Παλαιότερες

Εμείς απαντάμε με παικταράδες

SportDay

Ο μεγαλύτερος φόβος ενός γονιού όσο περνούν τα χρόνια είναι μήπως τα βλαστάρια του τον ξεχάσουν και αναγκαστεί να περάσει τα στερνά του σε κάποιο ανήλιο γηροκομείο, συντροφιά με καμιά δεκαριά συνομηλίκους του, έχοντας μοναδική χαρά της ζωής του την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά.

Κάνω αυτή την εισαγωγή, αγαπητέ αναγνώστη, διότι σήμερα θα σου παρουσιάσω τη συγκινητική ιστορία ενός γονιού που σιγουρεύτηκε ότι δεν πρόκειται να ζήσει ποτέ το παραπάνω εφιαλτικό σενάριο. Αναφέρομαι στον πατέρα Μάκη Ψωμιάδη, τα μάτια του οποίου βούρκωσαν χάρη σε μια κίνηση του παιδιού του.

Ο Σταύρος, όπως διαβάζω στην «Εξέδρα», αποφάσισε την ημέρα των γενεθλίων του μπαμπά του να του κάνει ένα μεγάλο δώρο. Διευκρινίζω εδώ ότι για την οικογένεια Ψωμιάδη δώρο θεωρείται άνθρωπος, ζώο ή πράγμα αξίας άνω των 500.000 ευρώ. Οτιδήποτε φθηνότερο δεν είναι δώρο, αλλά ψώνια από τις εκπτώσεις.

Με αυτή τη δωροθεωρία στο μυαλό του, ο Σταύρος επέλεξε να φιλέψει τον Μάκη έναν Σμολάρεκ παντός καιρού. Γράφει ο Γιώργος Νελόπουλος:

«Ο Σμολάρεκ έφτασε στην Ελλάδα προχθές το βράδυ. Ο Σταύρος Ψωμιάδης αμέσως μετά το παιχνίδι της Καβάλας με τον ΠΑΟΚ ταξίδεψε μυστικά στην Αθήνα και συνάντησε τον 28χρονο επιθετικό, με τον οποίο έδωσε τα χέρια. Στο μυαλό του προέδρου των "Αργοναυτών" υπήρχε μια σκέψη την οποία φρόντισε να υλοποιήσει».

Κάποιος ανυποψίαστος νέος θα πίστευε ότι ο πρόεδρος Σταύρος είχε στο μυαλό του ως φάρο και οδηγό την ατάκα του μπαμπά του «Εγώ θα βγάλω την Καβάλα στην Ευρώπη να ούμε, για να βλέπουνε οι άλλοι τους παιχταράδες μου από τις τελεοράσεις τους» και επεδίωξε με την αγορά ενός ακόμα παιχταρά να πραγματοποιήσει το θέλημα του πατρός…

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι τα κίνητρα του παιδιού ήταν πιο αγνά:

«Ο πατέρας του Μάκης Ψωμιάδης είχε τα γενέθλιά του και έτσι θέλησε να του κάνει ένα μεγάλο δώρο. Ετσι, αφού συμφώνησε με τον Σμολάρεκ το απόγευμα, πήρε τηλέφωνο τον πατέρα του που βρισκόταν στην πόλη της Μακεδονίας και του ζήτησε να κατέβει στην Αθήνα, θέλοντας να του κάνει μία έκπληξη».

Μέχρι να προσγειωθεί το ιδιωτικό τζετ του Big Mac για να μάθει ποια ήταν η έκπληξη στοιχηματίζω ότι το πούρο του θα είχε πάει στην Κούλουρη. Η σκέψη ότι ο Σταύρος μπορεί να τον πήγαινε στη Βίκυ Χατζηβασιλείου για να τον συμφιλιώσει με τον Παπακώστα θα έκανε το μουστάκι του να έρθει σε στύση απ' την τρομάρα.

Δεν είναι μικρή δοκιμασία, φίλε αναγνώστη, να σκέφτεσαι ότι υπάρχει ο κίνδυνος να εμφανιστείς στο «Πάμε Πακέτο» και μόλις πέσει ο τοίχος να αντικρίσεις ξαφνικά την απαστράπτουσα πλατίνα του Γιάννη απέναντί σου. Και άτρωτος να είσαι, μπροστά σε αυτό το θέαμα λυγίζεις.

Ευτυχώς η αγωνία του Μάκαρου δεν κράτησε πολύ. Διότι, όπως διαβάζω στο proininews.gr, «ο Σταύρος κάλεσε τον πατέρα του και τον έφερε τετ α τετ με τον Σμολάρεκ, λέγοντάς του ότι αυτό ήταν το δώρο για τα γενέθλιά του».

Για τη συνέχεια της ιστορίας οι γνώμες διαφέρουν. Αλλοι λένε ότι ο Σμολάρεκ ήταν πάνω σε μία τούρτα αντί για κερί και ο Μάκης τον έσβησε κάνοντας μία ευχή. Αλλοι ότι ο Σταύρος είχε τυλίξει τον Πολωνό σε συσκευασία δώρου με μία κορδέλα γύρω του και κάλεσε τον μπαμπά να τον «εγκαινιάσει», καίγοντας την κορδέλα με την κάφτρα του Partagas του.

