Παλαιότερες

Φαντάσου να μην ήταν πρώτος...

SportDay

Tο ακριβέστατο προγνωστικό που θα διαβάσετε παρακάτω το έκανε χθες το πρωί όχι ένας φανατικός φίλος του Ολυμπιακού, ούτε βέβαια κάποιος από τους παίκτες του, αλλά ο μάνατζερ του... Παναθηναϊκού, Μάνος Παπαδόπουλος: «Ο Ολυμπιακός θα νικήσει εύκολα τη Μάλαγα.

Πιστεύω μάλιστα ότι θα καλύψει και τη διαφορά των 18 πόντων». Υστερα από τόσα χρόνια θητείας στον χώρο, ο φίλος Μάνος γνωρίζει καλά το μπάσκετ. Και πάντως καλύτερα απ’ όσο νομίζουν ότι το ξέρουν οι αμετανόητοι αμφισβητίες της «ερυθρόλευκης» κερκίδας...

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού το έχουν πάρει απόφαση: αυτή η ομάδα δεν αξίζει τη συμπαράστασή τους. Δεν έχει προπονητή, δεν έχει παίκτες, δεν έχει διοίκηση, δεν έχει φανέλες, δεν έχει σωβρακάκια, δεν έχει ωραία μαλλιά, δεν έχει τίποτε. Εριξαν λοιπόν μαύρη πέτρα προς την κατεύθυνση του ΣΕΦ και έστρεψαν την προσοχή τους στην ποδοσφαιρική ομάδα και την... εποποιία της πρόκρισης στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, απέναντι στα τρίτα της Αρσεναλ και τις μετριότητες από τις Κάτω Χώρες. Αβυσσος!

Η εικόνα των κερκίδων του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας ήταν απογοητευτική χθες, όπως και στους προηγούμενους αγώνες του Ολυμπιακού. Υπενθυμίζω ότι μιλάμε για την ίδια ομάδα που προπορεύεται στη βαθμολογία της ελληνικής Α1 (μπροστά από τον πρωταθλητή Ευρώπης) ενώ απέκτησε πια και προβάδισμα στον όμιλό της στην Ευρωλίγκα. Φανταστείτε να μην είχε... άσχετο προπονητή.

Πώς θα αντιδρούσε το κοινό του Φαλήρου αν η αγαπημένη του ομάδα έχανε από την Πρόκομ, όπως έχασε προχθές η Ρεάλ του «Μίδα» Μεσίνα; Απέναντι στην Ουνικάχα Μάλαγα ο Ολυμπιακός έπαιξε όπως ακριβώς έπρεπε για να συντρίψει την ομάδα του Αϊτο. Μακριά από την έδρα τους και από τον κόσμο τους, οι Ισπανοί δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον διαβολεμένο ρυθμό των «κόκκινων». Οταν δοκίμασαν να τρέξουν και αυτοί, έσπασαν τα μούτρα τους. Η ευπρόσδεκτη επιστροφή του Γιώργου Πρίντεζη δεν ήταν αρκετή για να γίνει σανίδα σωτηρίας.

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε εύκολα τις αναποδιές του α' ημιχρόνου (τα 9 λάθη της πρώτης περιόδου, τα νεύρα του Σχορτσανίτη, την αποβολή του Μπέβερλι), ανταποκρίθηκε με μεθοδικότητα και ψυχραιμία στις χλιαρές απόπειρες αντεπίθεσης των Ισπανών, είχε και παίκτες με στόφα και σιγουριά πρωταγωνιστή: Κλέιζα, Παπαλουκά, Βούιτσιτς, Τσίλντρες, ακόμα και τον φορμαρισμένο Χαλπερίν. Το 23-13 της δ’ περιόδου έδειξε ποια από τις δύο ομάδες ήταν το αφεντικό της βραδιάς.

Με αυτή τη νίκη του ο Ολυμπιακός πήρε την κατάσταση στα χέρια του και έγινε το φαβορί για την πρωτιά του ομίλου. Εχει στο πρόγραμμά του δύο δύσκολα ταξίδια στο Βίλνιους και στην Κωνσταντινούπολη, αλλά τους ίδιους σκοπέλους καλείται να ξεπεράσει και η ισόβαθμή του Ουνικάχα.

Αν υπάρχει αυτή τη στιγμή σύννεφο στον ουρανό του Φαλήρου, αυτό έχει να κάνει με την επιλογή Ουέιφερ. Ο Αμερικανός έμεινε εκτός δωδεκάδας χθες και είναι υπ’ ατμόν, αρκεί να βρεθεί τρόπος για «βελούδινο» και... αναίμακτο διαζύγιο. Το ισχυρό και πλουσιοπάροχο συμβόλαιο του πρώην Ρόκετ αποτελεί υψηλό εμπόδιο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x