Stoiximan Super League

Τον «γκρέμισε»!

Ένα γκολ του Χαβιέ Κάμπορα έδωσε στον Άρη τη νίκη 1-0 επί του Ολυμπιακού στο «Κλεάνθης Βικελίδης» γκρεμίζοντας τους «ερυθρόλευκους» από την κορυφή της Σούπερ Λιγκ με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος. Έτσι «πρωταθλητής χειμώνα» αναδείχθηκε ο Παναθηναϊκός ο οποίος έμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, με δύο βαθμούς περισσότερους από τους Πειραιώτες.

Στο καλύτερο φετινό του παιχνίδι, ο Άρης νίκησε 1-0 τον Ολυμπιακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στερώντας του τον άτυπο τίτλο του «πρωταθλητή χειμώνα». Ο Κάμπορα πέτυχε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, επωφελούμενος από ένα τραγικό λάθος του Νικοπολίδη. ΄

Οι «κίτρινοι» έφτασαν στους 22 πόντους, «πιάνοντας» στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα την Καβάλα και τον Πανιώνιο. Δίκαια είναι τα παράπονα των γηπεδούχων για μη καταλογισμό πέναλτι σε χέρι του Ντουντού στην περιοχή, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Νέτο. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα των Πειραιωτών τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα, που αποσυντονίστηκαν έντονα από τις απουσίες των Μαρέσκα και Μέλμπεργκ.

Το παιχνίδι:

Οι Πειραιώτες θα πρέπει να αισθάνονται χαρούμενοι με το γεγονός ότι διατήρησαν ανέπαφη την εστία τους στο πρώτο μέρος. Ο Κάλβο βρέθηκε δύο φορές σε πλεονεκτική θέση στη περιοχή, αλλά οι προσπάθειές του «σταμάτησαν» πάνω στον Νικοπολίδη. Με τη συμπλήρωση τριάντα λεπτών, ο Νέτο εκτέλεσε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στο τείχος και άλλαξε πορεία αλλά ο Νικοπολίδης εκτινάχτηκε και έδιωξε σωτήρια. Λίγο μετά ο τηλεοπτικός φακός συνέλαβε τον Ζίκο να φωνάζει στους ποδοσφαιριστές του, αποσκοπώντας στο να τους «ξυπνήσει», αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο Ναφτί ήταν ο απόλυτος «άρχοντας» στο κέντρο οργανώνοντας μοναδικά το παιχνίδι των γηπεδούχων που «απειλούσαν» με κάθε τρόπο. Στο 69’ δικαιώθηκαν, με τον Κάμπορα να «σπρώχνει» τη μπάλα στα δίχτυα από κοντινή απόσταση, επωφελούμενος από ένα λάθος του Νικοπολίδη. Το πλασέ του Ζαϊρί στο 84’ πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σηφάκη και αυτή ήταν η τελευταία σημαντική ευκαιρία στο ματς.

Το φιλμ του αγώνα.

Συνθέσεις:

Άρης (Έκτορ Κούπερ): Σηφάκης, Αράνο, Νασούτι, Ρονάλντο, Νέτο, Κάλβο (85’ Πίτου Γκαρσία), Πρίττας, Ναφτί, Χαβίτο (90’ Ρόβας), Κάμπορα (90'+2 Λαμπριάκος), Κόκε.

Ολυμπιακός (Ζίκο): Νικοπολίδης, Ρ. Μπράβο, Ζεβλάκοφ, Αβ. Παπαδόπουλος, Γκαλίτσιος (46’ Τοροσίδης), Ντομί, Ντουντού, Λεονάρντο (63΄Ζαϊρί), Γκαλέτι, Όσκαρ (70’ Ντιόγο), Μήτρογλου.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x