Μικρή σημασία έχουν όλα αυτά. Είτε έτσι είτε αλλιώς, το αποτέλεσμα ήταν ίδιο. Τα μάτια του Μάκη κοκκίνισαν απ' τη συγκίνηση.

Μάλιστα, ο επιφανής φίλαθλος της Καβάλας, σύμφωνα με τον Νελόπουλο, αφού ξεπέρασε το αρχικό σοκ, φέρεται να δήλωσε: «Ετσι απαντάμε εμείς σε όσους μας αποδοκιμάζουν, με τέτοιες μεταγραφές». Στοιχηματίζω ότι στο επόμενο παιχνίδι της Καβάλας οι οπαδοί της θα αποδοκιμάζουν εν χορώ τον Μάκη μου. Για να τον τσιγκλήσουν να φέρει και τον Μέσι στην ομάδα, για να παίζει στα ρεπό του Ορούμα.

Από τους ωραίους περνώ στους μοιραίους, διότι έχω ένα παράπονο από τους μετόχους της ΑΕΚ και θέλω να το εκφράσω. Αν τα αγόρια μου έψαχναν ντε και καλά ένα λόγο για να διακόψουν κάθε γέφυρα επικοινωνίας με τον Μπάμπη Κοζώνη, ας επέλεγαν τουλάχιστον κάποιον πιο σοβαρό.

Θα ήταν προτιμότερο να πουν, για παράδειγμα, ότι το μουστάκι ή το καρό πουκάμισο του Μπάμπη δεν συνάδει με το προφίλ του επενδυτή που επιθυμούν για την ΑΕΚ.

Οτι θα έφταναν, όμως, στο σημείο να αμφισβητήσουν την οικονομική του επιφάνεια για να επιτύχουν τους ανομολόγητους σκοπούς τους είναι άνω ποταμών. Διάβασε τι έγραψαν στην ανακοίνωσή τους για τον δικό μας Μπάμπη, να φρίξεις κι εσύ, φίλε αναγνώστη:

«Αν είχατε λεφτά, κ. Κοζώνη, όπως διατυμπάνιζαν οι αντιπρόσωποί σας, οι οποίοι προφορικά μοίραζαν με ιδιαίτερη ευκολία εκατομμύρια από εδώ και από εκεί, δημιουργώντας λανθασμένες προσδοκίες στους φιλάθλους της ΑΕΚ, θα δείχνατε έναν προσωπικό σας τραπεζικό λογαριασμό με 19 εκατ. ευρώ και θα ξεκινούσατε τη διαδικασία απόκτησης της ΑΕΚ. Απλά πράγματα».

Αν ο Κοζώνης ήταν άνθρωπος και όχι ιδέα, dear, δεν θα έπρεπε να μπει καν στον κόπο να τους πείσει ότι δεν είναι Σκλαβενίτης. Θα ήταν σαν να προσπαθεί ο Μπαρμπαλιάς να αποδείξει στον Σωκράτη ότι είναι ο κορυφαίος σκάουτερ των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών. Με τα αυτονόητα θα ασχολούμαστε τώρα;

Αλλο πράγμα οφείλει να κάνει ο Ελληνας Κροίσος. Να βρει το γνωστό απόσπασμα της ιστορικής συνέντευξης Τύπου του Θανόπουλου και να το στείλει στους μετόχους (Μπάμπη, για να μη χάνεις χρόνο απ' τις μπίζνες σου, το βρήκα εγώ για σένα. Κάν' το copy paste) για να λυθούν όλες τους οι απορίες:

«Να μας πει ο κ. Κοζώνης τι και πόσα έχει; Τι λέτε, ρε; Τι λέτε, ρε; Δεν έχω δει ποτέ κάποιον να βγαίνει και να λέει τι έχει. Είναι πρωτάκουστα αυτά τα πράγματα. Αυτό που μετράει για εμάς είναι η διάθεση και ο κ. Κοζώνης έχει τη διάθεση να επενδύσει στην ΑΕΚ».

Ελα λίγο στη θέση του Μπάμπη, αγαπητέ αναγνώστη. Αν έβγαζε τα τραπεζικά κιτάπια του στη φόρα θα ζούσε ένα μαρτύριο μετά. Θα τον έπαιρνε στο κατόπι ο Θανόπουλος και θα τον άρχιζε στα «τι κάνεις, ρε; Τι κάνεις, ρε;». Είπε, λοιπόν, ο χριστιανός να μην κακοκαρδίσει τον Νικόλα και γι' αυτό τα κρύβει καλύτερα και απ' τα X-Files της CIA.

Και αντί να αναγνωρίσουν τη μεγαλοψυχία του οι Νοτιάδες, ζητάνε και τα ρέστα από πάνω; Οποία αχαριστία, Θεέ μου...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x