Stoiximan Super League

Πανιώνιος-Καβάλα 1-2

«Στον τόπο» άφησε τον Πανιώνιο η Καβάλα και, με δύο γκολ στο τελευταίο πεντάλεπτο, ανέτρεψε το σκορ και πανηγύρισε μια τεράστια νίκη με 2-1 στη Ν. Σμύρνη. «Αυτοκτόνησαν» οι γηπεδούχοι, που επαναπαύθηκαν στο υπέρ τους 1-0 από το πέναλτι του Μπάλαμπαν και είδαν τους Ρινκόν (επίσης πέναλτι) και Ονουάτσι να τους «τιμωρούν» με πολύ σκληρό τρόπο στο τέλος. Πολλά παράπονα για τη διαιτησία απο τους κυανέρυθρους που φωνάζουν για οφσάιντ στο δεύτερο γκολ.

«Στον τόπο» άφησε τον Πανιώνιο η Καβάλα και, με δύο γκολ στο τελευταίο πεντάλεπτο, ανέτρεψε το σκορ και πανηγύρισε μια τεράστια νίκη με 2-1 στη Ν. Σμύρνη. «Αυτοκτόνησαν» οι γηπεδούχοι, που επαναπαύθηκαν στο υπέρ τους 1-0 από το πέναλτι του Μπάλαμπαν και είδαν τους Ρινκόν (επίσης πέναλτι) και Ονουάτσι να τους «τιμωρούν» με πολύ σκληρό τρόπο στο τέλος. Πολλά παράπονα για τη διαιτησία απο τους «κυανέρυθρους» που φωνάζουν για οφσάιντ στο δεύτερο γκολ.

Υπόσχονταν «φιλέτο, βγήκε… «σούπα»

Τις -επιβεβαιωμένες στις προηγούμενες αγωνιστικές- επιθετικές τους αρετές, βάλθηκαν να «διαψεύσουν» στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες. Ο Πανιώνιος, ως γηπεδούχος, πήρε, μετά από τα πρώτα λεπτά τον έλεγχο του αγώνα και, με «κινητήριο μοχλό» τον Ριέρα και τον Μανιάτη να πλαγιοκοπεί από δεξιά, προσπάθησε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα της Καβάλας. Οι παίκτες του Βαγγέλη Γούτη, από την πλευρά τους, ήταν ακίνδυνοι επιθετικά, κρατούσαν, όμως, με σχετική ευκολία μακριά από τον Κάλατς τους ποιοτικούς επιθετικούς των «κυανέρυθρων».

Παρόλα αυτά, ο Αυστραλός γκολκίπερ χρειάστηκε, σε δύο περιπτώσεις, να «βάλει το χεράκι του», ώστε να κρατήσουν οι «Αργοναύτες» το μηδέν -αρνούμενος το γκολ στον Γουνδουλάκη, τόσο στο συρτό σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή, όσο και σε ένα τετ α τετ από πλάγια αριστερά λίγο αργότερα. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με ένα ωραίο βολέ του Ονουάτσι, πού έφυγε λίγο πάνω από την αριστερή συμβολή των δοκαριών του Ανδριόλα και αποτέλεσε τη μοναδική επιθετική «αναλαμπή» των φιλοξενούμενων στα πρώτα 45 λεπτά.

Στο θρίλερ… «πέθανε» ο Πανιώνιος

Αν το πρώτο ημίχρονο, όμως, προσέφερε συγκινήσεις ανάλογες με το θέαμα βαμμένου τοίχου που στεγνώνει, το δεύτερο ημίχρονο εξελίχθηκε σε ένα «θρίλερ», που θα έκανε τον «μάστορα» Χίτσκοκ να… τσιγκλιστεί. Με την επιστροφή από την ανάπαυλα, ο Πανιώνιος μπήκε φουριόζος στο γήπεδο και έπιασε αμέσως «από το λαιμό» την Καβάλα. Η πίεση, δε, αυτή των «κυανέρυθρων», δεν άργησε να φέρει αποτέλεσμα, με το νεοεισελθόντα Σκούφαλη να μπαίνει στην περιοχή στο 56’ και να ανατρέπεται καθαρά -όσο και άσκοπα- από τον Οικονόμου. Ο Μπάλαμπαν μετέτρεψε σε γκολ το αναμφισβήτητο πέναλτι και έδωσε στον Πανιώνιο το γκολ που έψαχνε για να «ορίσει» εκείνος της ροή του αγώνα.

Αντί το τέρμα αυτό, όμως, να αποτελέσει έναυσμα για τους γηπεδούχους, ώστε να ψάξουν και ένα δεύτερο που θα «κλείδωνε» τη νίκη τους, εκείνοι σταδιακά άρχισαν να υποχωρούν, θέλοντας να προστατεύσουν το σκορ. Κάτι που, όπως αποδείχθηκε, έμελλε να πληρώσουν πολύ ακριβά… Η Καβάλα «προειδοποίησε» αρχικά, με το γυριστό του Σουλτανίδη και το τετ α τετ του Ονουάτσι που απέκρουσε ο Ανδριόλας και, φτάνοντας στο τελευταίο πεντάλεπτο έκανε το «μεγάλο κόλπο». Στο 87’, λοιπόν, ο Μανιάτης σκέφτηκε να κάνει ένα ακόμα πιο αχρείαστο πέναλτι από αυτό που έκανε ο Οικονόμου, «γκρεμίζοντας» μέσα στην περιοχή τον Σουλτανίδη. Ο Ρινκόν ανέλαβε την εκτέλεση και με ωραίο πλασέ στη δεξιά γωνία έφερε το παιχνίδι «στα ίσια».

Οι «Αργοναύτες», ωστόσο, είχαν καταλάβει πλέον ότι το momentum του αγώνα ήταν μαζί τους και δεν έδειξαν διάθεση να αρκεστούν στην ισοφάριση. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, λοιπόν, ο Παβίσεβιτς γύρισε από δεξιά την μπάλα στην περιοχή, το πρώτο πλασέ του Ρινκόν βρήκε το δοκάρι, όμως το δεύτερο του Ονουάτσι, στην επαναφορά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και τους παίκτες του Πανιωνίου στον βοηθό, να διαμαρτύρονται έντονα για οφσάιντ. Ήταν, όμως, αργά… Ο Πανιώνιος είχε «αυτοκτονήσει» και η Καβάλα είχε πάρει ένα μεγάλο «διπλό» σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος.


Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Εμίλιο Φερέρα): Ανδριόλας, Μανιάτης, Λάτκα, Ριέρα, Μπάλαμπαν, Καστελιόνε, Κουμόρτζι, Γουνδουλάκης (53’ Σκούφαλης), Κοντοές, Νικολάου, Τζαβέλλας

ΚΑΒΑΛΑ (Βαγγέλης Γούτης): Κάλατς, Παβίσεβιτς, Οικονόμου, Ψωμάς, Φερέιρα, Ντομπρασίνοβιτς (79’ Λεοντίου), Ντικρόκ (54’ Σιόντης), Ονουάτσι, Ιωάννου, Λάκης (62’ Ρινκόν), Σουλτανίδης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
ΒΟΗΘΟΙ: Μποζατζίδης (Μακεδονίας), Κώτσιρος (Αρκαδίας)

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x