Παλαιότερες

To πρόβλημα δεν ήταν η Πόλη, αλλά η συνήθεια

SportDay

Το χθεσινό ματς με τη Γαλατά ήταν το τρίτο στη σειρά που δεν κέρδισε ο Παναθηναϊκός και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα που προκύπτει από τη χθεσινή ήττα. Επιπλέον, αν δούμε τα ματς που έχει δώσει ο φετινός ΠΑΟ και είχαν μεγάλο βαθμό δυσκολίας, τότε θα διαπιστώσουμε ένα ακόμα πρόβλημα. Δύο παιχνίδια με την Ατλέτικο Μαδρίτης, δύο εύκολες ήττες. Και στη Μαδρίτη έχουν να το λένε ότι αν δεν είχε βρεθεί ο ΠΑΟ στον δρόμο τους, έτσι όπως είναι φέτος δύσκολα θα είχαν μπει στους ομίλους.

Αλλωστε, από τότε δεν έχουν κάνει άλλη νίκη στην Ευρώπη κι ας έχουν παίξει δύο φορές με τον ΑΠΟΕΛ! Οσο δε για το ισπανικό πρωτάθλημα, προς το παρόν προσπαθούν ν' αποφύγουν τον υποβιβασμό. Αλλα δύο δύσκολα ματς στο Γιουρόπα Λιγκ για τον Παναθηναϊκό του Τεν Κάτε με αντίπαλο τη Γαλατασαράι, άλλες δύο ήττες. Διά περιπάτου στο ΟΑΚΑ, πιο δύσκολα στην Πόλη χθες.

Και στο ελληνικό πρωτάθλημα δύο σοβαρά ματς για τους «πράσινους» στις 12 πρώτες αγωνιστικές. Εύκολη ήττα στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπιακό, μάλλον από τα δεύτερα του Ολυμπιακού, και μία μόνο νίκη για να καμαρώνει, αυτή κόντρα στην ΑΕΚ. Ποια ΑΕΚ, βέβαια, θα αναρωτηθεί κανείς...

Εστω μία νίκη επί της φετινής ΑΕΚ, που παλεύει να μπει στα πλέι οφ. Ο Παναθηναϊκός μέχρι τώρα έχει δώσει 22 επίσημα ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη και το μοναδικό για το οποίο μπορεί να καμαρώνει είναι ένα, αυτό με την ΑΕΚ.

Αυτό είναι το πρόβλημα για τους «πράσινους» και όχι τόσο το ότι έχασαν χθες από τη Γαλατά 1-0. Με εικόνα ομάδας που αδυνατεί να νικήσει οποιονδήποτε καλό αντίπαλο, ο Παναθηναϊκός στην Ευρώπη δεν μπορεί να προχωρήσει και στην Ελλάδα θα δυσκολευτεί να πάρει τίτλο.

Οι «πράσινοι» χάλασαν πολλά εκατ. ευρώ και έχουν πολύ καλούς παίκτες στο ρόστερ τους για να νικούν μόνο τις μικρομεσαίες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο κύριος Τεν Κάτε οφείλει να βελτιώσει τάχιστα την εικόνα της ομάδας του προκειμένου να μπορέσει να πάρει νίκες και κόντρα σε σοβαρούς αντιπάλους.

Και βέβαια, υπάρχει και το ζήτημα πρώτης θέσης, που χθες χάθηκε. Αν ο Παναθηναϊκός τα κατάφερνε κόντρα στην προβληματική έως τώρα στο πρωτάθλημά της Γαλατασαράι και τερμάτιζε στην πρώτη θέση, οι πιθανοί αντίπαλοί του με βάση τις σημερινές βαθμολογίες θα ήταν: Αντερλεχτ, Λιλ, Χάποελ, Χέρτα, Βασιλεία, Τβέντε, Εβερτον, Μπριζ, Κοπεγχάγη, Βιγιαρεάλ και Μπιλμπάο.

Σήμερα –και εφόσον τελικά περάσει ως δεύτερος (αλίμονο)– θα είναι: Βαλένθια, Αγιαξ, Αμβούργο, Ρόμα, Σπόρτινγκ Λισ., Φενερμπαχτσέ, Σαχτάρ, Σάλτσμπουργκ, Μπενφίκα, Αϊντχόφεν και Βέρντερ Βρέμης. Εσείς τι λέτε, υπάρχει ή δεν υπάρχει διαφορά;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x