένο από την κατασκευαστική του Μπάμπη), φόρτωσε στο έλκηθρο με τους ταράνδους και ένα χριστιανό, ο οποίος θα έχει το Νο 1 για να μπορεί να κάνει τα υπόλοιπα 4. Αυτά για τώρα and God curse Panoutsos».

Παραμένω στο μέτωπο της δοκιμαζόμενης ΑΕΚ, διότι πρέπει επιτέλους να δοθεί μια απάντηση στο μεγάλο ερώτημα: γιατί ο Μπάγεβιτς στο παιχνίδι με την Εβερτον αποφάσισε να αφήσει στον πάγκο τους πρωτοκλασάτους παίκτες του;

Διάβασα πολλές θεωρίες για το θέμα, όμως μόνο μία με γοήτευσε. Αυτή της «Ωρας των Σπορ»: «Ο Μπάγεβιτς έδειξε σε όλους στο α' μέρος γιατί επιμένει σε κάποιους παίκτες». Συγκλονίστηκα. Βέβαια, επειδή στο β' ημίχρονο ο Ντούσαν έριξε στον αγώνα τα δυνατά χαρτιά του, φοβάμαι ότι το σατανικό του σχέδιο πήγε στράφι και το μήνυμα δεν ελήφθη απ' όλους.

Γι' αυτό μια καλή ιδέα θα ήταν ο Μπάγεβιτς να επιμείνει στη συγκεκριμένη τακτική μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Να διαλέξει δηλαδή 8-9 παίκτες τους οποίους θεωρεί αναντικατάστατους και να τους αφήνει στον πάγκο μέχρι να πειστεί και ο τελευταίος Βασιλάκης απ' το Καματερό για ποιο λόγο επέμενε τόσο καιρό σ' αυτούς.

Στο σημείο αυτό θέλω να μοιραστώ το μικρό μου μυστικό με τους φίλους της ΑΕΚ, για να τους ανεβάσω ψυχολογικά. Θα προέτρεπα τα αγόρια μου, όταν τους παίρνει από κάτω και φτάνουν στα πρόθυρα της κατάθλιψης εξαιτίας της κακής πορεία της ΑΕΚ, να κλείνονται σε ένα δωμάτιο, να χαμηλώνουν το φως και να διαβάζουν τον Γιώργο Κοσμά στην «Εξέδρα». Θα βρουν την υγειά τους έτσι.

Εγραψε χθες ο καλός μου: «Είναι θλιβερό να βλέπει κανείς μια μέτρια αγγλική ομάδα όπως είναι η Εβερτον να παίζει στο 30%-40% (σε τρεξίματα και δύναμη) και να μην μπορεί η ΑΕΚ να την κοντράρει. Οχι γιατί δεν ήθελαν οι παίκτες της, αλλά επειδή δεν ήξεραν πώς να το κάνουν. Δεν πάει καιρός από τότε που η ΑΕΚ έπαιρνε πρωτάθλημα μέσα στο γήπεδο (και το έχανε στα χαρτιά) και νικούσε τη Μίλαν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Κι όμως, έχει αλλάξει τόσο πολύ ο χαρακτήρας της, που φτάνει να έχει σήμερα τους ίδιους στόχους με τον Πανιώνιο, τον Εργοτέλη και την Καβάλα».

Εγώ ήδη νιώθω καλύτερα. Διαβάζοντας τον Κοσμά πιστεύεις ότι μέχρι να (ξανα)έρθει ο Μπάγεβιτς στην ΑΕΚ και τα καταστρέψει όλα, η ομάδα είχε πάρει καμιά δεκαριά σερί πρωταθλήματα, έπαιζε λίγο καλύτερη μπάλα από την Αρσεναλ και στην Ευρώπη έκανε πορείες λίγο χειρότερες από εκείνες της Μπαρτσελόνα.

Τελειώνεις την ανάγνωση, μένεις με αυτή την εντύπωση και αναθαρρεύεις. Λες «δεν μπορεί, σαν περάσει ο τυφώνας Μπάγεβιτς η ΑΕΚ θα επιστρέψει στα συνηθισμένα: τη συλλογή τίτλων».

Ελλοχεύει, βέβαια, ο κίνδυνος, ακόμα κι αν φύγει ο Ντούσαν, να μη δούμε άσπρη μέρα εξαιτίας Θεού, αν αποφασίσει τελικά να καταστρέψει τον κόσμο και κατά συνέπεια και την ΑΕΚ το 2012.

(Ο Καραλής ισχυρίζεται ότι αν κάτι τέτοιο συμβεί, θα αποδειχτεί ότι ο Υψιστος είναι μπροστινός του Θεμιστοκλή και ο σκοπός του θα είναι ένας: να ολοκληρώσει το έργο που άφησε στη μέση η διοίκηση Νικολαΐδη).

Στον Ολυμπιακό, αγαπητέ αναγνώστη, οι φίλοι και κυρίως οι φίλες της ομάδας δεν μπορούν ακόμα να βγάλουν απ' το μυαλό τους την «πικάντικη» δήλωση του Κώστα Μήτρογλου «Το γκολ είναι σαν το σεξ».

Για να καταλάβεις, η θεία Λουκρητία μαζί με δύο λεβεντοκοπέλες φίλες της μόλις διάβασαν την ατάκα του Κώστα δεν κρατήθηκαν. Πάνω στη φούντωση της στιγμής πήγαν να βγάλουν δελτίο στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού και ζήτησαν απ' τον Αλεξανδρή να τις κάνει σέντερ φορ, μπας και δουν χαρά στο τέρμα τους...

Και στο target group των 25χρονων κορασίδων, όμως, η δήλωση του Κώστα προκάλεσε έντονη αναστάτωση. Το σχόλιο της λαμπερής Ντέπυς Γκολεμά στο «Φως» είναι ενδεικτικό:

«Οσο ζεις μαθαίνεις, γιατρέ! Το γκολ είναι το ίδιο με το σεξ. Δεν το λέω εγώ, το παιδί με το 45άρι που σκοράρει το λέει. Δηλαδή, να συμπεράνω ότι την Κυριακή ήταν απανωτοί οι οργασμοί».

Ντεπούλα μου, συμπάσχω μαζί σου. Τι φωτιές μας άναψε το παλιόπαιδο ο πιστολέρο στα καλά καθούμενα! Κολαστήκαμε μεγάλοι άνθρωποι…

(Το «μεγάλοι» το γράφω για μένα και τις συμμαθήτριες του Ζερβάκη. Η Ντέπυ μου είναι μπουμπούκι ακόμα).

Σωτήρης Φελαϊνίνης

Ο μικρός έγινε πια άνδρας. Ο «εφοπλιστής» Σωτήρης Φελαϊνίνης, το μεγάλο αστέρι του Παναθηναϊκού, είναι έτοιμος να πάρει την ομάδα στις πλάτες του και να την οδηγήσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οταν με το καλό συμβεί αυτό, θα αφιερώσει την «κούπα» στον μέντορά του, τον Ζοσέ Πεσέιρο. Ο Κώστας μου θα τον λατρέψει…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x