Μουντιάλ 2010

Καραγκούνης: «Επιτυχία η πρόκριση στην επόμενη φάση»

Η κλήρωση του Μουντιάλ έγινε και οι αντίπαλοι της Εθνικής είναι πλέον γνωστοί. Ο Γιώργος Καραγκούνης μίλησε στο www.sport-fm.gr για τους στόχους της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο και τα «κλειδιά» που θα φέρουν την πρόκριση. «Αποδείξαμε και στο παρελθόν ότι κοιτάμε στα μάτια κάθε αντίπαλο. Θα είναι μεγάλη επιτυχία αν περάσουμε στην επόμενη φάση», τόνισε.

Η κλήρωση του Μουντιάλ έγινε και οι αντίπαλοι της Εθνικής είναι πλέον γνωστοί. Ο Γιώργος Καραγκούνης μίλησε στο www.sport-fm.gr για τους στόχους της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο και τα «κλειδιά» που θα φέρουν την πρόκριση. «Αποδείξαμε και στο παρελθόν ότι κοιτάμε στα μάτια κάθε αντίπαλο. Θα είναι μεγάλη επιτυχία αν περάσουμε στην επόμενη φάση», τόνισε.

Συνέντευξη στον Παναγιώτη Σγαρδέλη

Ο Γιώργος Καραγκούνης συνέβαλε καθοριστικά στην πρόκριση της Εθνικής μας ομάδας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2010 στα γήπεδα της Ν. Αφρικής. «Εκπληρώθηκε ένα από τα όνειρά μου. Δεν σου παρουσιάζεται συχνά η ευκαιρία να δίνεις το «παρών» σε ένα τόσο σπουδαίο τουρνουά, πρέπει να χαρούμε τη συμμετοχή μας», ανέφερε ο διεθνής μέσος του Παναθηναϊκού.

Η Ελλάδα κληρώθηκε στον ίδιο όμιλο με τις Αργεντινή, Ν. Κορέα και Νιγηρία. Σύμφωνα με τον αρχηγό του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος: «Kαι οι τρεις ομάδες είναι πολύ καλές. Πρωτεύοντα όμως ρόλο θα διαδραματίσει η αγωνιστική μας ετοιμότητα όταν θα κληθούμε να τις αντιμετωπίσουμε. Αν το πετύχουμε στο μέγιστο βαθμό, έχουμε μεγάλες δυνατότητες για μια καλή πορεία. Αποδείξαμε και στο παρελθόν ότι κοιτάμε στα μάτια κάθε αντίπαλο. Στο EURO 2004 θεωρούμασταν το αουτσάιντερ του ομίλου μας, αφού έπρεπε να ξεπεράσουμε το εμπόδιο της «οικοδέσποινας» Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Ρωσίας. Κόντρα τότε στα προγνωστικά συνεχίσαμε στη φάση των νοκ αουτ παιχνιδιών της διοργάνωσης.

Από εκεί και πέρα, αν κερδίσουμε στο πρώτο παιχνίδι με αντίπαλο την Ν. Κορέα θα έχουμε πραγματοποιήσει ένα σημαντικό βήμα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αν καταφέρουμε να πάρουμε τρεις βαθμούς από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση θα έχουμε εξασφαλίσει αυτόματα την πρόκριση στον επόμενο γύρο. Θα κυνηγήσουμε τη νίκη σε κάθε ματς. Ξεκάθαρα, πάντως, η Αργεντινή συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για την κατάληψη της πρώτης θέσης, όχι μόνο του ομίλου, αλλά και του Παγκοσμίου Κυπέλλου».

Σχετικά με τους στόχους της Εθνικής τόνισε πως «συγκριτικά με την προηγούμενη συμμετοχής μας στις ΗΠΑ το 1994, όπου ηττηθήκαμε τρεις φορές σε ισάριθμα παιχνίδια, ακόμα και μία νίκη θα ήταν θετικός απολογισμός. Αναμφίβολα, όμως, η πρόκριση στον επόμενο γύρο του θεσμού, αν τελικά αυτή επιτευχθεί, θα συνιστά μεγάλη επιτυχία για την Εθνική ομάδα».

Για πόσο ακόμα θα τον βλέπουμε να αγωνίζεται φορώντας τα «γαλανόλευκα»; «Πάντα σκέφτομαι το παρόν. Το μόνο που θέλω στην παρούσα φάση είναι να είμαι υγιής, προκειμένου να ολοκληρώσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις μου με τον Παναθηναϊκό τη φετινή σεζόν και ακολούθως να επικεντρωθώ στην προετοιμασία της Εθνικής για τη συμμετοχή της στο Μουντιάλ. Έπειτα θα αποφασίσω αν θα συνεχίσω ή όχι», υπογράμμισε.

Το πρόσφατο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο (3-1) διεκόπη για μισή ώρα λόγω επεισοδίων έξω από το ΟΑΚΑ. «Μας γυρίζουν αρκετά χρόνια πίσω τέτοιες καταστάσεις. Είναι τραγικό να εισπνέεις χημικά την ώρα που αγωνίζεσαι, όπως και το να περιμένεις μισή ώρα στα αποδυτήρια μέχρι να καθαρίσει η ατμόσφαιρα και να συνεχιστεί το παιχνίδι. Ειδικά οι οικογένειες που επιθυμούν να έρχονται στο γήπεδο, δύσκολα θα ξανάρθουν μετά από μια τέτοια εμπειρία».

Ο Γιώργος Καραγκούνης μίλησε, τέλος, και για τα παπούτσια με τα οποία αγωνίζεται. «Καλώς ή κακώς, στη χώρα μας και στα γήπεδά μας, δεν αρκεί μόνο η ικανότητα, η θέληση και το πάθος. Με τα παπούτσια που αγωνίζομαι (v1. 10. της Puma) μπορώ να ανταποκριθώ άριστα ακόμα και υπό πολύ αντίξοες συνθήκες».

*Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε πριν την απομάκρυνση του Χενκ Τεν Κάτε από τον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x